Table of Contents:

 1. Hvad spiser en topatlet?
 2. Hvad skal man spise hvis man spiller fodbold?
 3. Hvor meget skal jeg spise når jeg træner?
 4. Hvor meget skal en svømmer spise?
 5. Hvad er dit energibehov?
 6. Hvad skal man spise om dagen?
 7. Hvad skal man have med til fodboldkamp?
 8. Hvad spiser en professionel fodboldspiller?
 9. Hvor meget skal jeg spise for at bygge muskler?
 10. Hvad kan man spise for 1200 kalorier?
 11. Hvornår er man elite svømmer?
 12. Kan man svømme hver dag?
 13. Hvad er den anbefalede energifordeling?
 14. Hvad er basal stofskifte?
 15. Er det sundt at spise det samme hver dag?

Hvad spiser en topatlet?

Det er dog de færreste mennesker – også inden for topsport – som vil have så stort et behov for kalorier, og for den gennemsnitlige atlet handler det primært om at indtage masser af grøntsager og frugt, sørge for at få både protein og kulhydrater samt styre uden om for meget sukker.

Hvad skal man spise hvis man spiller fodbold?

- Om eftermiddagen kan man med fordel spise rugbrød eller andet godt brød, fx med makrel i tomat eller man kan lave sig en pastasalat med fx kylling. - Til aftensmad er det en god idé at fylde tallerkenen godt op med gode kilder til kulhydrat, det kan fx være masser af kartofler, ris, pasta og brød/flutes.

Hvor meget skal jeg spise når jeg træner?

Ifølge eksperter skal folk, der træner jævnligt, have mellem 5 og 8 gram kulhydrat pr. kilo kropsvægt om dagen. Det kulhydrat, du spiser, lagres som såkaldt glykogen i muskler og lever, og brændstofreserven frigives, når du har brug for den.

Hvor meget skal en svømmer spise?

Grundlæggende principper til kosten Selvom mange andre ikke-sportsudøvere bare spiser 3 store måltider om dagen, så fungerer dette slet ikke for en konkurrence svømmer. I stedet skal man dele alt maden op i gerne 6-7-8 måltider i løbet af en dag, så indtaget bliver så kontinuerlig som overhovedet muligt.

Hvad er dit energibehov?

Dit energibehov er den mængde energi, som du bør indtage for at sikre, at kroppen har ressourcerne til at opretholde livsvigtige funktioner samt energi til at bevæge sig, samt være fysisk aktiv. Din krop forbruger meget energi, når du dyrker motion.

Hvad skal man spise om dagen?

Vejer du 60 kilo, skal du spise omkring 2.000 kalorier på en dag, og vejer du 70 kilo, skal du have 2.300 kalorier. Tallet er naturligvis også afhængigt af, hvor meget man træner, og om man er kraftigt bygget eller ej.

Hvad skal man have med til fodboldkamp?

Når dit barn starter til fodbold, skal han/hun selvfølgelig også have tøjet i orden. De fleste ved, at barnet skal være iført en trøje, et par bukser (enten lange eller korte) og fodboldsokker. Træner dit barn udendørs i vinterhalvåret skal du også købe baselayer (se vores guide til det her) og lange bukser.

Hvad spiser en professionel fodboldspiller?

Simple kulhydrater er gode, hvis man skal have hurtig energi. De komplekse kulhydrater er gode til at give et stabilt blodsukker, da de er længere tid om at blive nedbrudt. De komplekse kulhydrater findes i grønsager, i nogle frugter, i ris, gryn, korn, kartofler og pasta.

Hvor meget skal jeg spise for at bygge muskler?

Vi anbefaler et kalorieoverskud på omkring 3 kcal om dagen for optimal muskelopbygning. Du kan beregne dit ligevægtsindtag her. Er du overvægtig, vil vi dog foreslå, at du først taber dig inden, du tænker på at bygge muskelmasse på.

Hvad kan man spise for 1200 kalorier?

Page 5
 • Forslag til frokost, 1200 kcal/ 5000 kJ.
 • Forslag 1. 1 skive rugbrød (50 g) 2-4 skiver magert pålæg (50 g) grøntsager. ...
 • Til at pynte smørrebrødet kan bruges: Rødbeder, rødkål, agurk. Pickles. Rå løg. ...
 • krydderurter.
 • Kogte grønsager. Radiser. Alternativer til fedtstof på brødet: ...
 • Forslag til mellemmåltider.

Hvornår er man elite svømmer?

Når svømmeren er 15 år, skal de følge de 8 gange vandtræning om ugen. Der er planlagt 3-5 gange dryland udover, som svømmeren også skal følge. Elite 1 er for de svømmere der har valgt elitesvømning som en livsstil. Svømmerne har et mål med deres træning og er indforstået med konsekvensen af deres valg.

Kan man svømme hver dag?

Afhængig af individuelle faktorer som kropsvægt, hastighed og svømmetag kan svømning være med til at forbrænde mellem 4 kalorier i timen. Vi bør bestræbe os på at svømme 4 eller 5 gange om ugen i omkring 30 minutter, og forbedre vores form gradvist ved at øge hastigheden og varigheden på vores svømning.

Hvad er den anbefalede energifordeling?

Totalt fedtindhold i kosten bør udgøre 25-40 % af energiindtaget. Kulhydrater bør udgøre 45-60 % af energiindtaget. Kostfibre skal dagligt udgøre mindst 25 g for kvinder og 35 g for mænd. Protein bør udgøre 10-20 % af energiindtaget.

Hvad er basal stofskifte?

Basalstofskiftet er defineret som det energiforbrug, der er, når et menneske er totalt afslappet både fysisk og psykisk, har fastet i 12-18 timer og befinder sig ved en behagelig temperatur.

Er det sundt at spise det samme hver dag?

Selvom der ikke er noget galt i at spise det samme måltid et par gange om ugen, får du et bedre samlet næringsindtag ved at variere dine fødevarevalg, men hold de samme sunde overordnede principper: Protein, grøntsager og frugter samt sunde kulhydrater.