Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på psykopati og narcissisme?
 2. Hvad betyder psykopatisk?
 3. Hvordan man genkender en psykopat?
 4. Hvad hedder psykopat i dag?
 5. Er psykopater intelligente?
 6. Hvornår er en psykopat farlig?
 7. Hvad er en Sociopath?
 8. Kan du spotte en psykopat?
 9. Hvordan er en kvindelig psykopat?
 10. Hvad er en Sociopati?

Hvad er forskellen på psykopati og narcissisme?

Psykopater ligger generelt lavt i arousal og har brug for særligt intense oplevelser, for at få hævet deres arousalniveau til et mere behageligt niveau. Dvs. de keder sig hurtigt og generes sjældent af angst. Narcissister derimod har ikke behov for mere spænding eller de fleste og er ikke fri for angst.

Hvad betyder psykopatisk?

evnen til at leve sig ind i, hvad andre tænker og føler. De overvurderer sig selv, udnytter andre mennesker, manipulerer med dem og føler absolut ingen skyld, når nogen lider på grund af dem. De er ofte upålidelige og løgnagtige. De kan ikke overskue konsekvenserne af egne handlinger.

Hvordan man genkender en psykopat?

Skift abonnement
 1. Veltalende med overfladisk charme. Psykopater har ofte et forbløffende stort ordforråd. ...
 2. Grandios og hævet over andre. ...
 3. Fravær af anger og skyldfølelse. ...
 4. Manglende evne til empati. ...
 5. Patologisk løgner. ...
 6. Bedragerisk og manipulerende. ...
 7. Overfladisk følelsesliv.
 8. Impulsiv og lever i nuet.

Hvad hedder psykopat i dag?

I daglig tale bliver dyssocial personlighedsstruktur ofte kaldt for psykopati. Og en person med psykopati for en psykopat. Andre udtryk er sociopat, antisocial og karakterafviger. Ordet psykopat bliver tit brugt som skældsord og har en ret negativ betydning.

Er psykopater intelligente?

Psykopaten er særligt kendetegnet ved sin overfladiske charme, høje intelligens, et overdrevent højt selvværd, en tendens til at kede sig og have stort behov for stimuli, patologiske løgne, at være snu og manipulerende og ikke angre eller føle skyldfølelse.

Hvornår er en psykopat farlig?

En person med en dyssocial personlighedsstruktur er ikke nødvendigvis kriminel. Men han eller hun kan være farlig for omgangskredsen i kraft af en aggressiv og rethaverisk adfærd – uden klangbund i nogen moralsk berettigelse, siger chef- psykolog Tine Wøbbe: ”Man taler om 'den narcissistiske krænkelse'.

Hvad er en Sociopath?

Andre ord, der anvendes om det samme er karakterafviger og sociopat. Begrebet sociopat har nogen ment dækker over psykopater, som er mindre strukturerede, dårligt socialt integrerede og mere impulsdrevne modsat ”ægte” psykopater, som er mere socialt tilpassende, udspekulerede og beregnende.

Kan du spotte en psykopat?

Psykopaten nedgør dig ofte, og kan finde på at gøre det i andres påhør. Han kan latterliggøre dig og sige usandheder for at gøre modparten – dig – usikker. – Psykopaten overskrider grænser, som normale mennesker ikke ville overskride. Han elsker spændingen ved at ydmyge dig og se, hvor langt han kan gå.

Hvordan er en kvindelig psykopat?

Ifølge dem har den kvindelige psykopat disse træk:
 1. Flirtende.
 2. Manipulerende.
 3. Stjæler og bedrager.
 4. Verbalt aggressive.
 5. Ekskluderer deres offer fra sociale netværk.
 6. Er promiskuøse for at opnå økonomiske og sociale fordele.
 7. Følelsesmæssige ustabile.
 8. Jaloux.

Hvad er en Sociopati?

Sociopati, inden for kriminalpsykologi en særlig form for personlighedsforstyrrelse, der bl. a. kendetegnes ved manglende ansvarsfølelse og respekt for sociale normer og forpligtelser.