Table of Contents:

 1. Hvad er hestens livret?
 2. Hvor mange æbler må heste få?
 3. Kan heste lide lakrids?
 4. Hvad elsker heste?
 5. Hvad er godt for hesten at spise?
 6. Hvad spiser heste i naturen?
 7. Hvilke frugter må heste spise?
 8. Hvad skal min hest have at spise?
 9. Kan heste tåle havregryn?
 10. Er heste farlige?
 11. Hvilke frugter må heste få?
 12. Hvad kan heste ikke tåle at spise?
 13. Kan heste tåle bananskræl?
 14. Hvad skyldes blommer på heste?
 15. Hvad kan heste lide at spise?

Hvad er hestens livret?

Nogle giver måske kun deres heste gulerødder og hestebolcher, mens andre flittigt gemmer endeskiver fra brødet, overmodne pærer og stødte æbler til gangeren i stalden. Du har helt sikker også hørt om heste, der elsker bananer eller sukkerknalder.

Hvor mange æbler må heste få?

Generelt anbefales det at give 1-2 æbler/dag, hvis hesten enten ikke er vant til at få æbler eller de er meget store. Hvis hesten er vant til at større mængder, kan man give op til 3-5 æbler om dagen – igen er dette også afhængig af størrelsen af æblerne.

Kan heste lide lakrids?

Der findes rigtig mange smage på markedet, så der er rig mulighed for at finde godbidder, der falder i netop din hests smag. De mest gængse smage er urter, lakrids, mint, gulerød og æble.

Hvad elsker heste?

Heste er ofte kloge og kan gode lide mennesker de kender. De viser det hviner gerne, når de prøver at få opmærksomhed fra andre heste eller mennesker. Når din hest hviner, når den hører dig komme, er den ivrig efter at se dig. Det er hesten måde at hilse på en den holder af.

Hvad er godt for hesten at spise?

Hestens kostcirkel består af grovfoder, kraftfoder, saftfoder, mineraler og vitaminer. Foderet skal altid være af god kvalitet. Hø mister sin næringsværdi på slutningen af vinteren, og så man supplere med andre foderstoffer.

Hvad spiser heste i naturen?

Hesten er et steppedyr, der bruger størstedelen af døgnet på at æde – vandre og æde. 16 – 18 timer bruger den i døgnet på at æde. Den går på store arealer, med MANGE forskellige slags græs, urter, planter og anden beplantning – dens naturlige fødeindtag er præget af stor biodiversitet.

Hvilke frugter må heste spise?

De fleste ved, at frugter som gulerødder, æbler, pærer og vandmelon er OK, så længe man husker, at heste ikke har godt af sukker, og frugter indeholder som bekendt frugtsukker. Derfor bør man blot kun frugt i mindre omfang.

Hvad skal min hest have at spise?

Hesten bør sommer som vinter optage mindst 1% af legemsvægten i form af stråfoder (i kg tørvægt), for at dække træstofbehovet. Det betyder, at en 500 kg hest bør have mindst 6 kg hø eller ca. 7-8 kg wrap dagligt (afhængig af tørstofprocenten).

Kan heste tåle havregryn?

#1 Det er ikke naturligt at fodre heste med havre, heste i naturen æder aldrig havre! Nej, men er majs, byg og hvede mere naturlige? Nej, det er de ikke! Havre er med sit høje indhold af fibre faktisk meget tæt på næringsindholdet i de naturlige frøstande som vildheste lejlighedsvist æder.

Er heste farlige?

Der er al mulig grund til at oplyse om, at heste ikke “bare” er dyr, som man kan kæle med, som andre mindre familiedyr. Tværtimod er det nødvendigt at præcisere, at heste kan være særdeles farlige og p.g.a. deres kræfter, kan de rette voldsom skade, når ulykker indtræder.

Hvilke frugter må heste få?

De fleste ved, at frugter som gulerødder, æbler, pærer og vandmelon er OK, så længe man husker, at heste ikke har godt af sukker, og frugter indeholder som bekendt frugtsukker. Derfor bør man blot kun frugt i mindre omfang.

Hvad kan heste ikke tåle at spise?

Andre giftige planter for hesten
 • Taks.
 • Hestekastanje.
 • Agern.
 • Padderok.
 • Engbrandbæger.
 • Smørblomst.
28. maj 2020

Kan heste tåle bananskræl?

Jeg ville ikke give mine heste bananskræl - de er jo sprøjtet med alt muligt for at holde sig friske i lang tid. min hest har et par gange snuppet skrællet, hvis jeg har smidt det på gangen og vendt ryggen til ham, lidt glad er man vel for bananer..

Hvad skyldes blommer på heste?

Nej der er ikke tale om blommer hos din hest. Blommer er det man ofte ser i forsommeren, når hesten bliver helt korthåret og der så opstår nogle cirkulære aftegn i hesten hud. Aftegnene har dog været der hele tiden, men bliver blot synlige, når hesten bliver meget korthåret.

Hvad kan heste lide at spise?

Hestens kostcirkel består af grovfoder, kraftfoder, saftfoder, mineraler og vitaminer. Foderet skal altid være af god kvalitet. Hø mister sin næringsværdi på slutningen af vinteren, og så må man supplere med andre foderstoffer.