Table of Contents:

 1. Hvornår skal man plukke Pigeon æbler?
 2. Hvilken sort er mit æbletræ?
 3. Hvilke æbler er bedst til æblemos?
 4. Hvilken frugt feder mindst?
 5. Hvilken frugt er mest sund?
 6. Hvornår skal Rød Aroma plukkes?
 7. Hvorfor er der ingen æbler på mit æbletræ?
 8. Hvilke æbler er gode til æbletærte?
 9. Hvilken frugt har færrest kalorier?

Hvornår skal man plukke Pigeon æbler?

Pigeon kan plukkes fra oktober og gerne ad flere omgange, så æblerne får så meget farve som muligt. Æblerne kan gemmes til jul. Pigeoner kaldes også juleæbler, og har tidligere været anvendt til at hænge på juletræet som julepynt i julen.

Hvilken sort er mit æbletræ?

Pometets æblenøgle kan hjælpe dig til at finde sortsnavnet. Det kræver blot, at du plukker 5-10 æbler fra træet og svarer på nøglens spørgsmål. Nøglen giver dig også masser af information om ca. 330 æblesorter fra Pometets samling.

Hvilke æbler er bedst til æblemos?

Gode æbler til mos, æblegrød og æblekage. Gråsten, Rød Ananas, Discovery, Belle de Boskoop, Filippa, Ingrid Marie, Elstar, Holstener Cox, Jonagold, Rajka og Bodil Neergaard. Baya Marisa, der er et rødkødet æble, giver en fortrinlig rød mos.

Hvilken frugt feder mindst?

Hvis du vil tabe dig, kan det dog være en god idé at vælge de frugter, der giver mest at gumle på og mest fylde i maven for færrest kalorier....Her får du mindst frugt:
 • Bananer: 105 g.
 • Solbær: 133 g.
 • Mango: 149 g.
 • Vindrue: 156 g.
 • Kiwi: 158 g.
22. aug. 2016

Hvilken frugt er mest sund?

Blandt de sundeste frugter er æbler, appelsiner, kiwi og pærer, da de har et lavt glykæmisk indeks, der bevirker, at de optages langsommere i kroppen sammenlignet med andre slags frugter. Ved at spise disse frugter kan du undgå et svingende blodsukker i løbet af dagen og dermed mindske trangen til søde sager.

Hvornår skal Rød Aroma plukkes?

Rød Aroma æbler plukkes midt i september/først i oktober og kan gemmes til januar-februar. Optimal spisekvalitet i uge 39-47.

Hvorfor er der ingen æbler på mit æbletræ?

Hvis træet er blevet skåret hårdt i toppen, har det sikkert fået en masse lange, strittende skud i år. Disse skud giver ingen frugt og vil oven i købet bruge noget af den energi, der ellers skulle bruges til danne frugter. Fjern to tredjedele af disse skud, og lad de øvrige vokse videre næste år.

Hvilke æbler er gode til æbletærte?

I bagværk er æbler med et højt syreindhold nemlig helt idéelle, og derfor skal du have fat i Belle de Booskop, Cox Orange, Rød Ingrid Marie eller Danmarks nationalæble, Gråsten, når du skal bage med æbler.

Hvilken frugt har færrest kalorier?

Således indeholder gængse frugter som æble, appelsin, pære, druer, mango og ananas omkring 50-60 kcal pr. 100 g, på trods af at de er søde og lækre. Ikke ligefrem noget, der sprænger kaloriebudgettet. Bare fordi noget smager sødt, er det altså ikke det samme som at det er fedende.