Table of Contents:

 1. Er billedkunstner en beskyttet titel?
 2. Hvilke titler er beskyttet?
 3. Hvad laver en billedkunstner?
 4. Hvad er kunstner?
 5. Er tjener en beskyttet titel?
 6. Er frisør en beskyttet titel?
 7. Hvordan bliver man kendt kunstner?
 8. Hvordan bliver man gallerist?
 9. Hvad er en professionel kunstner?
 10. Er Murermester en beskyttet titel?
 11. Er civilingeniør beskyttet titel?
 12. Er psykolog en beskyttet titel?

Er billedkunstner en beskyttet titel?

Kunstnertitlen er ingen beskyttet titel. Alle har ret til at kalde sig for kunstner. Alle har også ret til at kalde sig for ekspert eller konsulent.

Hvilke titler er beskyttet?

Antropolog, arkitekt, bager, borgmester, dagplejer, designer, detektiv, ekspert, forfatter, formand, forsker, glasmager, glaspuster, ingeniør, journalist, kunstner, lærer, mæcen, revisor, professor, programmør, præst, pædagog, sexolog, sagsbehandler.

Hvad laver en billedkunstner?

Som billedkunstner arbejder du med det billedmæssige udtryk, og det kan foregå på mange forskellige måder. Du kan male, lave skulpturer, installationskunst, collager, grafik, og du kan fotografere, lave videokunst, væve billeder og meget mere.

Hvad er kunstner?

Kunstner er en generel betegnelse for en person, der producerer kunst uanset genre. En kvindelig kunstner kan benævnes kunstnerinde. Titlen kunstner er ikke beskyttet i Danmark.

Er tjener en beskyttet titel?

I modsætning til ”vinkyper” er det ikke en beskyttet titel, og i princippet kan enhver, både faglært og autodidakt, tjener kalde sig for sommelier.

Er frisør en beskyttet titel?

Har din frisør den 4årige uddannelse? Har du tjekket ? Alle må kalde sig frisør. Titlen frisør er ikke en beskyttet titel .

Hvordan bliver man kendt kunstner?

Hvad er første skridt til at kunne drive en kunstnerisk virksomhed?
 1. Første skridt er at beslutte dig for at gøre det, og samtidig gøre sig dig klart, at du ikke kan drive kunstnerisk virksomhed udelukkende fra atelieret.
 2. Det kræver meget arbejde at være selvstændig, uanset om du er kunstner, konsulent eller bogholder.

Hvordan bliver man gallerist?

Det kræver nemlig noget at starte sit eget galleri, men det kræver nok ikke så meget, som man skulle tro. Man behøver ikke nogen specifik uddannelse, men man skal naturligvis have rammerne for, at d et kan lade sig gøre.

Hvad er en professionel kunstner?

I vurderingen af, hvad der kan betragtes som professionel scenekunst, lægger Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst dels vægt på de medvirkendes uddannelsesmæssige baggrund og scenekunstneriske erfaring og dels på forestillingens scenekunstneriske koncept og form.

Er Murermester en beskyttet titel?

Titler må ikke benyttes på en vildledende måde De fleste andre titler i byggebrancher er ikke beskyttede. Det betyder, at du f. eks. kan kalde dig tømrer, murer eller maler uden at have autorisation eller svendebrev indenfor det pågældende fagområde.

Er civilingeniør beskyttet titel?

Civilingeniøruddannelsen starter med en 3-årig bacheloruddannelse, der automatisk kvalificerer dig til den 2-årige kandidatuddannelse. Som kandidat opnår du den beskyttede titel civilingeniør (cand. polyt.).

Er psykolog en beskyttet titel?

Titlerne "psykolog" og "autoriseret psykolog" er beskyttede titler i Danmark. Man har kun ret til at betegne sig som psykolog, hvis man har bestået en kandidateksamen i psykologi (cand.