Table of Contents:

  1. Hvor ligger Auschwitz-Birkenau?
  2. Hvor mange KZ lejre var der i Tyskland?
  3. Hvem blev sendt til Auschwitz?
  4. Hvor ligger kz-lejre i Tyskland?
  5. Hvad er en arbejdslejr?
  6. Hvor mange kalorier fik en kz fange?

Hvor ligger Auschwitz-Birkenau?

Lejren blev i 1940 anlagt i byen Oświęcim i den sydvestlige del af det tysk besatte Polen, ca. 60 km vest for Krakow. Det var det tyske SS-korps, som i 1940 besluttede at oprette koncentrationslejren Auschwitz.

Hvor mange KZ lejre var der i Tyskland?

I alt er der dokumentation for omkring 30.000 lejre for slavearbejdere; 1.150 ghettoer; 980 koncentrationslejre; 1.000 krigsfangelejre; 500 bordeller fyldt med sexslaver; dertil tusindvis af lejre for eutanasi af gamle og invalide, tvangsaborter, "germanisering" af fanger eller transitlejre for fanger undervejs til ...

Hvem blev sendt til Auschwitz?

Auschwitz-Birkenau var kombineret udryddelses- og koncentrationslejr. Her blev over 1 million jøder og 150.000 mennesker fra andre befolkningsgrupper - herunder romaer - dræbt mellem september 1942 og november 1944. Auschwitz-Birkenau var hermed den udryddelseslejr med flest ofre.

Hvor ligger kz-lejre i Tyskland?

Den stod på en skovklædt bakke omkring ca. 7 km nordvest for Weimar. Lejren blev oprettet i 1937, det suppleres koncentrationslejrene af Sachsenhausen mod nord og Dachau mod syd og i første omgang til huse politiske fanger og andre målgrupper, herunder jøder.

Hvad er en arbejdslejr?

En nazistisk arbejdslejr var en kz-lejr, hvor man som indsat var tvunget til at arbejde. De første nazistiske kz-lejre virkede dog "blot" som koncentrationslejre, hvor fangerne ikke nødvendigvis arbejdede men blev udsat for genopdragelse.

Hvor mange kalorier fik en kz fange?

Man døde, hvis man kun fik lejrrationer på kalorier dagligt. Perrone begik selvmord efter krigen. En anden ven, Alberto Della Volla, døde under den lange march, alle oppegående fanger blev tvunget ud i, da tyskerne rømmede Auschwitz i januar 1945, inden russerne nåede frem.