Table of Contents:

 1. Hvad er en støvsuger lavet af?
 2. Hvornår blev den første støvsuger opfundet?
 3. Hvem opfandt den første støvsuger?
 4. Hvor produceres Nilfisk støvsugere?
 5. Hvad er en industristøvsuger?
 6. Hvornår kom den første Nilfisk støvsuger?
 7. Hvor gammel er Nilfisk støvsuger?
 8. Hvilken industristøvsuger skal jeg vælge?
 9. Hvad kommer navnet Nilfisk af?
 10. Hvem opfandt højtryksrenseren?
 11. Hvad er en god sugeevne på en støvsuger?

Hvad er en støvsuger lavet af?

Den består af en elmotordreven blæser, der på sugesiden suger luft og støv ind gennem en slange med et mundstykke. Luften suges gennem et filter, oftest en pose, som tilbageholder støv og andre partikler. De første mekaniske støvsugere blev opfundet i USA i 1850'erne, og ca.

Hvornår blev den første støvsuger opfundet?

Støvet samles i en pose inden i støvsugeren. Luften passerer gennem en række filtre, hvor de fineste støvpartikler fjernes. Den første elektriske støvsugere blev opfundet i USA i 1868, og omkring 1900 begyndte den egentlige industrielle seriefremstilling.

Hvem opfandt den første støvsuger?

Det var den britiske ingeniør, Hubert Cecil Booth, der opfandt den første udgave af den støvsuger, vi kender i dag.

Hvor produceres Nilfisk støvsugere?

Produktionen er placeret i bl. a. Ungarn, Italien og Kina. Nilfisk har egne salgsselskaber i over 45 lande og sælges via distributører i totalt +100 lande.

Hvad er en industristøvsuger?

En industristøvsuger er, som oftest, en større og mere kraftig støvsuger, end den du har i hjemmet. Industristøvsugeren er beregnet til at udføre opgaver, den almindelige husholdningsstøvsuger ikke kan klare.

Hvornår kom den første Nilfisk støvsuger?

I 1910 fik Fisker patent på sin første støvsuger, som fik navn efter virksomhedens telegramadresse, der var en kombination af de to ejeres navne - Nilfisk. Den bliver den første elektriske støvsuger i Europa. Nilfisk C1 revolutionerer rengøringen og bliver selve grundstenen for Nilfisk.

Hvor gammel er Nilfisk støvsuger?

I 1958 er der en spritny Nilfisk-støvsuger på gaden.

Hvilken industristøvsuger skal jeg vælge?

Nilfisk VP300 industristøvsuger Der er ganske enkelt tale om den perfekte industristøvsuger til rengøring i dagtimerne. Den er blevet placeret i energiklasse B, så hvis du køber en Nilfisk VP300, så kan du være sikker på, at den ikke kommer til at kræve synderligt meget energi.

Hvad kommer navnet Nilfisk af?

I 1910 fik Fisker patent på sin første støvsuger, som fik navn efter virksomhedens telegramadresse, der var en kombination af de to ejeres navne - Nilfisk.

Hvem opfandt højtryksrenseren?

Højtryksrenseren kommer oprindeligt fra USA og blev først kendt i Europa efter krigen, da den tyske fabrikant Alfred Kärcher tog patent på den første europæisk fremstillede højtryksrenser i 1950.

Hvad er en god sugeevne på en støvsuger?

Sugeeffekten måles i Watt (W) og ligger typisk mellem 2 W for 1-motors maskiner. Sugeeffekten skal måles for enden af røret på en komplet støvsuger (dvs. med rør, slange og filtre – men uden mundstykke). Nogle fabrikanter viser resultater fra målinger foretaget ved indsugningen på selve støvsugeren.