Table of Contents:

  1. Hvad er armadillos budskab?
  2. Er Armadillo dokumentar?
  3. Er Armadillo rigtig?
  4. Hvem dør i Armadillo?
  5. Hvad gør Autenticitetsmarkører?
  6. Hvordan analyserer man en dokumentar?
  7. Hvad er fakta og fiktionskoder?
  8. Hvor lå Armadillo?
  9. Hvornår blev Armadillo udgivet?
  10. Hvad er en Armadillo på dansk?

Hvad er armadillos budskab?

Filmen er et vidnesbyrd om, hvad der sker, når nogle unge mennesker reagerer i kamp og er under ekstremt stress, men efter min bedste overbevisning siger filmen intet som helst om Afghanistan.

Er Armadillo dokumentar?

Armadillo er en dansk dokumentar (klippet sammen fra optagelser af danske soldater i Afghanistan) fra 2010 af Janus Metz Pedersen. Armadillo var navnet på den danske forpost i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Er Armadillo rigtig?

Vi fik historien om en død ko, der aldrig havde eksisteret. I stedet for at blive den virkelige fortælling om krigen i Afghanistan er Armadillo en dansk Vietnam-spillefilm sammenklippet ud fra en fast plan om form og indhold, som Metz havde, allerede før han tog afsted.

Hvem dør i Armadillo?

Soldaterne fra 3. deling bærer deres dødeligt sårede kammerat, Steffen Bloch Larsen, om bord på den ventende helikopter. Han bliver senere erklæret død på felthospitalet i Camp Bastion.

Hvad gør Autenticitetsmarkører?

Anvendelsen af interviews, rekonstruktioner og skjult kamera kaldes også autenticitetsmarkører. Autenticitetsmarkører har den særlige funktion at signalere til seerne, at dokumentaren bygger på noget virkeligt. Ordet autenticitet kommer af autentisk og betyder pålidelig og ægte.

Hvordan analyserer man en dokumentar?

Når man analyserer argumenterne i en dokumentarfilm, skal man først fastlægge det perspektiv eller det forslag til virkeligheden, som filmen fremlægger. Det er derudfra, at man skal arbejde med strukturen for dokumentationen, argumentationen - den måde, argumenterne for det overordnede perspektiv struktureres på.

Hvad er fakta og fiktionskoder?

Fiktions- og faktakoder i dokumentarfilm Fiktionskoder (eller 'fiktionalisering') i en film eller et tv-program er virkemidler, som bærer præg af iscenesættelse. Faktakoder (eller 'faktualisering') i en film eller et tv-program er virkemidler, som giver os oplevelsen af ægthed eller autenticitet.

Hvor lå Armadillo?

Koordinater: 31°53′41″N 64°42′0″Ø Armadillo var til tider navnet på en forpost tilhørende ISAF i Helmand-provinsen i Afghanistan. Danske forsvarsstyrker var ind imellem tilknyttet forposten. Den blev omdøbt til "Budwan" i 2010, inden den blev revet ned og forladt i 2011.

Hvornår blev Armadillo udgivet?

6. januar 2011 (Holland)Armadillo / Udgivelsesdato

Hvad er en Armadillo på dansk?

Armadillo – engelsk navn for et bæltedyr.