Table of Contents:

 1. Hvad er en viking?
 2. Hvor boede der vikingerne?
 3. Hvem var de rigtige vikinger?
 4. Hvad er de angelsaksiske lande?
 5. Hvad er et vikingetogt?
 6. Hvor boede der flest vikinger?
 7. Hvilke lande dækker den skandinaviske velfærdsmodel?
 8. Hvad er den angelsaksiske verden?
 9. Hvem invaderede England i vikingetiden?
 10. Hvornår var det vikingetid?

Hvad er en viking?

Vikinger (fra norrønt víkingar) var nordiske søfarere, der rejste, plyndrede og handlede i Nordeuropa. De kom primært fra Skandinavien og rejste over et stort område i Nord-, Central- og Østeuropa. Vikingetiden varede fra slutningen af 700-tallet til sent i 1000-tallet.

Hvor boede der vikingerne?

Hvor levede vikingerne? Vikingerne havde deres oprindelse i Danmark, Sverige og Norge, og derudover etablerede vikingerne bosættelser i Rusland, Finland, de baltiske lande, Normandiet (Frankrig), England, Irland, Færøerne, Island, Grønland og så langt som til Nordamerika.

Hvem var de rigtige vikinger?

Top 10: Historiens mægtigste vikinger
 • Harald Blåtand. Født: Ukendt. Død: 985-87. ...
 • Gorm den Gamle. Født: ca. 910. ...
 • Harald Hårfager. Født: 850. Død: ca. ...
 • Erik den Røde Thorvaldsson. Født: 950. Død: 1003. ...
 • Bjørn Jernside. Født: ukendt. Død: 1134. ...
 • Svend Tveskæg. Født: ca. ...
 • Ragnar Lodbrog. Født: ukendt, 800-tallet. ...
 • Leif den Lykkelige. Født: 970.

Hvad er de angelsaksiske lande?

De angelsaksiske lande er lande, som er påvirket England, USA og andre engelsksprogede lande. Modellen bygger på frihed, og det betyder at man i landene med denne velfærdsmodel betaler en lavere skat. Man kan også sige at man på den måde er sin egen lykkes smed.

Hvad er et vikingetogt?

Vikingerne sejlede rundt i hele Europa i store skibe. Deres rejser kaldes for togter. De tog på togt for at handle med andre vikinger og købmænd, men de er dog mest kendt for deres krigeriske røvertogter.

Hvor boede der flest vikinger?

Det ved man ikke kun ud fra de skriftlige kilder, men kan også konkludere det ud fra, hvor mange herreder Danmark, Norge og Sverige bestod af. I vikingetiden boede der flest mennesker i Danmark i forhold til Norge og Sverige.

Hvilke lande dækker den skandinaviske velfærdsmodel?

Den nordiske model, den skandinaviske model, eng. the Nordic model, udtryk anvendt såvel internationalt som i Norden om de stats- og samfundsformer, der er skabt i de nordiske lande — Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island, Grønland, Færøerne og Ålandsøerne — siden begyndelsen af 1900-t.

Hvad er den angelsaksiske verden?

Angelsakserne er en gruppe af germanske stammer, anglerne og sakserne. De kom fra henholdsvis kaldes Angel (i dag en del af Slesvig-Holsten) og Sachsen (omtrent Niedersachsen i dagens Nordtyskland) som blev dominerende i det område, som er dagens England fra midten af 4. århundrede.

Hvem invaderede England i vikingetiden?

Traditionelt sættes slutningen af vikingetiden i England til Slaget ved Stamford Bridge, hvor den norske konge Harald Hårderåde blev slået af den angelsaksiske konge Harald Godwinson. Få uger senere blev England erobret af den normanniske hertug Vilhelm i slaget ved Hastings 1066.

Hvornår var det vikingetid?

Vikingetiden () Vikingetiden er et vigtigt vendepunkt i skandinavisk historie, hvor magten blev centraliseret, den kristne tro blev officielt indført, markedsøkonomien voksede, landbruget intensiveredes og byer voksede i størrelse og antal.