Table of Contents:

 1. Hvordan skal man smide perfumer ud?
 2. Hvornår er noget farligt affald?
 3. Hvordan sorteres spraydåser?
 4. Hvordan skal æggebakker sorteres?
 5. Hvor afleverer man spraydåser?
 6. Hvad forstås ved farligt affald?
 7. Hvor kan man smide batterier ud?
 8. Hvad skal i den røde kasse?
 9. Hvordan bortskaffes spraydåser?
 10. Er æggebakker pap eller karton?

Hvordan skal man smide perfumer ud?

En deodorant eller parfume i glasbeholder må du godt smide i glascontaineren, selvom den også indeholder plastik, men fjern løse plastikdele som fx låget først.

Hvornår er noget farligt affald?

Affald er farligt, hvis det er: brandfarligt eller kan eksplodere. sundhedsfarligt: Det er giftigt eller giver kløe og udslæt. Det kan også være, hvis det kan give kræft eller skade mennesker, så de ikke kan få børn.

Hvordan sorteres spraydåser?

Spraydåser kan risikere at eksplodere, når de bliver presset sammen i en skraldebil. Derfor må de ikke bare ryge i den almindelige skraldespand, men skal sorteres som farligt affald.

Hvordan skal æggebakker sorteres?

Tomme æggebakker uden rester af æg kan du smide i din genbrugsbeholder som Papir og Pap eller aflevere på genbrugspladsen i containeren til Pap.

Hvor afleverer man spraydåser?

Spraydåser skal altid afleveres som farligt affald, da spraydåsen er under tryk og kan eksplodere i skraldebilen, når skraldebilen presser affaldet sammen. Desuden kan indholdet i spraydåsen have farlige egenskaber, der også skal bortskaffes som farligt affald.

Hvad forstås ved farligt affald?

Farligt affald er ting eller emballager fra vores hverdag, der indeholder stoffer, som kan skade miljøet eller os selv, når det ender som affald. Det er for eksempel kemikalier og rengøringsmidler.

Hvor kan man smide batterier ud?

Batterier skal afleveres i en genbrugsbeholder til batterier og må ikke smides ud i skraldespanden. Ellers går de værdifulde ressourcer, som batterierne indeholder tabt. Og miljø og sundhed skades, hvis batterierne havner som affald i skraldespanden.

Hvad skal i den røde kasse?

Kassen til farligt affald er rød. Farligt affald er ting fra vores hverdag, som kan skade miljøet eller os selv, hvis det ender som almindeligt affald....Du skal lægge følgende i den røde kasse:
 • Batterier.
 • Blæk- og printerpatroner.
 • Cykellygter.
 • El-tandbørster.
 • Energisparepærer.
 • Gift til skadedyr.
 • Høretelefoner.
 • Kemikalier.

Hvordan bortskaffes spraydåser?

Spraydåser skal altid afleveres som farligt affald, da spraydåsen er under tryk og kan eksplodere i skraldebilen, når skraldebilen presser affaldet sammen. Desuden kan indholdet i spraydåsen have farlige egenskaber, der også skal bortskaffes som farligt affald.

Er æggebakker pap eller karton?

Brugt pap, som for eksempel papkasser, bølgepap og karton, kan blandt andet blive til paprør i køkkenruller eller til æggebakker. Men for at pappet kan bruges igen, skal det sorteres fra alt det andet affald. Det meste pap og karton kan genanvendes. Det er både emballagen fra havregryns- og cornflakes-æsker.