Table of Contents:

 1. Hvordan virker nødbremse?
 2. Hvordan virker automatisk nødbremse?
 3. Er Volvo en sikker bil?
 4. Hvor sikker er bilen?
 5. Hvilke biler har nødbremse?
 6. Hvilke krav stilles til nødbremsen?
 7. Hvilke biler har automatisk nødbremse?
 8. Hvordan virker adaptiv fartpilot?
 9. Hvor sikker er en Volvo?
 10. Hvad er den sikreste bil?
 11. Hvad betyder AEB?

Hvordan virker nødbremse?

Nødbremsen er normalt indbygget i driftsbremsen som det ene kreds ved et tokreds bremsesystem. Nødbremsen kan også være parkeringsbremsen. Tokreds bremsesystem betyder ganske enkel, at bremsevæskebeholderen er delt i 2 dele (2 kredse) hvor det ene kreds virker på mindst 3 hjul og det andet kreds også virker på min.

Hvordan virker automatisk nødbremse?

Euro NCAP afprøver systemet ved tre kørselsscenarier, hvor bilen foran enten holder stille eller bevæger sig med to niveauer af hastigheder, der er lavere end testbilens. Dette system benytter oftest en radar i fronten af bilen til at registrere trafikken langt foran bilen, ofte på op til flere hundrede meters afstand.

Er Volvo en sikker bil?

Volvo er mest sikker blandt de store, Peugeot 308 og VW Golf blandt de mindre. Det svenske forsikringsselskab Folksam har kåret de sikreste biler på baggrund af 158.000 store og små ulykker på de svenske veje i perioden . Folksams opgørelse bygger altså på faktiske skader og ikke tests i et laboratorium.

Hvor sikker er bilen?

FDM er med i det europæiske sikkerhedssamarbejde, Euro NCAP. Her crashtester man nye biler for at bedømme sikkerheden for fører, passagerer og fodgængere. Desuden tester man bilens generelle sikkerhedsudstyr. Alle biler får en bedømmelse fra 1- 5 stjerner, så du som køber kan se, hvor sikker bilen er.

Hvilke biler har nødbremse?

Volkswagen har seks modeller i top 20, og de har alle automatisk nødbremse som standard, lige fra Up over Polo, Golf, Passat og Touran til Tiguan.

Hvilke krav stilles til nødbremsen?

Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden stadigvæk. Det kaldes for nødbremsen. Nødbremsen skal kunne standse bilen på højst 12 m. ved en hastighed på 30 km/t.

Hvilke biler har automatisk nødbremse?

Volkswagen har seks modeller i top 20, og de har alle automatisk nødbremse som standard, lige fra Up over Polo, Golf, Passat og Touran til Tiguan.

Hvordan virker adaptiv fartpilot?

En adaptiv fartpilot fungerer basalt set præcis, som du i forvejen kender fartpiloten. En adaptiv fartpilot holder den fart, du har bestemt dig for. Der, hvor den adaptive del skiller sig ud, er i forholdet til andre bilister. Systemet tilpasser sig nemlig til andre trafikanter.

Hvor sikker er en Volvo?

De store Volvo-modeller er fortsat de mest sikre biler at opholde sig i ved en ulykke. Det fastslår omfattende svensk undersøgelse. Men andre bilmærker haler ind på virkelighedens sikkerhed.

Hvad er den sikreste bil?

Euro NCAP testede i alt 33 nye biler i 2021, hvoraf 22 opnåede den 5-stjernede topkarakter. Blandt succeserne viste Mercedes EQS sig som bedst i klassen 'Luksusbil' og 'Elbiler' med snuden lige foran elbilen Polestar 2.

Hvad betyder AEB?

Hvis du overvejer at købe bil med nødbremse, vil du også kunne støde på forkortelsen AEB (Autonomous Emergency Breaking system). Der er to forskellige nødbremsesystemer: AEB City, der virker ved lavere hastigheder i byerne typisk op til 40 km/t.