Table of Contents:

 1. Er det godt at lytte til lydbøger?
 2. Er lydbøger godt for børn?
 3. Hvad sker der i hjernen når man læser?
 4. Er det godt at læse?
 5. Hvad skal man bruge for at høre lydbøger?
 6. Hvordan lytter man til lydbøger?
 7. Hvad koster et mofibo abonnement?
 8. Hvor lang tid skal man læse hver dag?
 9. Hvad er en god læser?
 10. Er det godt at læse hver dag?
 11. Hvorfor læse 20 min hver dag?
 12. Hvordan lytter jeg til lydbøger?
 13. Hvordan hører man lydbøger fra biblioteket?
 14. Hvordan fungerer lydbog?

Er det godt at lytte til lydbøger?

Med lydbøger kan man multitaske og eksempelvis tegne, gå en tur e.l., mens man lytter til en lydbog. Det er dokumenteret, at der er en positiv sammenhæng mellem læring og fysisk aktivitet, og at bevægelse fremmer børns koncentrationsevne og trivsel.

Er lydbøger godt for børn?

Vidste du, at lydbogen faktisk er et rigtig godt medie til at vække børns lyst til historier og deres lyst til selv at læse? Måske har du selv lyttet til bånd eller CD'er med gode historier, dengang du var barn. Sådan er det nemlig for rigtig mange: Lysten til historier starter med de historier, vi lytter til.

Hvad sker der i hjernen når man læser?

Din hjerne bliver stimuleret gør. Læser du regelmæssigt, vil din hjerne uden tvivl blive stærkere; ligesom en muskel bliver større og stærkere ved at den bliver trænet, sker præcis det samme, hvis du stimulerer hjernen. Og det kan let gøres ved bare at læse bøger indimellem. At holde sin hjerne aktiv er super vigtigt.

Er det godt at læse?

Når du læser, påvirker det din hjerne positivt. Det får blodet til at strømme til hovedet, og det smører dine mentale tandhjul. Et studie viser, at læsning øger blodtilførslen til de områder i din hjerne, du bruger, når du skal koncentrere dig. Der sker nemlig to ting i din hjerne, når du læser.

Hvad skal man bruge for at høre lydbøger?

Den mest almindelige måde at lytte lydbøger på er at benytte en streamingtjeneste. Hos Mofibo, Bookmate, Saxo Premium og Politiken Books tegner man abonnement og kan aflytte et ubegrænset antal lydbøger – nogenlunde på samme måde, som man hører musik på Spotify eller en af de andre musiktjenester.

Hvordan lytter man til lydbøger?

De fleste e-bøger og lydbøger har forhåndsvisninger, så du kan lytte til en lydbogsprøve eller læse uddrag fra bogen. Du kan købe e-bøger og lydbøger direkte på din Kobo e-læser, Kobo.com eller på Kobo Books-appen til Android.

Hvad koster et mofibo abonnement?

Mofibo koster normalt 129 kr./måned og hvis ikke du selv opsiger Mofibo, inden din gratis prøveperiode udløber, fortsætter du som almindelig abonnent hos Mofibo.

Hvor lang tid skal man læse hver dag?

20 minutter er en vejledende anbefaling. Det er svært at nå at fordybe sig på mindre tid, men for nogle børn vil det give bedre mening med 15 minutter til en start. Der har de sidste år været mange forskellige initiativer til at sikre, at eleverne får læst mindst 20 minutter hver dag.

Hvad er en god læser?

Lær at læse i helheder. Mange mennesker læser en tekst ord for ord, men vi kan lære os selv at læse og forstå flere ord på én gang. Du kan nemlig lære at bruge dit perifere synsfelt, når du læser, så du kan opfatte 3-4 ord ad gangen i stedet for et enkelt.

Er det godt at læse hver dag?

Det bedste er, at forskningen giver dig grønt lys til det og gang på gang viser, at den tid, du bruger på at læse, er en god investering. Det dulmer din stress, du bliver modig og empatisk, og det giver dig blandt andet en bedre hukommelse gennem hele livet. Det skriver det svenske sundhedssite MåBra.

Hvorfor læse 20 min hver dag?

Det hænger slet og ret sammen med, at der er en stor sammenhæng mellem indsats og kompetence. Jo mere du læser, des bedre bliver du til det. 20 minutter er en vejledende anbefaling. Det er svært at nå at fordybe sig på mindre tid, men for nogle børn vil det give bedre mening med 15 minutter til en start.

Hvordan lytter jeg til lydbøger?

De fleste e-bøger og lydbøger har forhåndsvisninger, så du kan lytte til en lydbogsprøve eller læse uddrag fra bogen. Du kan købe e-bøger og lydbøger direkte på din Kobo e-læser, Kobo.com eller på Kobo Books-appen til Android.

Hvordan hører man lydbøger fra biblioteket?

Lydbøgerne kan streames online fra din pc eller mac. Hvis du har en Android- eller en Apple-enhed, fx iPad eller en iPhone, kan du hente app'en eReolen gratis i Google Play Store eller AppStore. I app'en kan du hente lydbøger ned, som du kan høre uden internetforbindelse.

Hvordan fungerer lydbog?

En lydbog er en elektronisk bog, som du lytter til på din computer, tablet eller smartphone. Bogen er læst op, så den høres i stedet for at læses. En sjælden gang i mellem, kan du være heldig, at forfatteren selv læser bogen op.