Table of Contents:

 1. Hvilken skærmstørrelse skal jeg vælge?
 2. Hvilken skærmopløsning skal jeg vælge?
 3. Er Hz og FPS det samme?
 4. Hvad er en VA skærm?
 5. Hvad er forskellen på IPS og VA?
 6. Hvad svarer 27 tommer til?
 7. Hvad er en 2K skærm?
 8. Hvordan måler man størrelsen på en pc skærm?
 9. Er 60 Hz godt?
 10. Hvilken skærm til hjemmekontoret?
 11. Hvad er opløsning på TV?
 12. Hvad er en Hertz?
 13. Hvad er FPS score?
 14. Hvorfor er min FPS lav?

Hvilken skærmstørrelse skal jeg vælge?

Skal computeren bruges til at spille på, vælger mange en 24-27'' skærm, men både større og mindre kan også sagtens gøre det. Buede skærme giver dig en mere fordybende oplevelse til spil og film. Du skal dog være opmærksom på, at de fungerer bedst, hvis det kun er dig, som ser på skærmen.

Hvilken skærmopløsning skal jeg vælge?

Hvis du køber en skærm til dit skrivebord, skal du vælge en skærm på minimum 23” eller større, med en opløsning på 19 eller mere. Dette kaldes en fuld HD-skærm, fordi opløsningen er i stand til at vise high definition video (Full HD).

Er Hz og FPS det samme?

Opdateringsfrekvens(Hz) bliver også kaldt opdateringshastighed, og er et begreb som fortæller hvor mange billeder en skærm kan leverer i sekundet. Derudover svarer en skærms opdateringsfrekvens, målt i hertz(Hz) også til hvor mange FPS(Frames per second) skærmen kan vise.

Hvad er en VA skærm?

VA (Vertical Alignment): Ligner meget TN, men har bedre farver og synsvinkler. Den har en højere responstid, men et højt kontrastforhold, hvilket gør den fremragende til film.

Hvad er forskellen på IPS og VA?

VA paneler har bedre farvegengivelse og betragtningsvinkel end TN paneler, men har noget langsommere responstid end TN eller IPS paneler. VA paneler giver også den bedste kontrast og sortniveau, men har noget højere signal forsinkelse (Input Lag). Se her for fuld liste over VA skærme.

Hvad svarer 27 tommer til?

Skærmstørrelsen angives som regel i tommer, ligesom et fjernsyn. Du finder det største udvalg af skærme på 21,5 tommer (54,6 cm) til 27 tommer (68,6 cm).

Hvad er en 2K skærm?

Hvad er QHD? QHD står for “Quad high definition” også kaldet “1440p”. Skærmtypen bruges primært til computerskærme, hvor den også kaldes for “2K”. QHD skærme er betydeligt skarpere end Full HD modeller, og er en af de mest foretrukne skærmtyper, når det kommer til gaming.

Hvordan måler man størrelsen på en pc skærm?

Skærmstørrelse måler, hvor stor skærmen er. Den måles diagonalt med almindelige størrelser på 12 til 15 tommer. En større skærm giver dig mulighed for at se flere vinduer og apps på én gang, men skærmen giver mere end en mindre skærm.

Er 60 Hz godt?

Opdateringsfrekvens: Hertz (Hz) Hertz viser, hvor hurtigt din computer opdaterer per sekund. Ved 60 Hertz skal din skærm altså opdatere 60 gange i sekundet. Ved almindeligt brug af Facebook og andre hverdagsting er 60 Hertz helt fint. Der er ingen grund til at gå efter noget hurtigere.

Hvilken skærm til hjemmekontoret?

Derfor er det også vigtigt at finde den rette skærmstørrelse til det enkelte hjemmekontor. Hvis medarbejderen benytter skærmen til kontorarbejde, som f. eks. at skrive mails, browse på internettet eller arbejde i Microsoft Office, vil en skærm på mellem 24” og 32” ofte være passende.

Hvad er opløsning på TV?

TV-apparaters produktspecifikationer vises opløsning for 4K TV-apparater normalt som ”38”. Opløsning er et begreb, som beskriver, hvor tæt de små prikker, pixels, sidder på skærmen. De enkelte pixels danner til sammen billedet, som du ser på skærmen, så jo flere pixels desto højere opløsning.

Hvad er en Hertz?

Frekvens er den hastighed, hvormed strømmen ændrer retning pr. sekund. Den måles i hertz (Hz), en international måleenhed, hvor 1 hertz er lig med 1 cyklus pr. sekund.

Hvad er FPS score?

FPS står for “Frames per second” eller “billeder i sekundet” og bruges ofte inden for computerspil, film og TV. En høj FPS på 30 og derover giver et optimalt billede, hvor elementerne er flydende og præcise. Indenfor gaming er en FPS på minimum 60 anbefalet for den optimale oplevelse.

Hvorfor er min FPS lav?

Hvis du oplever lav FPS, kan din computers hardware bare ikke følge med (eller hvis du har for meget uønsket software, der kører i baggrunden), og du kan rette det ved at opgradere din computers hardware (eller reducere spillets grafiske indstillinger). Hvis du oplever forsinkelse, er det et netværksproblem.