Table of Contents:

 1. Hvordan gror man en Avocadoplante?
 2. Hvilken vej skal Avocadostenen vende?
 3. Er avocado selvbestøvende?
 4. Hvornår skal avocado i jord?
 5. Kan man gro avocado i Danmark?
 6. Hvorfor får min avocado plante brune blade?
 7. Hvordan passer man et avocadotræ?
 8. Hvor meget vand skal der til en avocado?
 9. Hvorfor kan man ikke dyrke avocado i Danmark?
 10. Hvornår kommer der avocado på et træ?
 11. Hvordan får man avocado sten til at spire?
 12. Hvor stor bliver en Avocadoplante?
 13. Hvorfor visner bladene på mit avocadotræ?
 14. Hvorfor bliver bladene brune på mine planter?
 15. Hvor meget vand bruges til en avocado?

Hvordan gror man en Avocadoplante?

Du kan finde en uddybning af de forskellige punkter nedenunder.
 1. Rens avocadostenen – fjern evt. ...
 2. Stik tandstikker i den, eller plant den direkte i jord.
 3. Sæt avocadostenen i et glas vand – 2 cm dækket.
 4. Knib toppen af planten fra 15 cm til 8 cm's længde.
 5. Plant avocadoen i potte, når planten igen er 15 cm.

Hvilken vej skal Avocadostenen vende?

Vend stenen med den “spidse” ende opad, det vil sige, at det bredeste stykke skal vende nedad, fordi det er dér roden dannes.

Er avocado selvbestøvende?

Den er velegnet til at spise som pålæg eller guacamole samt til udvortes brug på huden. Problemet: På grund af den meget komplicerede bestøvning kan der faktisk ikke høstes nogen avocadofrugter på hobbyplan. Ikke desto mindre er det værd at plante en avocado selv.

Hvornår skal avocado i jord?

Når spiren er omkring 15 centimeter høj, er det tid til at plante stenen i en krukke eller potte med muldjord. Stil planten et varmt, lyst sted, men ikke i direkte sollys, som avocadotræer af en eller anden årsag ikke er glade for – i hvert fald ikke for længe ad gangen.

Kan man gro avocado i Danmark?

Ja, du kan godt dyrke en avokadoplante i Danmark. Men det kræver, at det i starten foregår i vindueskarmen, og at din plante får et liv i enten i et meget lyst rum eller et lunt drivhus, hvor temperaturen ikke kommer ned omkring frysepunktet.

Hvorfor får min avocado plante brune blade?

Avokadoplanter har en tendens til at få brune blade på spidserne. Faktisk er det plantens måde at fortælle os på den bliver vandet for lidt. En avokadoplante har en hurtig kraftig vækst når den trives. Du skal dagligt fornemme om potte mangler vand.

Hvordan passer man et avocadotræ?

Et avocadotræ kræver masser af lys. I vinterhalvåret er det småt med dagslyset, så stil gerne planten i nærheden af et sydvendt vindue, hvor den kan få mest muligt lys. Når planten har nået en vis størrelse, kan du med fordel plante den om til en lidt større potte, hvor rødderne har mulighed for at brede sig.

Hvor meget vand skal der til en avocado?

Men det bør sættes i forhold til forbruget af kød. Der skal fx 15.000 liter vand til for at producere bare et kilo oksekød. For avocadoer går der gennemsnitligt ca. 283 liter tilført vand til at producere et kilo avocadoer – men præcist hvor meget vand, der bruges til en enkel avocado, afhænger af, hvor den produceres.

Hvorfor kan man ikke dyrke avocado i Danmark?

Desværre er avocado-produktion og det danske klima ikke kompatible, og et træ vil nok aldrig komme til at give frugt. Et avocadotræ kan under ingen omstændigheder tåle frost, så hvis du begiver dig ud i avocadotræ-hjemme-dyrkning, så lad din plante/lille træ overvintre indendørs.

Hvornår kommer der avocado på et træ?

Hvis rødderne begynder at komme ud i bunden, er det tid til at omplante avocadoen til en større potte. I vækstsæsonen, som varer mellem april og september, vokser avocadoplanten 20-45 cm. Avocadoplanter i Danmark bliver dog ofte højest to til tre meter høje.

Hvordan får man avocado sten til at spire?

Med tre kraftige tandstikker placerer du stenen over et glas vand, så den er nedsænkes ca. 2 cm. Placér glasset et varmt sted, fx i vindueskarmen over en radiator, og vand efter behov, så stenen kan slå rod. Det sker efter 2-6 uger.

Hvor stor bliver en Avocadoplante?

Hvis du lykkes med at få din avokadosten til at spire og vokse som en plante, kan avokadoplanter i Danmark godt bliver 3-5 meter høje. Men det afhænger af om planten har de rette vækstbetingelser: lys, varme, fugtighed og plads i højden.

Hvorfor visner bladene på mit avocadotræ?

Jeg har selv et lille avocadotræ som jeg har sået, og jeg har læst i en af mine bøger om stueplanter at hvis træet får visne bladspidser kan det skyldes udtørring eller mangel på gødning. Derudover synes jeg også mit træ mister blade om vinteren, som jeg har læst mig til skulle skyldes for lidt lys i vinterperioden.

Hvorfor bliver bladene brune på mine planter?

Brune/ mørke pletter på bladene Har din plantes blade brune eller mørke pletter, kan det være tegn på overvanding. Er det noget siden du har vandet planten, og er jorden stadigvæk fugtig? Så har planten sandsynligvis fået mere vand end den havde brug for. Lad planten tørre helt ud før du vander den igen.

Hvor meget vand bruges til en avocado?

En avocado kræver 320 liter vand Avocadoer er vandkrævende frugter, men i Petorca er avocadotræerne ekstra tørstige. Normalt kræver det cirka 283 liter vand at producere et kilo avocado, men i Petorca kræver et kilo avocadoer hele 1.280 liter vand.