Table of Contents:

 1. Hvad er Autopilot i bil?
 2. Hvad er summon?
 3. Er selvkørende biler lovlige i USA?
 4. Hvad er en Vognbaneassistent?
 5. Hvad er en fartpilot?
 6. Hvad er summon på Tesla?
 7. Er selvkørende biler fremtiden?
 8. Hvornår bliver biler selvkørende?
 9. Hvilke biler er selvkørende?
 10. Hvornår kommer selvkørende biler til Danmark?
 11. Hvordan virker fjernlysassistent?
 12. Hvordan fungerer Skiltegenkendelse?

Hvad er Autopilot i bil?

Autopiloten gør det muligt for din bil at styre, accelerere og bremse automatisk i sin vognbane. De aktuelle Autopilot-funktioner kræver aktiv overvågning fra førerens side, og de gør ikke køretøjet autonomt.

Hvad er summon?

I Summon finder du næsten al trykt og elektronisk materiale, der er tilgængeligt på biblioteket. Bibliotekets egne materialer omfatter mere end 380 millioner poster i Summon, og hvis du markerer afkrydsningsfeltet: "Add results beyond your library's collection", søger du blandt næsten 1 milliard poster.

Er selvkørende biler lovlige i USA?

I USA er der stater, hvor det er fuldt lovligt at køre i den almindelige trafik i biler uden chauffører. For nyligt præsenterede Tesla sin første selvkørende lastbil. Og i Aalborg kommer der førerløse busser på gaden allerede i år. Men taxachaufføren skal ikke frygte for sit job lige med det samme.

Hvad er en Vognbaneassistent?

Vognbaneassistent. Ved hjælp af et kamera overvåger bilen linjerne på vejen og bidrager aktivt til sikkerheden ved at forhindre utilsigtede vognbaneskift. Via en advarselslyd gør vognbaneassistenten føreren opmærksom på, at bilen er på vej ud over vognbanelinjerne.

Hvad er en fartpilot?

En fartpilot er et system i bilen der gør, at bilen automatisk kan fastholde hastigheden. Systemet overtaget simpelthen speederen fra chaufføren og holder den fart, som føreren har angivet. Det er forskelligt, hvordan fartpiloten aktiveres.

Hvad er summon på Tesla?

Tesla Summon Mode er en funktion, der giver Tesla-chauffører bekvemmelighed og sikkerhed, når de parkerer og henter deres bil. Hvis du f. eks. har parkeret din bil på et trangt sted eller i din private garage, kan du kommandere bilen til at komme til dig uden at skulle kæmpe for at få adgang til den.

Er selvkørende biler fremtiden?

Selvom teknologien for selvkørende biler er ved at være moden, er vores samfund det endnu ikke. Den store udfordring med selvkørende biler er ikke kun teknologisk, men det er i høj grad også, når vi som mennesker mister kontrollen og skal stole på teknologien.

Hvornår bliver biler selvkørende?

Selvkørende biler er en del fremtiden. Og inden for ti år kan de første køre på danske veje, vurderer forsker. Flere bilproducenter har det seneste årti sat konkrete mål for, hvornår de forventede, at der ville køre førerløse biler rundt på vejene.

Hvilke biler er selvkørende?

 • Nu bliver Volvo selvkørende – på abonnement. januar 2022.
 • Googles selvkørende taxaer er designet i Sverige. ...
 • Medie: Fuldt selvkørende Apple-elbil i 2025. ...
 • Volkswagen: Autonom kørsel skal koste dig 50 kroner i timen. ...
 • Elon Musk: Tesla får fuld selvkørende software om 6 til 10 uger. ...
 • Nyt gyroskop-design gør autonome biler skarpere.
6. sep. 2020

Hvornår kommer selvkørende biler til Danmark?

Selvkørende biler er en del fremtiden. Og inden for ti år kan de første køre på danske veje, vurderer forsker. Flere bilproducenter har det seneste årti sat konkrete mål for, hvornår de forventede, at der ville køre førerløse biler rundt på vejene.

Hvordan virker fjernlysassistent?

Ved hjælp af et kamerasystem registrerer fjernlysassistenten automatisk modkørende trafikanter, forankørende køretøjer og lyskilder fra bymæssig bebyggelse inden for de systemmæssige grænser. Fjernlyset tændes og slukkes automatisk baseret på disse informationer.

Hvordan fungerer Skiltegenkendelse?

Et kamera i forruden holder i mange nye biler øje med vejskiltene og viser, hvor stærkt du må køre. Men kun de nyeste systemer passer til de danske veje.