Table of Contents:

  1. Hvor meget må man øge Hjulstørrelsen med i omkreds?
  2. Hvor meget må et dæk afvige?
  3. Hvilken dækstørrelse er bedst?
  4. Hvordan passer dæk og fælge sammen?
  5. Hvad er sporvidde bil?
  6. Hvilke dæk og fælge passer til min bil?
  7. Hvad er et indpresning?
  8. Hvad betyder et45 på fælge?
  9. Hvordan finder man ud af dækstørrelse på bil?

Hvor meget må man øge Hjulstørrelsen med i omkreds?

Dækkets omkreds Når du skifter dæk må omkredsen ikke afvige med mere end 5% hvilket faktisk også er en pæn del. Du bør holde dig til den mindste afvigelse når du skifter dæk, da f.

Hvor meget må et dæk afvige?

Hjulets samlede rulleomkreds/rullediameter (fælge med dæk) maksimalt afvige 5% fra bilens originale rulleomkreds. Dvs. at du gerne sætte større fælge på din bil, men at dækkets profil skal være tilsvarende lavere, for at holde rulleomkredsen inden for de lovpligtige 5% i afvigelse.

Hvilken dækstørrelse er bedst?

Da dækstørrelsen i høj grad også findes som valg på eftermarkedet for dem, der gerne vil gøre noget ekstra ud af bilens fodtøj, giver det god mening at teste, hvilke dæk man skal gå efter i denne størrelse. Bedst er de nye dæk fra Continental og Michelin, men også Goodyear og Maxxis er med i toppen.

Hvordan passer dæk og fælge sammen?

Tabel over dæk / fælg størrelser
FælgbreddeMinimum dækbreddeAnbefalet dækredde
51551
5.51651
61751
6.51851

Hvad er sporvidde bil?

Sporvidde er afstanden målt mellem hjulene. Man måler fra midt på højre dæk til midt på venstre dæk.

Hvilke dæk og fælge passer til min bil?

Søg nummerplade eller stelnummer på bilen og under punktet "Fælg/Dæk" finder du bilens hulafstand som fx. kan hedde 5x112, hvilket betyder at bilen køre med fælge der bruger 5 bolte med en afstand af 112mm, den information bruges når du skal finde nye fælge eller vinterfælge til bilen.

Hvad er et indpresning?

Indpresningsdybde (ET mål): ET står for “Einpress tiefe” på tysk og betyder, oversat til dansk, “indpresning” eller “indpresnings mål”. ET målet definerer hvor langt inde, eller ude, dækket er placeret i forholdet til bilens ydre skærmkant.

Hvad betyder et45 på fælge?

Det er "ET" målet der afgører hvor langt ude dine hjul kommer til at sidde. Jo højere et "ET", jo længere inde under bilen kommer hjulene til at sidde. Et lavere "ET" betyder at hjulene kommer længere ud.

Hvordan finder man ud af dækstørrelse på bil?

Er du i tvivl om hvilke dækstørrelser, der passer til din bil, kan de i mange tilfælde findes på indersiden af fordøren i førersiden på bilen. Her viser en mærkat de størrelser dæk, bilen er godkendt til samt det anbefalede dæktryk og loadindeks. Tallene findes også i bilens manual/servicebog.