Table of Contents:

 1. Hvad skal man være god til for at blive arkitekt?
 2. Hvor meget arbejder en arkitekt?
 3. Hvor mange slags arkitekter findes der?
 4. Hvad er en Boligarkitekt?
 5. Hvad koster en arkitekt i timen?
 6. Er det svært at komme ind på KADK?
 7. Hvor højt skal ens gennemsnit være for at blive arkitekt?
 8. Er arkitektuddannelsen en universitetsuddannelse?
 9. Hvad koster en Boligarkitekt?

Hvad skal man være god til for at blive arkitekt?

Arkitektskolen Aarhus
 • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0.
 • Udenlandske ansøgere og ansøgere med udenlandsk eksamen skal have bestået Studieprøven i dansk med mindst 4,0 eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber.
 • Bestået optagelsesprøve. Læs mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Hvor meget arbejder en arkitekt?

Som akademisk arkitekt er man lønnet ud fra anciennitet - altså hvor længe man har været på arbejdsmarkedet. Det betyder, at ens månedsløn stiger alt efter hvor mange måneder, man har arbejdet som arkitekt. En gennemsnitlig månedsløn for en fuldtidsansat akademisk arkitekt ligger på 42.536 kroner.

Hvor mange slags arkitekter findes der?

Vi har set på de forskellige former for arkitekter:
 • Byggearkitekter. Byggearkitekter er den helt oprindelige og klassiske form for arkitekt, som er ansvarlig for at tegne og designe store og små byggerier. ...
 • Havearkitekter. ...
 • Møbelarkitekter. ...
 • Landskabsarkitekter.
3. jun. 2013

Hvad er en Boligarkitekt?

Arkitekten omsætter idéer til skitser Husk at du hverken kan søge byggetilladelse eller bygge efter et skitseforslag. Hvad indeholder et skitseforslag? Tegninger: Typisk indeholder skitseforslaget en grundplan, facadetegninger og rumlige skitser. De kan enten være tegnet med løs hånd, med lineal eller på en computer.

Hvad koster en arkitekt i timen?

Timeprisen for en arkitekt kan svinge alt mellem 800 kr. og 1.600 kr. i timen. Hvis vi kigger overordnet på et byggeprojekt, kan byggeprojektets størrelse, arkitektens involvering og opgavens kompleksitet spille ind på din endelige pris.

Er det svært at komme ind på KADK?

Her kan ca. 150 ansøgere se frem til et brev med bekræftelse på, at de er kommet ind. Den største udfordring bliver dog at tilkæmpe sig en plads på en kandidat i arkitektur. I år har 796 eksterne ansøgere søgt om plads – 26 procent flere end sidste år, hvor tallet var 632.

Hvor højt skal ens gennemsnit være for at blive arkitekt?

Dit karaktergennemsnit fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0. På Arkitektskolen Aarhus kan du kun søge via kvote 2.

Er arkitektuddannelsen en universitetsuddannelse?

Du kan læse til arkitekt to steder i Danmark: På artkitekskolen Aarhus og på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i København. Uddannelsen består af en 3-årig bacheloruddannelse og en 2-årig kandidatuddannelse.

Hvad koster en Boligarkitekt?

Prisen for en kvadratmeter arkitekttegnet hus ligger på cirka 15.000 kr. i de små byer og billigst vest for Storebælt, mens den i de større byer og hovedstadsområdet ligger på omkring 20.000 – 25.000 kr. Har du planer om at bygge et hus på 170 m2 vil det altså koste fra omkring 2,6 millioner kr.