Table of Contents:

 1. Hvordan er jeans produceret?
 2. Hvad betyder 29 32 i bukser?
 3. Hvad er cowboybukser lavet af?
 4. Hvordan laver man jeans?
 5. Hvorfor blev denim opfundet?
 6. Hvad er lærredsbukser?
 7. Hvad svarer størrelse 29 til i bukser?
 8. Hvad svarer str 32 32 til?
 9. Hvad består jeans af?
 10. Hvad er Kapsøm?
 11. Hvad er en Kapsøm?
 12. Hvornår blev denim opfundet?

Hvordan er jeans produceret?

Når bomulden er dyrket, plukket og renset i Uganda, skal den spindes og farves. Derfor bliver bomulden sendt til for eksempel Polen, hvor den spindes til tråde og så til farveriet i Egypten, hvor den farves blå. Herefter købes tråden af et væveri - eksempelvis i Indien. Her væves stoffet til blå denim på store væve.

Hvad betyder 29 32 i bukser?

Jeans-størrelser oplyses oftest i tommer af to cifre som fx 29″/34″. Det første tal afspejler taljemålet og det sidste din indvendige benlængde. Så hvadend du leder efter jeans eller almindelige bukser, så er det stort set de samme mål, du skal bruge.

Hvad er cowboybukser lavet af?

Cowboybukser er det dagligdags udtryk for slidstærke benklæder, fremstillet af denim.

Hvordan laver man jeans?

Stoffet er sammensat af garn som flettes sammen fra to retninger, hvor det horisontale garn kaldes for veft, og det vertikale garn for varp. I denim er det varpen som er farvet, mens veften ofte er ufarvet. Det er delvist dette som giver denim-stof det karakteristiske diagonale mønster.

Hvorfor blev denim opfundet?

Cowboybukser, som vi kender dem, stammer fra 1870'erne, hvor skrædderen Jacob Youphes (senere Davis, ) i samarbejde med købmanden Levi Strauss () begyndte at fremstille dem som arbejdstøj til guldminearbejderne i Californien.

Hvad er lærredsbukser?

De kakifarvede lærredsbukser i bomuld - også kaldet chinos – er en klassiker. Chinos blev oprindelig brugt i militæret, men efter 2. Verdenskrig blev de en del af moden og slog for alvor igennem i 80'erne. I dag har stort set alle modefirmaer chinos i deres kollektioner.

Hvad svarer størrelse 29 til i bukser?

Hvad svarer str. 29 til i bukser? = svarer til EU 36 / M.

Hvad svarer str 32 32 til?

Livvidde
Tommer (A)Centimeter (A)INT
31"79 cmM
32"82 cmM
33"84 cmM
34"86 cmL

Hvad består jeans af?

Det stof, der i dag bruges til jeans, består ikke nødvendigvis af ren bomuld, men kan f. eks. være kombineret med polyester eller viskose, lycra eller elastan for at gøre stoffet bedre isolerende, blødere eller mere strækbart. Måden denim er vævet på kaldes kipervævet eller twill-trådet.

Hvad er Kapsøm?

Kapsømmen er en gammel teknik helt tilbage fra vikingetiden. Man har lavet den til at forstærke sømme og samtidig dække for trævlekanten. ...

Hvad er en Kapsøm?

Kapsøm: er ideel til sømme, der er ekstra meget slid og træk på, og som derfor skal være ekstra solide. Det er fx. indersømmen i jeans og arbejdsbukser og sømmene i fritidsjakker og arbejdsjakker.

Hvornår blev denim opfundet?

Levi-Strauss og skrædderen Jacob Davis fik i 1873 patent på denimbukserne, som vi kender dem i dag – med kobbernitter og dobbeltsyninger på lommerne. Patentet udløb dog igen i 1890. Ifølge historien er navnet denim opstået af udtrykket serge de Nîmes, der er fransk for twill fra Nîmes.