Table of Contents:

 1. Hvor mange opsparingskonti?
 2. Hvordan forrenter jeg mine penge bedst?
 3. Kan det betale sig at spare op?
 4. Hvor mange penge skal man have for at stoppe med at arbejde?
 5. Hvad er en god opsparing?
 6. Hvad er en lønkonto?
 7. Hvor er det bedst at investere sine penge?
 8. Hvad kan min opsparing blive til?
 9. Hvilke opsparinger?
 10. Kan det betale sig at have penge i banken?
 11. Kan man leve af 4 millioner?
 12. Hvor mange penge skal man bruge for at være økonomisk uafhængig?
 13. Hvordan laver man en god opsparing?
 14. Hvor meget sparer i op til ferie?
 15. Hvor kan man få en lønkonto?

Hvor mange opsparingskonti?

og vurdér, hvor mange penge det vil være trygt for dig at have til rådighed. En god tommelfingerregel kan være, at du har ca. 1 månedsløn (efter skat) stående på en konto uden binding, til at dække de uforudsete udgifter og udgifter til jul, ferier og fødselsdage.

Hvordan forrenter jeg mine penge bedst?

Hvis du ved, at du kommer til at have brug for dine penge inden for et par år, bør du kigge nærmere på aktieinvestering end investering i fast ejendom. Men kan du sætte dine penge til side i lang tid kan ejendomsinvestering være en både sikker og attraktiv måde at investere på.

Kan det betale sig at spare op?

” Hvis du for eksempel betaler 50.000 kroner ekstra ind på en pensionsordning i banken, så sparer du måske cirka 18.000 kroner i skat. Men du risikerer at miste 1.500 kroner eller mere om året i folkepensionstillæg. Det kan hurtigt blive en dårlig forretning, påpeger Karsten Engmann Jensen.

Hvor mange penge skal man have for at stoppe med at arbejde?

”Som tommelfingerregel skal du øge din opsparing med, hvad der svarer til et halvt års løn for hvert år, du ønsker at trække dig tidligere tilbage. Det er mange penge, og derfor er det væsentligt at komme tidligt i gang, så du ikke skal lægge et meget stort beløb til side hver måned,” siger hun.

Hvad er en god opsparing?

Tommelfingerregel: du skal have en opsparing, der er mindst 25 gange større end dit årlige forbrug for at leve af din opsparing for at være økonomisk uafhængig. Så hvis dit årlige forbrug er 150.000 kr., skal du have en opsparing på 3.750.000 kr.

Hvad er en lønkonto?

En lønkonto er den konto, hvor din arbejdsgiver indbetaler din løn, eller hvor du modtager offentlige ydelser. Lønkontoen giver dig et samlet overblik over hverdagsøkonomien, og er for de fleste den primære konto, hvor der administreres både løn, faste betalinger og almindelige udgifter.

Hvor er det bedst at investere sine penge?

Ved at investere i aktier kan du opnå et større afkast, men der er samtidig også større risiko i forhold til at investere i obligationer. Obligationer er nemlig mere stabile og har en lavere risikoprofil end aktier. Ved at investere i obligationer får du lavere risiko, men også lavere afkast.

Hvad kan min opsparing blive til?

Det kan også være abonnementet til fitness, det du sparer ved at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen, eller hvad som helst du kan skrue på i din økonomi. Det kan også være et lille arveforskud som du vil se hvad kan blive til, hvis du investerer det frem for at købe en ny ting.

Hvilke opsparinger?

Du kan fx investere i værdipapirer, såsom aktier, obligationer eller investeringsbeviser. Med disse typer investeringer er der mulighed for, at afkastet på din opsparing bliver højere, end hvis du placerer opsparingen på en konto i banken. Men der er også risiko forbundet med at investere i værdipapirer.

Kan det betale sig at have penge i banken?

I mange banker bliver du ramt af negativ rente, hvis du har mere end 100.000 kroner stående. Men det kan undgås ved at investere pengene. For mange kan det være en god idé at investere penge i stedet for at have dem stående på en konto i banken. Det koster penge at have penge.

Kan man leve af 4 millioner?

Det kræver nemlig en formue, der er markant større end et par mio. kr., hvis du skal leve af renterne. Faktisk er den nødvendige formue cirka tredoblet siden 2007. Det viser beregninger, som Danske Bank har lavet for Finans.

Hvor mange penge skal man bruge for at være økonomisk uafhængig?

Eksempel på at være økonomisk uafhængig: at du har brug for passive indtægter på 120.000 kr efter skat for at kalde dig økonomisk uafhængig. Der er flere måder at passive indtægter kan opbygges.

Hvordan laver man en god opsparing?

Sæt din opsparing i system – beslut dig for, hvor meget du vil spare op og hvad du gerne vil opnå med din opsparing. Hav altid en opsparing reserveret til uforudsete udgifter, og beslut dig for hvor mange penge, der skal stå på den. Flyt din opsparing væk fra din lønkonto over på en konto dedikeret til opsparing.

Hvor meget sparer i op til ferie?

For hver måned du er ansat, optjener du 2,08 dages ferie. Du optjener derfor 25 feriedage, hvis du er ansat et helt år. Du optjener 2,08 feriedage pr. måned du er ansat, uanset om du arbejder på fuld tid, nedsat tid, eller arbejder få dage om ugen.

Hvor kan man få en lønkonto?

Det er banker, hvor du kan få en helt almindelig lønkonto med tilhørende netbank og kort gratis....Pengeinstitut:
 • Dragsholms Sparekasse.
 • Frørup Andelskasse.
 • Frøslev-Mollerup Sparekasse.
 • Lollands Bank.
 • Middelfart Sparekasse.
 • Sparekassen Kronjylland.
 • Sparekassen Thy.
 • Arbejdernes Landsbank.
8. jun. 2021