Table of Contents:

 1. Hvor meget kan Burj Khalifa svinge?
 2. Hvor meget kostede det at bygge Burj Khalifa?
 3. Hvem betalte for Burj Khalifa?
 4. Hvor meget svajer Burj Khalifa?
 5. Hvor meget kan Burj Khalifa sveje?
 6. Hvor meget svinger Burj Khalifa i toppen?
 7. Hvad hedder verdens højeste hotel?
 8. Hvad er den højeste bygning i verden?
 9. Hvad for et land ligger Dubai i?
 10. Hvad er det højeste i verden?
 11. Er Dubai en by eller et land?
 12. Hvor mange trappetrin er der i Burj Khalifa?
 13. Hvor meget svinger et højhus?
 14. Hvor meget svajer Domus Vista?
 15. Hvor mange etager er der i verdens højeste bygning?

Hvor meget kan Burj Khalifa svinge?

De er bygget af relativt lette materialer med et skelet af stål, som giver en smule efter, når vinden trykker ind mod huset. Udsvinget kan være op til en meter, men som regel er det langt mindre, og meget massive skyskrabere som fx Empire State Building svajer højst fem millimeter.

Hvor meget kostede det at bygge Burj Khalifa?

Tårnet vil komme til at koste omkring 6,5 milliarder kroner at bygge og skal være "lidt højere" end det 828 meter høje Burj Khalifa, der også ligger i Dubai.

Hvem betalte for Burj Khalifa?

Tårnet er opkaldt efter Khalifa bin Zayed Al Nahyan, emiren i det olierige naboemirat Abu Dhabi. Abu Dhabis emir har alene i 2009 investeret 25 milliarder dollars i Dubai for at hjælpe emiratet med dets store internationale gældsforpligtigelser.

Hvor meget svajer Burj Khalifa?

Bygningen må godt stå og svaje ud fra side til side, man skal bare ikke kunne mærke det. Burj Khalifa i Dubai bøjer 1,5 meter ud til hver side.

Hvor meget kan Burj Khalifa sveje?

Til gengæld skal man så leve med, at bygningen kan svaje mellem 1- til 1,5 meter på grund at bygningens tynde konstruktion (ikke særligt betryggende). Til sammenligning svajer verdens højeste bygning Burj Khalifa kun omkring en meter på trods af den med sine 828 meter er næsten dobbelt så højt.

Hvor meget svinger Burj Khalifa i toppen?

Der vil blive brugt en halv million kubikmeter beton og lægger man afstiverne af stål i forlængelse af hinanden når man fra Dubai til New York. Der vil blive nok aircondition til at servicere mere end 14.000 huse og fra top til bund vil temperaturen svinge 10 grader.

Hvad hedder verdens højeste hotel?

Burj Al Arab, også kaldet ”Sejlet” pga. hotellets karakteristiske design, er blevet Dubais vartegn. Hotellet er opført på en kunstig ø 280 meter fra stranden ved Jumeirah Beach Hotel og er med sine 321 meter verdens højeste suitehotel.

Hvad er den højeste bygning i verden?

بناء برج خليفة Da bygningen åbnede den 4. januar 2010, satte Burj Khalifa rekorden for den højeste bygning i verden. En række bygninger har haft denne titel tidligere, herunder Empire State Building i New York City, Willis (Sears) Tower i Chicago, Petronus Towers i Kuala Lumpur og Taipei 101 i Taipei City.

Hvad for et land ligger Dubai i?

Dubai er en by i de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedstaden i emiratet Dubai. Den har 2.502.715 indbyggere og er dermed den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf tæt ved grænsen til Emiratet Sharjah, hvis hovedstad Sharjah den er vokset sammen med.

Hvad er det højeste i verden?

Burj Khalifa er verdens højeste bygning og er et verdenskendt ikon. Bygningen repræsenterer kernen i hele konceptet omkring Dubai samt byens sjæl, og den er i sandhed et ingeniørmæssigt kunststykke. Denne enestående konstruktion er 828 m høj og ligger ved siden af The Dubai Mall.

Er Dubai en by eller et land?

Dubai er en by i de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedstaden i emiratet Dubai. Den har 2.502.715 indbyggere og er dermed den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf tæt ved grænsen til Emiratet Sharjah, hvis hovedstad Sharjah den er vokset sammen med.

Hvor mange trappetrin er der i Burj Khalifa?

Burj Khalifa vejer sammenlagt 500.000 tons. Der er anvendt 330.000 m3 beton samt 39.000 tons stål, og Burj Khalifas imponerende glasfacade består af 24.000 vinduer. Bygningen har hele 57 elevatorer, der bevæger sig op til 10 meter i sekundet. Du kan også tage trappen helt op til toppen – der er dog 2.909 trin.

Hvor meget svinger et højhus?

Nakheel Tower vil få omkring 150 elevatorer og nogle af dem vil bevæge sig så hurtigt at man kan nå at se solen gå ned to gange i løbet af en tur op til toppen af tårnet. Og de imponerende fakta om tårnet stopper ikke ved elevatorerne.

Hvor meget svajer Domus Vista?

På anden- og tredjepladsen over de højeste bygninger i Danmark kommer Domus Vista og Bohrs Tårn med henholdsvis 1 meter. Herlev Hospital blev indviet i 1976, men det var først i 2007, at de allerøverste etager blev taget i brug - blandt andet på grund af økonomi.

Hvor mange etager er der i verdens højeste bygning?

De 50 højeste skyskrabere efter bygningernes højde
PlaceringBygningEtager
1Burj Khalifa163
2Shanghai Tower128
3Abraj Al Bait Towers120
4Pingan International Finance Centre115