Table of Contents:

  1. Hvordan er restriktionerne i Tyrkiet?
  2. Hvilke lande grænser op til Tyrkiet?
  3. Hvilke restriktioner er der i Tyskland?
  4. Hvorfor startede det armenske folkedrab?
  5. Hvilke folkedrab har der været?
  6. Hvor mange penge må man overføre?
  7. Hvor meget guld må man have med hjem fra Tyrkiet?
  8. Hvilke nabolande har Tyrkiet?
  9. Er der kontrol ved grænsen til Tyskland?
  10. Hvad var det armenske folkedrab?

Hvordan er restriktionerne i Tyrkiet?

Der er som udgangspunkt ikke krav om karantæne ved indrejse fra Danmark til Tyrkiet. Der er dog testkrav forud for indrejse med fly, såfremt man ikke er vaccineret eller tidligere smittet. Herudover kan flyrejsende til Tyrkiet tilfældigt udvælges til at få foretaget en PCR-test.

Hvilke lande grænser op til Tyrkiet?

Tyrkiet grænser op til otte lande: Bulgarien mod nordvest, Grækenland mod vest, Georgien mod nordøst, Armenien, Aserbajdsjan og Iran mod øst, Irak og Syrien mod sydøst. Tyrkiet er omgivet af hav på tre sider, det Ægæiske Hav mod vest, Sortehavet mod nord og Middelhavet mod syd.

Hvilke restriktioner er der i Tyskland?

Alle rejsende, inklusiv børn, er undtaget krav om test ifm. indrejse til Tyskland, hvis de kan fremvise dokumentation på enten færdigvaccination eller tidligere smitte. Bemærk, at du som ikke-vaccineret først gælder som raskmeldt i Tyskland 28 dage efter din positive test, læse mere under ”lokale regler”.

Hvorfor startede det armenske folkedrab?

Internationalt bliver det stort set accepteret, at ca. 1 million armeniere blev myrdet i denne periode og den tyrkiske uafhængighedskrig. Tyrkiet mener, at de deporterede armeniere døde som et resultat af sygdom, sult og intern etnisk strid i den enorme forvirring, som opstod i slutningen af 1. verdenskrig.

Hvilke folkedrab har der været?

århundrede fandt sted i forbindelse med en krig: det armenske folkedrab under Første Verdenskrig, Holocaust under Anden Verdenskrig, Srebrenica under krigen i det daværende Jugoslavien, og folkedrabet i Rwanda blev begået samtidig med, at der var udbrudt væbnet konflikt mellem den rwandiske hær og oprørere.

Hvor mange penge må man overføre?

Gaver mellem ægtefæller og gaver fra nært beslægtede familiemedlemmer under 69.5 er afgiftsfrie. Overskrider pengegaven dette beløb, skal der betales en gaveafgift på 15 % af alt herover. Det samme gælder ved pengegaver til svigerbørn – her betales der dog 15 % af alt, der overstiger 24.300 kr.

Hvor meget guld må man have med hjem fra Tyrkiet?

- Du må have varer og souvenirer til Danmark med for højst 3.250 kr. (hvis du ankommer med fly eller skib) eller 2.250 kr. (hvis du ankommer med andre transportformer) uden at betale told og afgifter.

Hvilke nabolande har Tyrkiet?

Tyrkiet grænser op til otte lande: Bulgarien mod nordvest, Grækenland mod vest, Georgien mod nordøst, Armenien, Aserbajdsjan (eksklaven Nakhitjevan) og Iran mod øst; og Irak og Syrien mod sydøst. Middelhavet og Cypern ligger mod syd, mens det Ægæiske Hav og de Ægæiske Øer ligger mod vest og Sortehavet mod nord.

Er der kontrol ved grænsen til Tyskland?

Kravet gælder, uanset om man er vaccineret eller ej. »Grænsekontrollen fortsætter som hidtil med stikprøvevis kontrol af indrejsende ved landegrænsen. Der vil ikke blive ændret på kontrolindsatsen ved grænsen som følge af de nye regler,« skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i meddelelsen.

Hvad var det armenske folkedrab?

For 100 år siden blev armeniere udsat for folkedrab i det osmanniske rige. Systematiske massakrer og fordrivelser kostede mellem 1 og 1,5 million armeniere livet i perioden . De ansvarlige i den osmanniske ledelse undslap retsforfølgelse.