Table of Contents:

 1. Er arkitekt uddannelsen svær?
 2. Hvor lang er arkitektuddannelsen?
 3. Hvor højt snit skal man have for at blive arkitekt?
 4. Er det svært at blive optaget på KADK?
 5. Hvilken uddannelse kræver det at blive arkitekt?
 6. Hvad kræver det at blive arkitekt?
 7. Hvad kræver det for at blive arkitekt?
 8. Hvad kræves der for at blive arkitekt?
 9. Hvad skal man have for at blive arkitekt?
 10. Hvor meget tjener en arkitekt 2021?
 11. Hvor meget tjener en arkitekt om måneden?
 12. Hvor mange bliver optaget på KADK?
 13. Hvordan kommer man ind på KADK?

Er arkitekt uddannelsen svær?

Udover at overholde de adgangskrav der er i forbindelse med optagelsen på en af arkitektskolerne, er det vigtigt at man har en nysgerrig og åben tilgang til de rum man ser omkring sig. Som arkitekt skal man være indstillet på at bruge sit sanseapparat til at undersøge den verden man befinder sig i.

Hvor lang er arkitektuddannelsen?

Arkitektuddannelsen udbydes i Aarhus og København. Du kan læse til arkitekt to steder i Danmark: På artkitekskolen Aarhus og på Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i København. Uddannelsen består af en 3-årig bacheloruddannelse og en 2-årig kandidatuddannelse.

Hvor højt snit skal man have for at blive arkitekt?

Dit karaktergennemsnit fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0. På Arkitektskolen Aarhus kan du kun søge via kvote 2.

Er det svært at blive optaget på KADK?

Her kan ca. 150 ansøgere se frem til et brev med bekræftelse på, at de er kommet ind. Den største udfordring bliver dog at tilkæmpe sig en plads på en kandidat i arkitektur. I år har 796 eksterne ansøgere søgt om plads – 26 procent flere end sidste år, hvor tallet var 632.

Hvilken uddannelse kræver det at blive arkitekt?

Arkitektuddannelsen indhold Den studerende lærer at tænke, tegne og forme samt at udnytte værktøjets og materialets muligheder. Arkitektuddannelsen er 5-årig og omfatter en bacheloruddannelse på 3 år og en kandidatuddannelse på 2 år.

Hvad kræver det at blive arkitekt?

Lokale adgangskrav
 • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0.
 • Udenlandske ansøgere og ansøgere med udenlandsk eksamen skal have bestået Studieprøven i dansk med mindst 4,0 eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber.
 • Bestået optagelsesprøve. Læs mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Hvad kræver det for at blive arkitekt?

Arkitektens uddannelse er en såkaldt professionel uddannelse, man skal tage:
 1. Du skal have en gymnasial uddannelse.
 2. Du kan vælge at læse arkitektur i København eller Aarhus. ...
 3. Du kan specialisere dig indenfor emner som bygninger belysning, rum, kunst, landskabskunst, møbler, bæredygtighed, urbanisme og meget mere.

Hvad kræves der for at blive arkitekt?

Arkitektskolen Aarhus
 1. Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0.
 2. Udenlandske ansøgere og ansøgere med udenlandsk eksamen skal have bestået Studieprøven i dansk med mindst 4,0 eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber.
 3. Bestået optagelsesprøve. Læs mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Hvad skal man have for at blive arkitekt?

Den studerende lærer at tænke, tegne og forme samt at udnytte værktøjets og materialets muligheder. Arkitektuddannelsen er 5-årig og omfatter en bacheloruddannelse på 3 år og en kandidatuddannelse på 2 år.

Hvor meget tjener en arkitekt 2021?

En nyuddannet arkitekt tjener gennemsnitligt mellem 35.882 kroner og 44.751 kroner om måneden, inklusiv pension, tillæg og værdi af andre personalegoder.

Hvor meget tjener en arkitekt om måneden?

Den gennemsnitlige rene månedsløn (dvs. ekskl. medarbejdere der modtager jobløn og rådighedstillæg) for akademiske arkitekter er 44.0.

Hvor mange bliver optaget på KADK?

I år har 796 eksterne ansøgere søgt om plads – 26 procent flere end sidste år, hvor tallet var 632. Det forventes, at 50 vil blive tilbudt plads. Konservatorskolen har i år haft optag på to programmer, grafisk konservering og kulturhistorisk konservering.

Hvordan kommer man ind på KADK?

Fra sommeren 2020 bliver det muligt at ind på bacheloruddannelsen i arkitektur i kvote 1. Siden 2015 har optagelsesprøven været den eneste indgang, hvis man drømte om at blive arkitekt, men det bliver nu lavet om, så optagelse også kan ske på baggrund af en gymnasial eksamen.