Table of Contents:

 1. Er Apple bæredygtig?
 2. Hvor meget CO2 udleder en telefon?
 3. Hvordan produktionen af en mobiltelefon kan gøres mere bæredygtig?
 4. Hvor meget koster det at lave en iPhone?
 5. Er der nikkel i iPhone?
 6. Hvor meget CO2 udleder internettet?
 7. Hvor meget CO2 udleder Netflix?
 8. Er telefoner bæredygtige?
 9. Hvilke lande er rige på de råstoffer der bruges til fremstilling af mobiltelefoner?
 10. Hvor meget koster iPhone 1?
 11. Hvad koster den dyreste iPhone?

Er Apple bæredygtig?

CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple meddelte i dag, at man det seneste år har mere end fordoblet antallet af leverandører, der har forpligtet sig til at bruge 100 % ren energi. Dermed fremskyndes udviklingen frem mod det ambitiøse mål om at være CO2-neutrale fra 2030 i hele forsyningskæden og på tværs af alle produkter.

Hvor meget CO2 udleder en telefon?

Produktionen af mobiltelefoner udgør en stor Co2 udledning for klimaet. Til at producere blot én enkelt mobiltelefon, benyttes der hele 75 kilo råstoffer. Langt størstedelen af disse 75 kilo råstoffer, ender som affald, og er derfor ikke en del af det færdigproduceret produkt.

Hvordan produktionen af en mobiltelefon kan gøres mere bæredygtig?

For miljøet er direkte genanvendelse altid den bedste løsning. Ved at sælge en brugt telefon direkte videre eller efter istandsættelse udnytter man alle ressourcer i enheden uden at skulle bruge nye ressourcer på at udskille de brugbare dele af den aflagte enhed og derefter ressourcer på at producere en helt ny enhed.

Hvor meget koster det at lave en iPhone?

Materialerne til en iPhone 12 Pro koster omtrent 2.500 kroner, og den sælges fra 8.889 kroner. De dyreste dele i den er skærmen, 5G-modem og A14 Bionic-chipsettet.

Er der nikkel i iPhone?

Nikkel har vi fundet indhold af i enkelte smartphones. Men telefonerne frigiver ikke nikkelet, og du kommer derfor ikke i kontakt med det. Tungmetaller har vi analyseret mobiltelefonernes ydre dele for, men vi har ikke fundet nogen. Telefonernes indmad har vi ikke testet for tungmetaller.

Hvor meget CO2 udleder internettet?

Internettet styrker den grønne omstilling Internettet producerer 1.7 milliarder ton CO2 årligt. Det svarer til lidt over 3% af verdens samlede CO2-udledning, hvilket gør vores online færden lige så belastende for klimaet som verdens samlede flytrafik. Og internettrafikken vil kun stige yderligere i fremtiden.

Hvor meget CO2 udleder Netflix?

1 time af din yndlingsserie på Netflix udleder cirka 163 gram CO2, hvilket svarer til at koge 8 liter vand. Ser man 2 timers Netflix hver dag året rundt, svarer CO2-udslippet til at flyve 384 kilometer i en flyvemaskine.

Er telefoner bæredygtige?

Fairphone 3+ er ikke en vanvittig god mobil, men det er nok den mest bæredygtige telefon nogensinde. 40 procent af dens plastik er genbrugt, og den tilbyder et modulært design, hvor dele kan repareres og opgraderes. Der er også anvendt genbrugt kobber og Fairtrade-certificeret guld i komponenterne.

Hvilke lande er rige på de råstoffer der bruges til fremstilling af mobiltelefoner?

En mobiltelefon indeholder råstoffer fra hele verden. Nogle råstoffer udvindes i Afrika, Kina og Sydamerika. Råstofferne transporteres til Asien, hvor de bruges til at skabe materialer, som mobiltelefonen samles ud af.

Hvor meget koster iPhone 1?

Prisen på den første iPhone lå på 499 dollars for 4 GB modellen. Hele serien kom under sloganerne “This is only the beginning” og “Apple reinvents the phone”.

Hvad koster den dyreste iPhone?

FALCON SUPERNOVA IPHONE 6 PINK DIAMOND, som sælges til 48.5 millioner USD, er den dyreste telefon, der endnu ikke er optaget i Guinness-optegnelsesbogen.