Table of Contents:

 1. Hvad er progression i intensitet og i Øvelsesvalg?
 2. Hvad er et 3 split program?
 3. Hvad træner bænk?
 4. Kan man træne fullbody hver dag?
 5. Hvad er lineær progression?
 6. Hvor mange gentagelser i styrketræning?
 7. Hvor meget må man træne som 16 årig?
 8. Hvad træner man med bænkpres?
 9. Hvad er progression i træning?
 10. Hvad er progressiv styrketræning?
 11. Hvilket Træningssplit?
 12. Er det nok at træne 3 gange om ugen?
 13. Hvad træner du ved bænkpress?
 14. Hvad er godt at bænkpresse?
 15. Hvad sker der hvis man træner hver dag?

Hvad er progression i intensitet og i Øvelsesvalg?

Lineær progression kombineres typisk med simple fullbody-programmer og et øvelsesvalg centreret omkring 4-6 basisøvelser. Starting Strength, Greyskull LP af John Sheaffer og Stronglifts 5x5 af Mehdi Hadim er eksempler på denne type programmer.

Hvad er et 3 split program?

Hvad er et 3 split træningsprogram 3 split programmet består af 3 forskellige split, der hver især omhandler forskellige dele af kropsmuskulaturen. Det vil sige, at du kan træne hele kroppen i løbet af tre på hinanden følgende træningsdage.

Hvad træner bænk?

Bænkpres er dybest set en belastet push-up på ryggen, hvor du træner dit bryst (musklerne pectoralis major, pectoralis minor, serratus anterior og subclavius), skuldre, triceps og mavemuskler til at arbejde samtidig.

Kan man træne fullbody hver dag?

Godt nok er det mest optimalt, at du fordeler din 3 fullbody pas jævnt ud over ugen, så du har en hviledag imellem. Men der sker ikke noget ved, at man engang imellem kører 2 fullbody træningspas i streg. Det er en myte, at man ikke kan træne den samme muskel 2 dage i streg.

Hvad er lineær progression?

Lineær progression er en af de klassiske progressionsmodeller. Den kan dog tolkes på forskellige måder. En af de mest almindelige tolkninger indebærer to parametre; intensitet og volumen. Her starter du med lav intensitet og højere volumen, hvorefter du gradvist går mod højere intensitet og lavere volumen.

Hvor mange gentagelser i styrketræning?

Hvis man træner for styrke, så bør man holde sig til sæt af 1-5 reps, hvor grænsen på de 5 reps ligger og flyder omkring 4-6 reps. Hvis man træner for hypertrofi, så bør man holde sig indenfor 1-20 reps, med hovedvægten på sæt af 5-15 reps.

Hvor meget må man træne som 16 årig?

Samlet varighed af vægttræning 25-45 minutter stigende med alderen og erfaring (børn kan ofte ikke koncentere sig længere tid af gangen) Max 5-8 forskellige øvelser (dette antal kan fint sikre, at man når at træne alle dele af kroppen)

Hvad træner man med bænkpres?

Den velkendte øvelse: Bænkpres. Enten elsker du den, eller også hader du den. Bænkpresøvelsen er god til at træne bryst, triceps og skuldre, og mange elsker den, fordi den kan give et pumpet, markeret bryst.

Hvad er progression i træning?

Progression handler altså om, at du sikrer en konstant fremgang i din træning, så du altid sikrer konstant stigende stress på kroppen. De fleste, som starter med at træne træner efter ”dagsform”, hvilket betyder, at de stiger i vægt, når de føler for det.

Hvad er progressiv styrketræning?

Begrebet 'Progressive overload' bruges om træning, hvor man over en lang periode gradvist belaster kroppen hårdere og hårdere i styrketræningen.

Hvilket Træningssplit?

Et 2 split kræver fire ugentlige træningsdage, hvilket er meget passende for de fleste. Slutteligt så har vi et 3 split, der primært egner sig til bodybuilding'ish træning, da højere træningssplit tillader dig at træne med højere volumen. Et 3 split er dog krævende, da det fordrer seks ugentlige træninger.

Er det nok at træne 3 gange om ugen?

En fornuftig frekvens for langt de fleste der træner, lyder på 2-3 gange ugentligt. Sagt på en anden måde, så skal dine muskler stimuleres 2-3 gange per uge, såfremt du vil skabe optimale forhold for muskelvækst.

Hvad træner du ved bænkpress?

Den velkendte øvelse: Bænkpres. Enten elsker du den, eller også hader du den. Bænkpresøvelsen er god til at træne bryst, triceps og skuldre, og mange elsker den, fordi den kan give et pumpet, markeret bryst.

Hvad er godt at bænkpresse?

Bænkpres er en glimrende øvelse til at opbygge muskelmasse og styrke i overkroppen. For mange almene motionister og gym warriors er bænkpres også den ultimative målestok for maskulinitet og styrke. Dette leder desværre også til, at mange træner bænkpres med hovedet under armen, med alvorlige skader til følge.

Hvad sker der hvis man træner hver dag?

En utrænet person kan ikke tåle samme mængder træning, som en trænet kan, og hvis du træner for meget og hårdt i for lang tid uden at få den fornødne hvile, kan du risikere at overtræne og øge risikoen for nedsat præstationsevne, infektioner og skader.