Table of Contents:

 1. Hvilket stof skal ikke stryges?
 2. Hvad er Triacetate?
 3. Hvilket stof krøller ikke?
 4. Hvilket stof sveder man mindst i?
 5. Hvad er forskellen på viskose og polyester?
 6. Hvad er ulempen ved polyester?
 7. Hvor kommer naturfibre fra?
 8. Hvilke cellulosefibre hører bomuld til?
 9. Er polyester strækbart?
 10. Hvilket stof kan man ikke ånde i?
 11. Er bomuld åndbart?
 12. Er akryl åndbart?
 13. Hvilket stof til nederdel?
 14. Hvad er forskellen på polyester og viskose?

Hvilket stof skal ikke stryges?

Nylon og polyester Skal som udgangspunkt ikke stryges, da det ikke suger vand og derfor ikke krøller.

Hvad er Triacetate?

Det består af en kemisk forbindelse i en blanding af cellulose og eddikesyre, og er den kunstfiber, der bliver fremstillet, som minder mest om silke. Der er udviklet en mere moderne version af acetatstof, der hedder triacetat, som ikke krøller lige så meget i vask og generelt er mere slidstærk.

Hvilket stof krøller ikke?

En af de helt store fordele ved polyesterstof er, at det ikke krøller. Dermed slipper du for at skulle finde strygejernet frem, hver gang du skal have et stykke tøj på, som er lavet af polyester.

Hvilket stof sveder man mindst i?

GÅ EFTER NATURMATERIALERDet bedste, du kan tage på er naturmaterialer som uld og bomuld. Uld regulerer varmen særlig godt og er derudover helt lugtfrit - så du slipper altså for at lugte af sved. Viskose er også et materiale, som absorberer sved rigtig godt.

Hvad er forskellen på viskose og polyester?

Der er forskel på om fibre er syntetiske eller om de er fremstillet af naturligt indhold, hvilket også gør bæredygtigheden forskellig. Viscose er lavet af træ smuld, hvilket gør det til et cellulose fiber, ligesom bomuld eller hør. Det bliver ofte beskrevet som halvt syntetisk/ semi syntetisk.

Hvad er ulempen ved polyester?

Fordele/Ulemper ved polyester
 • Optager ikke fugt.
 • Modstandsdygtigt overfor pletter.
 • Polyester kan forkrympes, hvilket betyder det ikke krymper eller mister form.
 • Allergivenligt.
 • Er ikke åndbart.
 • Transporterer ikke fugt væk.
 • Optager lugte.
27. sep. 2019

Hvor kommer naturfibre fra?

Naturfibre: Mennesket har i mange år fremskaffet disse fibre, ofte fra planteriget. Vegatabilske fibre som kommer fra planter, hvilke også betyder at deres grundstof hovedsageligt er cellulose. Animalske fibre stammer fra dyr hvor grundstoffet er protein.

Hvilke cellulosefibre hører bomuld til?

fordi cupro er dyrere end viskose. Råmaterialet er oftest cellulose fra bomuld, i form af bornuldsfrøhår, der er for korte til brug for spindefibre. Cupro kan udspindes tyndere end andre fibre og garnerne kan få et særdeles blødt og be-hageligt greb. Fibrene er matte og styrken er bedre end almindelig viskose.

Er polyester strækbart?

De tre mest almindelige syntetiske fibre er polyamid, polyester og akryl. Polypropylen og elastan er også eksempler på syntetiske fibre. De har en række værdifulde egenskaber såsom strækbarhed, elasticitet og trækstyrke. Anvendes ofte i blandingsmaterialer.

Hvilket stof kan man ikke ånde i?

Syntetiske stoffer som polyester og polyamid optager ikke fugt fra kroppen ligesom naturmaterialerne. Tidligere havde de syntetiske stoffer den kedelige egenskab, at kroppen havde svært ved at ånde, så sveden blev lukket inde.

Er bomuld åndbart?

Bomuld er kendetegnet ved sin fugtabsorberingsevne og åndbarhed. Tøj af bomuld er derfor meget behageligt at have tæt på sin hud. Bomuld er samtidigt meget slidstærkt og også nemt at vaske.

Er akryl åndbart?

Nogle ulemper ved akryl er at: Akryl må max vaskes på 40 grader. Akryl ikke åndbart.

Hvilket stof til nederdel?

Vævet stof med elastan Denne type stof er god til bukser, kjoler, nederdele og jakker. Hvis du vælger at fore tøjet kan det være en fordel med strækfoer, for at du kan udnytte den elasticitet, der er i stoffet. Denne type stof skal bruge indlægsmaterialer, der kan strække sig, fx. vlieseline til strikket stof.

Hvad er forskellen på polyester og viskose?

Der er forskel på om fibre er syntetiske eller om de er fremstillet af naturligt indhold, hvilket også gør bæredygtigheden forskellig. Viscose er lavet af træ smuld, hvilket gør det til et cellulose fiber, ligesom bomuld eller hør. Det bliver ofte beskrevet som halvt syntetisk/ semi syntetisk.