Table of Contents:

 1. Hvilke ATV kan registreres?
 2. Hvilken ATV skal man købe?
 3. Hvor gammel skal man være for at sidde bag på ATV?
 4. Hvad betyder UTV?
 5. Hvor gammel skal man være for at kører ATV?
 6. Hvor mange må man sidde på en ATV?
 7. Hvad er forskellen på ATV og crosser?
 8. Hvad betyder ATV?
 9. Hvor gammel skal man være for at køre på ATV?

Hvilke ATV kan registreres?

ATV-køretøj som godkendt traktor ATV-køretøjer kan være EU-typegodkendte som traktor. Hvis ATV'en er EU-typegodkendt som traktor med en hastighed på højst 40 km/t, kan den registreres i Køretøjsregisteret (DMR) som godkendt traktor til ejere eller brugere af en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom.

Hvilken ATV skal man købe?

OVERVEJELSER FORUD FOR KØB AF ATV
 • Har du planer om at dine børn også skal køre på ATV, så vælg en model, der er nem at bruge, og som er designet til børn.
 • Køb det rette sikkerhedsudstyr til både dig selv og til dine børn, så du er sikker på, at sikkerheden er i orden, når I kører rundt på ATV.

Hvor gammel skal man være for at sidde bag på ATV?

En ATV på hvide plader vil altid være indregistreret som en bil og det vil derfor kræve at du er fyldt 17 år, dog kræver det at du har en værge bagpå. 18 år hvis du skal køre selvstændigt.

Hvad betyder UTV?

UTV “UTILITY TERRAIN VEHICLE” BETYDER “ET TERRÆNGÅENDE NYTTE KØRETØJ”… OG DET ER HVAD DET ER! Kraftige UTV maskiner til benzin, diesel eller EL. Polaris er verdens førende UTV producent og levere maskiner til både den amerikanske og danske hær.

Hvor gammel skal man være for at kører ATV?

Som udgangspunkt tilråder de fleste ATV fabrikanter ingen børn under 12 år kører ATV. Den er svær at overholde i de fleste familier, så på denne side kan du finde råd omkring sikkerhed og valg af den rigtige ATV til forskellige aldersgrupper.

Hvor mange må man sidde på en ATV?

Det gør, at den har samme regelsæt som en almindelig bil. Der dog kun sidde to personer på den, og den gerne trække en trailer. For ikke så mange år siden blev ATV'erne typisk brugt på landbrug, skovbrug og gartnerier, hvor de - ofte med en smule besvær og ventetid - blev godkendt til traktorbrug.

Hvad er forskellen på ATV og crosser?

ATV crosser er til forskel fra gade ATV, bygget på en anderledes måde. Normalt bygges ATV til gaden på en sådan måde at de bygges med en bred akselafstand, lav opsætning, korte dæmpere, evt. Sænkningssæt, samt alu-fælge og vejdæk.

Hvad betyder ATV?

All-terrain vehicle (forkortet ATV, også kaldet quad) er en robust tre- eller firehjulet type af motorcykler, der blev opfundet af motorindustrien Honda i 1970. I dag bruges den især til landbrugsformål, men også til sport.

Hvor gammel skal man være for at køre på ATV?

En ATV på hvide plader vil altid være indregistreret som en bil og det vil derfor kræve at du er fyldt 17 år, dog kræver det at du har en værge bagpå. 18 år hvis du skal køre selvstændigt.