Table of Contents:

 1. Er æbletræer selvbestøvende?
 2. Hvornår planter man paradisæbletræer?
 3. Kan æbletræer flyttes?
 4. Hvilke frugttræer er selvbestøvende?
 5. Kan et æbletræ stå alene?
 6. Hvilket Paradisæbletræ skal jeg vælge?
 7. Hvilket æbletræ har jeg?
 8. Kan man grave et æbletræ op?
 9. Kan man flytte et stort æbletræ?
 10. Hvilken træsort er der flest af i Danmark?
 11. Hvilke blommetræer er selvbestøvende?
 12. Hvilke æbletræer kan bestøve hinanden?
 13. Hvor tæt kan æbletræer stå?

Er æbletræer selvbestøvende?

Er nogen æblersorter er selvbestøvende? Desværre kan ingen æblesorter bestøve sig selv. Du skal derfor vælge flere forskellige æblesorter i haven, så de kan bestøve hinanden. Du kan også gå efter et familietræ, som er podet med flere forskellige sorter, så æblerne kan bestøve hinanden på træet.

Hvornår planter man paradisæbletræer?

Når du skal plante dit paradistræ Som med alle andre frugttræer er det bedst at plante paradisæbletræer om efteråret. Det første, du skal gøre, er at grave et hul, der er ca. 30 cm dybere og 40 cm bredere end rodklumpen. Lad træet trække vand i et par timer inden plantning.

Kan æbletræer flyttes?

Flyt æbletræet Bliver det nødvendigt at flytte et æbletræ, er marts måned det bedste tidspunkt. Træet skal nemlig flyttes inden løvspring, som typisk indtræffer i april. Når du flytter træet, skal du være opmærksom på, at så mange rødder som muligt flyttes med. Husk at vande rigeligt efter flytningen.

Hvilke frugttræer er selvbestøvende?

Stella, Sunburst eller Lapins de er alle 3 selvbestøvende. Ved sød kirsebærtræer gælder det også at ikke alle sorter kan bestøve hinanden, så der er det vigtig at se i bestøvningsoversigten.

Kan et æbletræ stå alene?

Hvilke frugttræer kan bestøve andre frugttræer? Først og fremmest gælder det, at et æbletræ skal bestøves af et æbletræ, et pæretræ af et pæretræ, et blommetræ af et blommetræ og et kirsebærtræ af et kirsebærtræ. Du er for eksempelvis nødt til at have to æbletræer i nærheden af hinanden for at opnå bestøvning.

Hvilket Paradisæbletræ skal jeg vælge?

Hvis du ønsker et paradisæbletræ, der skal vokse langsomt, bør du vælge en sort, som er podet på en svagtvoksende grundstamme, det kunne fx være Malus sargentii. Nye træer formeres enten fra frø eller ved podning. Det er gerne frøformerede planter, der bruges til hæk og som beplantning i læbælter.

Hvilket æbletræ har jeg?

Søger du en æblesort med helt særlige egenskaber, eller søger du navnet på dit æbletræ i haven? Pometets æblenøgle kan hjælpe dig til at finde sortsnavnet. Det kræver blot, at du plukker 5-10 æbler fra træet og svarer på nøglens spørgsmål. Nøglen giver dig også masser af information om ca.

Kan man grave et æbletræ op?

Skal du flytte et træ, der er mere end 3 år gammelt, ligesom dette æbletræ, bliver du nødt til at gøre det over to omgange, med et års mellemrum. Du skal i en radius af 80 cm skære træets rødder over med din spade. Bemærk, at rødderne ikke kappes hele vejen rundt, men kun i tre striber.

Kan man flytte et stort æbletræ?

Du kan flytte æbletræet, når alle blade er faldet af i november, men det er ikke uden risiko på grund af træets størrelse. Hvis træet ikke står i vejen, og det kan vente med at flytte det, kan du forbedre dets chancer for at overleve ved at rodstikke det, inden flytning.

Hvilken træsort er der flest af i Danmark?

F. eks. er rødgran det mest almindelige nåletræ i Danmark, mens bøg er det mest almindelige løvtræ. Af andre løvtræer ser man oftest eg, birk, ær og ask, mens nåletræer som fyr, sitkagran, normannsgran og andet ædelgran også er typiske arter i de danske skove.

Hvilke blommetræer er selvbestøvende?

Ja, Victoria-blomme er selvbestøvende (selvfertil). Pollen fra træet kan også befrugte mindre frugtbare blommer som Reine Claude-sorter, sveske og Kirkes. Alle sidstnævnte kræver en anden sort for at give mere sikker bæring, da de er delvist selvsterile.

Hvilke æbletræer kan bestøve hinanden?

Tre sunde, nemme og sikre æblesorter: Discovery, James Grieve og Rød Aroma. Har du plads til 3 æbletræer i haven, er et godt bud at plante sorterne 'Discovery', 'James Grieve' og 'Rød Aroma'. Disse sorter er rigtig gode til at bestøve hinanden og en lang række andre æblesorter.

Hvor tæt kan æbletræer stå?

Æbletræer, som bliver middelstore, kan plantes med mindst 4-5 meters afstand til nærmeste træ. Er træet podet på frøstamme, skal afstanden være mindst 5-7 meter. Er det podet på den svage grundstamme M26, er en afstand på godt og vel 3 meter tilstrækkelig, hvis træet er fritvoksende.