Table of Contents:

 1. Hvad skete der i 1930 erne i Danmark?
 2. Hvordan var det at være barn i 1930?
 3. Hvad var moderne i 1930?
 4. Hvad kendetegner 1930?
 5. Hvordan påvirket børskrakket Danmark?
 6. Hvordan startede krisen i 1930 erne?
 7. Hvordan var skolen i 1930?
 8. Hvilke pligter havde børn på landet i gamle dage?
 9. Hvordan var moden i 1920?
 10. Hvordan har mode ændret sig gennem tiden?
 11. Hvad der forårsagede Wall Street krakket i 1929?
 12. Hvordan påvirkede Wall Street krakket Danmark?
 13. Hvad er sorte torsdag og sorte tirsdag?
 14. Hvilken begivenhed fik i september 2008 finanskrisen til at bryde ud?
 15. Hvorfor startede børskrakket?

Hvad skete der i 1930 erne i Danmark?

Begivenheder. Den økonomiske krise begyndte i 1929 og sluttede på forskellige tidspunkter i 1930'erne. Kanslergadeforliget indgåes den 30. januar 1933, hvilket blev det mest kendte politiske forlig i Thorvald Staunings regeringstid.

Hvordan var det at være barn i 1930?

Børnenes ærinder afhang af, om man boede i byen eller på landet. Fælles for børnene i 1930'erne var, at de skulle ses i hverdags livet, men ikke høres af de voksne. Når børnene havde udført deres pligter, måtte de underholde sig selv og hinanden. Derfor søgte de ofte ud på gaden eller i gården for at lege sammen.

Hvad var moderne i 1930?

Hvordan var moden i 1930'erne? Moden i 30'erne var stærkt præget af børskrakket i Wall Street i 1929. Den økonomiske krise afstedkom tøj, der kunne bruges til flere anledninger, og en mere feminin stil. Skørtelængden faldt til foden, silhuetten blev blødere, og tøjet skulle igen understrege kvindens timeglasfigur.

Hvad kendetegner 1930?

Fra USA bølgede jazzen, massekulturen og Fords firkantede A-modeller ind over det europæiske kontinent i 20'erne. Det samme gjorde den verdensomspændende økonomiske krise, der fik eftertiden til at døbe 30'erne som depressionens årti.

Hvordan påvirket børskrakket Danmark?

I Danmark fik landbrugserhvervene fik som de første svært ved at sælge deres varer. Dernæst ramte krisen hele landet i form af virksomhedskrak og en arbejdsløshed på op mod 50%. I 1932 var Danmark reelt på randen af bankerot. Regeringen indførte en række love, der tog kraftigt hånd om handlen.

Hvordan startede krisen i 1930 erne?

Efter Wall Street-krakket i 1929 blev de amerikanske banker tvunget til at tilbagekalde mange af deres lån, herunder de lån de havde givet til Tyskland for at landet kunne betale de krigsskadeserstatninger de var blevet påtvunget efter 1. verdenskrig. Dette hjalp til at arbejdsløsheden ramte .

Hvordan var skolen i 1930?

I 1920'erne-1930'erne blev skolepsyko- logiske kontorer, specialpædagogik og studier af bl. a. ordblindhed ganske udbredt, og det blev erkendt, at i en skole med stigende faglige krav, var der børn, der havde brug for særlige indsatser.

Hvilke pligter havde børn på landet i gamle dage?

Hvis pigerne passede deres mindre søskende, kunne deres mor for eksempel tjene lidt penge ved at vaske tøj for andre. Og drengene hjalp til på markerne og med dyrene. Når bøndernes børn var 10-12 år, blev de sendt ud for at tjene på andre gårde. Pigerne kunne blive sat til at malke, og drengene vogtede får og køer.

Hvordan var moden i 1920?

Moden i 1920'erne 1920'ernes kvindemoder er fremfor alt kendt for de korte kjoler. Tidens ideal var "drengepigen" - la garconne - som havde både kort hår og kort skørt. ... I kjoler med undertrøje-snit og "charleston" kjoler kunne man røre sig i de nye danse, der fik besætningen af perler og pailetter til at glimte.

Hvordan har mode ændret sig gennem tiden?

I en lang periode delte Paris og London modemagten mellem sig, og næsten alle trends udsprang fra de to byer. Men i 1990'erne ændrede noget sig. Globalisering fik indflydelse på moden, og måden, tendenser opstod, ændrede sig sideløbende.

Hvad der forårsagede Wall Street krakket i 1929?

Den korte forklaring på, hvorfor børsen krakkede den 29. oktober 1929, er, at markedet løb tør for nye kilder til at finansiere den fortsatte spekulation.

Hvordan påvirkede Wall Street krakket Danmark?

20'erne var starten på forbrugersamfundet, hvor goder som køleskabe, telefoner, vaskemaskiner og biler blev tilgængelige for den brede befolkning, som pludselig kunne låne penge til den slags i bankerne. Mindre end tre procent af befolkningen havde investeret i aktier og kun få blev direkte påvirket af krakket.

Hvad er sorte torsdag og sorte tirsdag?

oktober 1929 (ofte kaldet Sorte torsdag), da der på New Yorks børs på Wall Street i alt blev solgt 12,9 mio. aktier til faldende kurser. Krakket nåede sit højdepunkt tirsdag den 29. oktober (Sorte tirsdag).

Hvilken begivenhed fik i september 2008 finanskrisen til at bryde ud?

Krisen kulminerede, da det store amerikanske investeringshus Lehman Brothers indgav konkursbegæring den 15. september 2008. Denne begivenhed fik aktieindeks verden over til at dykke kraftigt, og handelen imellem alverdens finansielle institutioner gik i stå, så de globale aktiemarkeder frøs til is.

Hvorfor startede børskrakket?

Den korte forklaring på, hvorfor børsen krakkede den 29. oktober 1929, er, at markedet løb tør for nye kilder til at finansiere den fortsatte spekulation.