Table of Contents:

 1. Hvilke skydevåben er lovlige i Danmark?
 2. Er sværd lovlige i Danmark?
 3. Hvor mange pistoler må man eje?
 4. Hvilke våben er ulovlige?
 5. Hvor må man skyde med pistol?
 6. Er pistol lovlig?
 7. Hvad er en blankvåbentilladelse?
 8. Er pistoler lovlige i Danmark?
 9. Er Katana lovlige i Danmark?
 10. Er sværd lovlige?
 11. Hvor mange haglgevær må man eje?
 12. Hvornår må man eje en pistol?

Hvilke skydevåben er lovlige i Danmark?

Ifølge 'Bekendtgørelse of lov om våben og eksplosivstoffer' kræver det en tilladelse af justitsministeren eller den, han bemyndiger dertil, hvis du enten vil indføre, fremstille eller samle, erhverve, besidde, bære eller anvende både luft- eller fjedervåben med større kaliber end 4,5 mm.

Er sværd lovlige i Danmark?

For at købe vores sværd, økser og knive med blade/klinger på 12 cm. eller over kræver det, at du anskaffer dig en blankvåbentilladelse hos Politiet. Tilladelsen er gratis og gælder i ti år. VÅBENSAMLERTILLADELSE.

Hvor mange pistoler må man eje?

”En skytte kan som hovedregel kun få tilladelse til 6 grovkalibrede pistoler/revolvere over kaliber 5,6 mm (. 22). Pistoler og revolvere tælles samlet. Forladerpistoler og -revolvere samt rifler tælles ikke med.

Hvilke våben er ulovlige?

Værd at vide om våben knive, dolke og øvrige blankvåben med en klinge over 12 cm., medmindre du bruger kniven til et anerkendelsesværdigt formål. peberspray. armbrøster, slangebøsser, appelsin- og kartoffelkanoner. eksplosivstoffer.

Hvor må man skyde med pistol?

Skydning med pistol på 15 meter I vinterperioden foregår pistolskydning mest på 15 meter, hvor du skyder på papskiver. Du kan deltage i konkurrencer både individuelt og på hold. Ud over 15 meter baneskydning skyder vi også faldmålsskydning med luftvåben, hvor du har mulighed for at dyste på mange forskellige måder.

Er pistol lovlig?

I Danmark er der forholdsvis stramme retningslinjer for, hvem der kan købe og bære en pistol. For at kunne købe en pistol skal man være mindst 20 år og have været aktivt skydende medlem af en skytteforening i mindst to år. For at købe en riffel er aldersgrænsen 18 år eller 16 år, hvis man har forældrenes samtykke.

Hvad er en blankvåbentilladelse?

Blankvåbentilladelsen gælder for en række knive og sværd, - som ikke tjener et normalt anerkendelsesværdigt formål. Ønsker man at dekorere en væg med et eller flere blankvåben kræves tilladelse til dette. Blankvåben tilladelse: Kan søges af personer med ordnede forhold der er minimum 18 år gamle.

Er pistoler lovlige i Danmark?

I Danmark er der forholdsvis stramme retningslinjer for, hvem der kan købe og bære en pistol. For at kunne købe en pistol skal man være mindst 20 år og have været aktivt skydende medlem af en skytteforening i mindst to år. For at købe en riffel er aldersgrænsen 18 år eller 16 år, hvis man har forældrenes samtykke.

Er Katana lovlige i Danmark?

Hvis du vil anskaffe dig et samuraisværd, skal du blot udfylde en ansøgning - en såkaldt blankvåbentilladelse. Hvis du ikke har noget stående på straffeattesten, som kunne indikere, at du vil bruge det som våben, så får du tilladelsen kort efter, du har afleveret ansøgningen.

Er sværd lovlige?

Blanke våben - sabler, bajonetter, sværd o.s.v. kræver en blankvåbentilladelse. Den er gebyrfri. Erhverves ved ansøgning til politiet via: www. politi.dk.

Hvor mange haglgevær må man eje?

Et haglgeværs pibe skal være mindst 55 cm lang. Kaliberen højst være 12. Haglgeværet må ikke kunne indeholde mere end 2 patroner, hvis det skal anvendes i Danmark.

Hvornår må man eje en pistol?

Brug af egne våben Før en skytte kan købe sig en pistol, skal vedkommende dog være over 20 år og i mindst to år have været aktivt skydende medlem af en skytteforening.