Table of Contents:

  1. Er det klogt at investere i boliger?
  2. Kan det betale sig at købe en lejlighed?
  3. Hvor mange udlejningsejendomme må man eje?
  4. Hvor meget kan man låne i en investeringsejendom?
  5. Hvor mange penge skal man have for at investere i ejendomme?
  6. Hvad er bedst at investere i 2021?

Er det klogt at investere i boliger?

En fordel ved at investere i egen bolig er, at gevinsten er skattefri. Til gengæld er man pålagt at betale ganske betydelige årlige skatter i form af grundskyld til kommunen og ejendomsværdiskat til staten. Skatter som er direkte relateret til boligens vurderingspris.

Kan det betale sig at købe en lejlighed?

Hvad er tidshorisonten? Kigger man på en ældre lejlighed (opført før 1992), der er moderniseret, så kan det først betale sig at købe, hvis man planlægger at bo i mere end syv år. Ser man på ældre lejligheder, der ikke er istandsat, så er det billigste alternativ altid at bo til leje.

Hvor mange udlejningsejendomme må man eje?

Der findes ingen regler for, hvor mange ejendomme, man må eje. Der er derimod regler om, at ingen boliger stå ledige. Så man kan risikere, hvis man ejer en bolig, der ikke bliver brugt af enten en selv eller er lejet ud, at de kommunale myndigheder kan indsætte en lejer i boligen.

Hvor meget kan man låne i en investeringsejendom?

Tommelfingerregel 2: Lån op til 80 % For at opnå en finansiering til en boligudlejningsejendom er det typisk nødvendigt med en udbetaling på min. 20 %. Selvom loven kun kræver 5 % i udbetaling ved køb af privatbolig, ønsker de fleste investorer en større udbetaling, når der er tale om investeringsejendomme.

Hvor mange penge skal man have for at investere i ejendomme?

Det er svært at komme i gang med at investere i fast ejendom alene fordi, at du skal have over 100.000 kroner. Sådan forholder det sig ikke med aktier. Du kan tage et SU-lån og bruge de penge, ligesom en mindre opsparing fra dit faste arbejde kan bruges.

Hvad er bedst at investere i 2021?

Investering i aktiemarkedet er en af de bedste investeringer på lang sigt, fordi det historisk har givet et afkast på 7-8% om året, justeret for inflation. Andre historisk gode investeringer er ejendomsinvestering, obligationer og ETF'er. I dag er der også mulighed for crowdlending, kryptovaluta og Copy Trading.