Table of Contents:

  1. Er det tilladt at anvende en halvautomatisk jagtriffel til jagt hvis den plomberes til 3 patroner?
  2. Hvor mange skud må der være i en riffel?
  3. Hvor mange skud må der være i en pumpgun?
  4. Hvor mange skud må en pumpgun indeholde?
  5. Er lyddæmpere lovlige?
  6. Hvad skyder man med riffel?
  7. Hvor mange haglpatroner må man opbevare?
  8. Hvor mange patroner er der i et magasin?
  9. Kan man dø af luftgevær?
  10. Er et haglgevær halvautomatisk?

Er det tilladt at anvende en halvautomatisk jagtriffel til jagt hvis den plomberes til 3 patroner?

3, skal det fremgå af en tilladelse til en halvautomatisk riffel, der er konstrueret til at indeholde mere end tre patroner, at riflen kun må anvendes til jagt i Danmark, hvis riflens magasin er forsynet med en permanent anordning, der sikrer, at våbnet højst kan indeholde tre patroner.

Hvor mange skud må der være i en riffel?

Halvautomatiske rifler må dog højst kunne indeholde 2 patroner. Stk. 2. Haglgeværer og halvautomatiske rifler, der er konstrueret til at kunne indeholde mere end 2 patroner, dog anvendes, hvis de forsynes med en permanent anordning, der sikrer, at de højst kan indeholde 2 patroner.

Hvor mange skud må der være i en pumpgun?

En pumpgun rummer sædvanligvis 5 skud i magasinet og ikke anvendes til jagt, ej heller på de fleste lerduebaner, medmindre den er plomberet, så den højst – inkl. patronen i kammeret – kan rumme to patroner.

Hvor mange skud må en pumpgun indeholde?

Når der skal repeteres manuelt mellem hvert skud, er der ingen begrænsninger for, hvor mange patroner magasinet må indeholde, men normalt er det beregnet til 3-5 patroner.

Er lyddæmpere lovlige?

Ny bekendtgørelse om våben og ammunition. Støj. Lyddæmpere kan sikre jægere mod støj fra skydevåben.

Hvad skyder man med riffel?

Arter der må jages og reguleres med jagtriffel Gæs, fasan, hare, mårhund, vaskebjørn, ræv, råvildt, vildsvin, mufflon , sikavildt, dåvildt og kronvildt.

Hvor mange haglpatroner må man opbevare?

Se §21 i Våbenbekendtgørelsen. En skytte maksimalt opbevare 1000 langdistance- og 5000 kortdistancepatroner uden særlig tilladelse. Dog kan Politiet give en konkret tilladelse til at opbevare flere.

Hvor mange patroner er der i et magasin?

Magasinet. Under låsestolen sidder magasinet. Der findes flere forskellige magasintyper, som kan være faste eller aftagelige. Når der skal repeteres manuelt mellem hvert skud, er der ingen begrænsninger for, hvor mange patroner magasinet må indeholde, men normalt er det beregnet til 3-5 patroner.

Kan man dø af luftgevær?

Der skal omkring 65 Joule til, før at skuddet kan skabe et dræbende sår på et menneske, og derfor er luftgeværerne ikke decideret farlige for mennesker. Dog skal man altid være forsigtig, og man skal aldrig skyde mod mennesker. De kan gøre skade, og skaden kan også være stor, hvis man er uheldig.

Er et haglgevær halvautomatisk?

Halvautomatisk haglgevær - geværet, der (næsten) lader automatisk. Et halvautomatisk haglgevær er også enkeltløbet. Det kaldes 'halvautomatisk', fordi en ny patron automatisk lades i kammeret, når den første er skudt afsted. Der er således to patroner til rådighed ad gangen.