Table of Contents:

  1. Hvilke løbesko skal jeg vælge?
  2. Hvordan finder man sin løbestil?
  3. Hvad skal man kigge efter når man køber løbesko?
  4. Hvordan skal man lande på foden når man løber?
  5. Hvilket land stammer Asics fra?

Hvilke løbesko skal jeg vælge?

Som tommelfingerregel kan man sige at jo tungere en løber du er desto bedre stødabsorbering skal der være i din løbesko. Er du en let løber kan du også vælge løbesko hvor stødabsorberingen er mindre og mere responsivt end blød.

Hvordan finder man sin løbestil?

Hvis din løbestil er neutral, betyder det kort fortalt, at du enten svagt – eller slet ikke – ruller indad i din afvikling fra hæl til tå. I skiftet og vægtoverførslen fra ydersiden til indersiden af mellemfoden, vil du som neutral løber automatisk presse svangen let ned og strække denne.

Hvad skal man kigge efter når man køber løbesko?

Det man skal kigge efter er, om løbeskoen er forsynet med en pronationskile eller anden bremsende anordning på indersiden af mellemsålen, om den har en fast hælkappe og et sikkert hold i overdelen. Skoene skal stadig være fleksible i afsættet. Det er med til at give en mere naturlig afvikling.

Hvordan skal man lande på foden når man løber?

Landingen i løb bør foregå lige under kroppens tyngdepunkt. Det mener skoler som Pose Running og Chi-running. I praksis betyder det, at tyngdepunktet for mange løbere skal skubbes noget fremad. Det fører til, at man typisk lander på sin midtfod, mens enkelte løbere vil tendere mere til forfodsløb.

Hvilket land stammer Asics fra?

Asics kan dateres helt tilbage til 1949, hvor japanske Kihachiro Onitsuka begyndte at producere basketballsko fra sit hjem i Kobe, Japan.