Table of Contents:

 1. Hvad skal pH værdien være i et akvarie?
 2. Hvad er nitrit i akvarie?
 3. Hvor meget nitrat i akvarie?
 4. Hvad kommer nitrat af i akvarie?
 5. Hvilken pH-værdi har natron?
 6. Hvordan sænker jeg pH i akvarie?
 7. Hvilken pH-værdi har destilleret vand?
 8. Hvilken pH-værdi har regnvand?
 9. Hvad er pH-værdien i en citron?
 10. Hvordan fjerner man nitrit?
 11. Hvorfor dør alle mine fisk?
 12. Hvor mange fisk i et 54 L?
 13. Hvor mange maller i et akvarie?
 14. Hvor tit skal man skifte vand i et akvarie?

Hvad skal pH værdien være i et akvarie?

Generelt er en pH-værdi mellem 6,5 og 8,5 velegnet for alle organismer i ferskvand (fisk, planter, mikroorganismer). I ferskvandsakvarier kan der forekomme udsving i pH-værdien, hvis vandet skiftes.

Hvad er nitrit i akvarie?

Nitrit NO2 er en af de meget gifte stoffer som kan komme i akvariet og er meget farlig for dine akvariefisk. Grunden til at nitrit kommer i akvariet er ofte, at akvariet er helt nyt med frisk vand og du ikke har haft fisk deri tidligere.

Hvor meget nitrat i akvarie?

Nitrat bør holdes under ca. 40 mg. Grænsen for menneskers drikkevand er 50 mg. Fiskene vil dog gerne have nitrat under 20 mg.

Hvad kommer nitrat af i akvarie?

Affaldsstoffet nitrat hober sig op i akvarievandet, og fjernes oftest ved at man bruger tid på at udskifte noget vand f. eks. 25% hver uge. Imellem vandskiftene belastes fiskene af den stigende nitrat.

Hvilken pH-værdi har natron?

Natron har en pH-værdi på ca. 9 og er derfor en base, som hjælper med at forhøje pH-værdien i retten, hvilket er med til at neutralisere syren i retten.

Hvordan sænker jeg pH i akvarie?

Sænkning af Ph kan så gøres med en syre f. eks citronsyre, eddikesyre, saltsyre eller oxalsyre. Man kan også sænke værdien med f. eks regnvand eller sphagnum.

Hvilken pH-værdi har destilleret vand?

Destilleret vand helt uden hydrogenkarbonat har således en pH-værdi på blot 5,5 ved ligevægt med luftens indhold af CO2. Indeholder vand større mængder hydrogenkarbonat, f. eks. 0,05, 0,5 og 5 millimol pr.

Hvilken pH-værdi har regnvand?

Rent vand er hverken en syre eller en base. Det er neutralt med en pH-værdi på 7. Edikke har en pH på 3. Regnvand er svagt surt med en pH-værdi på 5,7 - 6,5.

Hvad er pH-værdien i en citron?

Postevand og kildevand pH 7 - indeholder ikke syre Citron pH 2,3 Ribena drikkeklar pH 3,0.

Hvordan fjerner man nitrit?

Hvad kan du gøre, når der er Nitrit og Nitrat problemer Udskift 2/3 af vandet snarest. Helst et par gange indenfor 14 dage. Hæld et bassin-præparat i filtret, såsom Bio Start eller bassin Start. Hvis du ikke har et filter, så anskaf dig et.

Hvorfor dør alle mine fisk?

I langt hovedparten af dødsfald hos fisk i nye akvarier skyldes det, at fisken har fået en nitritforgiftning, hvilket skyldes en overophobning af affaldsstoffer i vandet. Har du et akvarium i balance, hvor mængden af fisk og foder er korrekt, så oplever du sjældent det.

Hvor mange fisk i et 54 L?

antal fisk som udgangspunkt som maks. 1 cm fisk per liter vand.

Hvor mange maller i et akvarie?

Undgå altid overfodring Langt de fleste af disse sugemaller er fredelige, naturligt sociale fisk og skal holdes i grupper på min. 5 individer, gerne flere, sammen.

Hvor tit skal man skifte vand i et akvarie?

Vandskifte vejledning for akvarier der har kørt mere end 2 måneder. Akvarier på 0 – 30 Liter skift 1/3 del af vandet 1gang om ugen. Akvarier på Liter skift 1/3 del af vandet 1 gang hver 14 dag. Akvarier på 100 – og derover skift 1/3 del hver 3 uge.