Table of Contents:

 1. Hvad er den bedste MC hjelm?
 2. Hvilken MC hjelm?
 3. Hvilken hjelm skal jeg vælge?
 4. Hvor længe holder en styrthjelm?
 5. Hvad er flip-up hjelm?
 6. Hvilken motorcykel må jeg køre?
 7. Hvad er flip up hjelm?
 8. Er der forskel på cykelhjelme?
 9. Hvilken cykelhjelm er bedst?
 10. Hvor ligger øen hjelm?
 11. Kan en styrthjelm blive for gammel?
 12. Hvornår er en cykelhjelm for gammel?
 13. Hvad betyder Integralhjelm?

Hvad er den bedste MC hjelm?

Nr. SHARP har testet 12 forskellige hjelme, hvoraf otte har modtaget den højest mulige score på fem stjerner (med sine tre stjerner trak én Caberg hjelm dog gennemsnittet lidt ned). Alt i alt har Caberg gjort det super godt og af den grund ligger de nummer ét på vores liste over sikreste motorcykelhjelme i 2022.

Hvilken MC hjelm?

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal købe, men gerne vil have noget, der beskytter hovedet og holder vinden og regnen ude, så behøver du ikke at gå længere end en god gammeldags full face hjelm. Og hvis du lige er begyndt at køre eller skal købe hjelm for første gang, anbefaler vi, at du vælger en fullface hjelm.

Hvilken hjelm skal jeg vælge?

Pasform. Pasformen er det vigtigste, når du skal have ny cykelhjelm. Passer hjelmen ikke ordentligt, vil den ikke sidde korrekt, hvilket går ud over sikkerheden. For at sikre den korrekte pasform, skal du måle hovedet der, hvor cykelhjelmen skal sidde og finde en hjelm i den korrekte størrelse.

Hvor længe holder en styrthjelm?

Som fingerregel anbefaler de fleste producenter, at man skifter sin hjelm ca. hver femte år. Har den fået et hårdt slag, eller har den været udsat for styrt, bør man udskifte den med det samme.

Hvad er flip-up hjelm?

Flip-up hjelme er blevet en af de mest populære hjelmtyper i dag. Disse hjelme kendetegner sig ved, at kæbepartiet kan åbnes og lukket. Dette gør dem lette at tage af og på i farten.

Hvilken motorcykel må jeg køre?

Med et kategori A1-motorcykelkørekort får du ret til at køre 2 forskellige typer motorcykler: En tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn), med en maksimal motoreffekt på 11 kW, en maksimal slagvolumen på 125 cm, foruden en køreklar vægt på maksimalt 0,1 kW/kg.

Hvad er flip up hjelm?

Flip-up hjelme er blevet en af de mest populære hjelmtyper i dag. Disse hjelme kendetegner sig ved, at kæbepartiet kan åbnes og lukket. Dette gør dem lette at tage af og på i farten.

Er der forskel på cykelhjelme?

Hvilken type hjelm skal jeg vælge? Skaterhjelme, sportshjelme og cykelhjelme kan alle beskytte dit hoved, men du foretrækker måske en type frem for de andre. Skaterhjelme er ofte tungere og har færre ventilationshuller end andre hjelme, hvilket gør dem varme at cykle med.

Hvilken cykelhjelm er bedst?

De bedste cykelhjelme
 • Spar 35% Abus Urban-I 3.0 - Cykelhjelm - Matsort. Med denne Urban-I 3.0 cykelhjelm fra Abus, får du en smart og enkel cykelhjelm i en klassisk matsort farve, som passer til det meste. ...
 • Spar 20% MET Rivale Mips - Cykelhjelm - Matsort. ...
 • Tilbud. Lazer Coyote MIPS - Cykelhjelm MTB - Mat mørkegrøn.

Hvor ligger øen hjelm?

Hjelm er en lille ubeboet dansk ø i Kattegat på 0,62 km². Øen er privatejet i dag og ligger ca. 10 km sydøst for Ebeltoft, adskilt fra Djursland af Hjelm Dyb.

Kan en styrthjelm blive for gammel?

Materialet i hjelmen kan klare op til ca. 60 grader, men fra omkring 70 grader tager den skade, så sikkerheden ikke længere er høj nok. Som fingerregel anbefaler de fleste producenter, at man skifter sin hjelm ca. hver femte år.

Hvornår er en cykelhjelm for gammel?

Hvor gammel må en cykelhjelm være? En tommelfinderregel er 5 til 10 år, alt efter hvor meget du bruger den. Som beskrevet i afsnittet oven for, så kan en cykelhjelm blive svækket af solens UV stråler, så alt efter hvor meget du bruger den, kan den holde 5 til 10 år.

Hvad betyder Integralhjelm?

Hvad er en integralhjelm? Integralhjelmen er en klassisk, lukket motorcykel hjelm, der giver dit hoved fuld beskyttelse, når du kører på din motorcykel. I tilfælde af styrt er denne type hjælp den ultimativt bedste, da den giver den største beskyttelse af hele dit hoved og ansigt.