Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på UHD og UHD?
 2. Hvilken opløsning skal jeg vælge?
 3. Hvad er forskellen på 4K og 8K?
 4. Er HDR det samme som 4K?
 5. Hvad er forskellen på UHD og OLED?
 6. Hvad er god opløsning?
 7. Hvilket TV skal jeg købe?
 8. Hvilken type tv er bedst?
 9. Hvad er bedst Dolby vision eller HDR?

Hvad er forskellen på UHD og UHD?

Der kan nemt forekomme forvirring, når det gælder de mange termer, der findes for opløsning i skærme. Dette gælder især også begrebet “UHD”. UHD betyder Ultra High Definition og er efterfølgeren af Full HD, som er 19p. UHD er derimod fire gange større op 38 pixels.

Hvilken opløsning skal jeg vælge?

19 er også standardopløsningen til de fleste tv- og streaming-tv-udsendelser. Hvis du vil have en højere opløsning, skal du sandsynligvis vælge mellem 1440p eller 4K. Disse går også under forskellige navne, som kan blive forvirrende. 1440p henviser til en opløsning med 25 pixels.

Hvad er forskellen på 4K og 8K?

Med fire gange flere pixels end et 4K TV – en anden type UHD-opløsning – har 8K TV en skarpere og mere detaljeret billedkvalitet. Dette skyldes, at 8K TV'ets pixels er så små, at de ikke kan skelnes fra hinanden, selvom man går rigtig tæt på, hvilket giver meget detaljerede billeder.

Er HDR det samme som 4K?

HDR (høj dynamisk område) fokuserer ikke på at tilføje flere pixels som sin 4K modstykke, men skaber i stedet bedre og mere dynamiske pixels ved at øge kontrast og lysstyrke og give et bredere udvalg af farver.

Hvad er forskellen på UHD og OLED?

Den største forskel mellem QLED og OLED må siges at være forskellen i lysteknologi. QLED-fjernsyn er på samme måde som nogle LCD-fjernsyn afhængig af et LED-bagbelysningspanel, da det bruger eksternt lys, mens OLED fjernsyn selv genererer sit eget lys, og er enten tændt eller helt slukket.

Hvad er god opløsning?

Ofte betegnes billeder som høj opløsning eller lav opløsning. Høj opløsning ville være et billede til udskrivning, der generelt har 300 prikker per tomme eller mere. Til udskrivning af billeder af høj kvalitet, bør du altid stræbe efter mindst 300 dpi opløsning for dit billede!

Hvilket TV skal jeg købe?

Om du skal vælge LED, Mini-LED, OLED eller noget helt andet, er i høj grad et spørgsmål om dit behov og dit budget – og selvfølgelig din personlige smag. Hvis du anvender TV'et i et rum med meget lysindfald udefra eller direkte sol, så er LED eller QLED nok at foretrække på grund af den høje lysstyrke.

Hvilken type tv er bedst?

De bedste Smart TV ifølge tests og anmeldelser
 • 2.1 LG 55″ CX 4K OLED TV OLED55CX – Bedste OLED Smart TV.
 • 2.2 Samsung 55″ Q95T – Bedste Samsung 4K TV.
 • 2.3 Samsung 65″ Q950TS – Bedste 8K Smart-TV.
 • 2.4 Sony XR-55A90J – moderne smart-TV med imponerende billedkvalitet.
 • 2.5 Philips 65″ OLED984 OLED+

Hvad er bedst Dolby vision eller HDR?

Der hvor HDR10 rigtig vinder over Dolby Vision er i forhold til tilgængeligheden, der er nemlig flere film og streaming tjenester der tilbyder HDR10 formatet end de gør Dolby Vision.