Table of Contents:

 1. Hvad kan holde ræven væk?
 2. Kan en ræv spise en kat?
 3. Hvor bor en polarræv?
 4. Hvad spiser en ørkenræv?
 5. Kan en ræv slå en kat ihjel?
 6. Hvor bor polar ræven?
 7. Hvem er polarræven i familie med?
 8. Kan ræve hoppe over hegn?
 9. Hvilke fjender har en ræv?
 10. Hvor lille et hul kan en ræv komme igennem?
 11. Hvor bor en ørkenræv?
 12. Hvordan kan man se om det er en rævegrav?
 13. Kan en mår slå en kat ihjel?

Hvad kan holde ræven væk?

Hvad kan man gøre for at skræmme ræven væk? For at undgå at ræven bliver en gæst i haven, kan man benytte sig af produkter, der skræmmer dyrene væk. Disse placeres et passende sted i din have, og derefter arbejder de helt normalt, uden at du behøver at gøre noget.

Kan en ræv spise en kat?

Det er meget sjældent. Ræve altid tager det nemmeste bytte, så hvis de tager katte, vil det fortrinsvis dreje sig om syge katte eller svagelige killinger. Desuden er ræve kun en lille smule større end katte, og katten har meget skarpe kløer, som den effektivt forsvarer sig med.

Hvor bor en polarræv?

Polarræven lever på tundraen, i nordlige bjergområder over trægrænsen og langs de arktiske kyster. De kan ses langt ude på havisen i sporene efter isbjørn i håbet om at få del i resterne af en ringsæl. Den mørke variant er hyppigere ved kysterne især nær fuglefjelde, mens den hvide oftest forekommer i indlandet.

Hvad spiser en ørkenræv?

Føde. Dens primære føde er græshopper og vandregræshopper, men den spiser også andre insekter, gnavere, fugle, firben og rødder. Den fanger sin føde ved hjælp af dens gode hørelse og dræber det med et bid i halsen. Den er også utroligt svær at se i ørkenen, begrund af (den sandfarvede) pels.

Kan en ræv slå en kat ihjel?

Én af de almindeligste og mest sejglivede er, at ræven æder katte. En killing kan muligvis komme på tværs af en sulten ræv og lade livet, men som de fleste hundeejere véd, skal der noget til at gå i klinch med en hidsig kat.

Hvor bor polar ræven?

Polarræven lever hele vejen rundt om Nordpolen, blandt andet på Grønland og i Alaska og Sibirien. Alle andre mindre dyr går i hi om vinteren for at overleve, men ikke den lille polarræv. Den har verdens varmeste pels og kan klare minus 70 grader, før den for alvor begynder at fryse.

Hvem er polarræven i familie med?

Polarræven (Vulpes lagopus) eller fjeldræven et dyr i hundefamilien. Den når en længde på 50-60 cm med en hale på 30 cm og vejer 3-6 kg. Den findes i alle de nordligste egne i verden fra det nordlige Canada over Grønland til det nordlige Asien. Polarræven skifter farve efter årstiden.

Kan ræve hoppe over hegn?

En sulten ræv kan klatre højt og såmænd også grave under hegnet. Hvis hønsegården ikke er overdækket, så skal hegnet være mindst 2 m højt og gravet 40 cm ned for at være rævesikkert. De øverste 30–40 cm skal også bøjes udad, så ræven ikke kan klatre op.

Hvilke fjender har en ræv?

Rævens fjender er først og fremmest mennesket. Dels som skattet jagtobjekt, dels som ofre for påkørsler i trafikken. De færreste ræve bliver i Danmark ældre end 5 år – selvom ræven har en levealder på over 10 år. Danske jægere skyder årligt omkring 40.000 ræve.

Hvor lille et hul kan en ræv komme igennem?

Hvis ræven har bygget hule under dit hus, vil du opdage det ved støjen og deres stærkt lugtende efterladenskaber. Føde, der slæbes hjem til hulen, kan rådne og tiltrække fluer. Ræven skal kun bruge et lille hul på 10 x 10 cm for at møve sig ind.

Hvor bor en ørkenræv?

Som det fremgår af navnet ørkenræv, lever denne ræveart i ørken, nærmere bestemt i Nordafrikas ørken, samt den arabiske ørken. Eksemplar er set så langt som ud til Kuwait. Hver af poterne på fenneken er dækket med lange og bløde hår, så den er beskyttet mod det meget varme sand i dagtimerne.

Hvordan kan man se om det er en rævegrav?

Hvis du finder en grav, kan det være svært at vide, om det er en rævegrav eller grævlingegrav. Ræven graver som en hund, så der er en bred bunke af jord foran graven. Grævlingen derimod, bakker ud af hulen, mens den skraber jorden ud af gangen. På den måde danner grævlingen en karakteristisk fure foran graven.

Kan en mår slå en kat ihjel?

En kat udgør ingen trussel imod husmåren, men fordi de ofte jager de samme byttedyr, kan en kat være en rigtig stor grund til, at husmåren fravælger dit hus. Det er sjældent at en grund indeholder så mange byttedyr, at den kan indehold to dyr, der jager det samme bytte.