Table of Contents:

 1. Hvilken sovepose skal jeg vælge?
 2. Hvor stor skal soveposen være?
 3. Kan en sovepose være for varm?
 4. Kan man bruge en Vintersovepose om sommeren?
 5. Hvad er komforttemperatur?
 6. Hvor længe holder en sovepose?
 7. Hvad vejer en letvægts sovepose?
 8. Hvordan pakker man en sovepose?
 9. Hvad er normal indetemperatur?
 10. Hvad er den optimale indetemperatur?
 11. Kan en sovepose blive for gammel?
 12. Hvor meget vejer en sovepose?
 13. Hvordan vasker man en sovepose?
 14. Hvad er en behagelig stuetemperatur?
 15. Hvad er behagelig stuetemperatur?

Hvilken sovepose skal jeg vælge?

Kvinder er koldere end mænd, når de sover, så vælg en kønsspecifik sovepose. Skal du bruge din sovepose på tur, så vælg en sovepose med lav vægt, da du skal bære soveposen på ryggen undervejs. Sørg for at soveposen passer til din egen størrelse – en for stor sovepose er svær at varme op og vil føles kold.

Hvor stor skal soveposen være?

Hvilken længde pose du har brug for kommer an på din højde. Hvis du er 175 cm, skal din sovepose mindst være 175 cm lang. Grunden til længden er vigtig, er fordi en for kort pose er ukomfortabel og får dig til at tabe varme i løbet af natten. Posen skal heller ikke være meget længere end du er.

Kan en sovepose være for varm?

Er du lidt usikker på, hvor koldt eller varmt det bliver, når du skal på tur? Bare rolig. Du kan enten vælge en sovepose, der kan tåle lidt mere kulde, end du forventer, og så bare åbne lidt op for soveposen, hvis du skulle få det for varmt. Eller du kan vælge at klæde dig lidt varmere på.

Kan man bruge en Vintersovepose om sommeren?

Jeg går efter en sovepose der kan lynes helt op, fordi så kan jeg bruge den som tæppe om aften, i teltet eller shelteret. Om sommer kan jeg bruge den som tæppe, når det er for varmt. Ofte kan jeg bruge den hele året, i Danmark, ved at skifte mellem en normalt tynd indersovepose/lagenpose og en fleece-inderpose.

Hvad er komforttemperatur?

Komforttemperatur er den laveste temperatur, hvor en almindelig person, der ligger afslappet i soveposen, har det behageligt (ifølge EU standarden EN 13537). Komforttemperatur er den vigtigste temperaturangivelse, du skal kikke efter.

Hvor længe holder en sovepose?

Soveposer kan holde i rigtigt mange år, så længe du bruger og vedligeholder dem ordentligt. En nem og billig måde at forlænge levetiden på din nye sovepose er at købe en lagenpose til. Lagenposens vigtigste funktion er at skåne indersiden af soveposen mod snavs fra kroppen.

Hvad vejer en letvægts sovepose?

En letvægtig sovepose er kendetegnet ved, at man opnår den ønskede varme (komfort-temperatur) med mindst mulig vægt. En letvægtig sovepose kan ofte komprimeres meget ned, og vejer ofte blot 5-600 gram.

Hvordan pakker man en sovepose?

Kun når man er på tur, kan man være nødsaget til at pakke soveposen ned i en lille pose, så den ikke fylder hele rygsækken. Både dun og fiber bevarer bedst sin luftige struktur, hvis ikke de er krammet sammen og komprimeret.

Hvad er normal indetemperatur?

Hvad siger loven? ”Generelt bør temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold holdes på 20-22°C ved stillesiddende arbejde og må ikke overstige 25°C. Kan denne temperatur ikke holdes, selv ved normale udetemperaturer, bør det undersøges, hvad årsagen hertil kan være.”

Hvad er den optimale indetemperatur?

Hold en jævn indendørs temperatur i alle rum på mellem 20-23 grader. Hvis du sover bedst ved en lavere rumtemperatur, så luft ud i soveværelset, inden du går i seng. Tør ikke tøj indendørs.

Kan en sovepose blive for gammel?

Soveposer kan holde i rigtigt mange år, så længe du bruger og vedligeholder dem ordentligt. En nem og billig måde at forlænge levetiden på din nye sovepose er at købe en lagenpose til. Lagenposens vigtigste funktion er at skåne indersiden af soveposen mod snavs fra kroppen.

Hvor meget vejer en sovepose?

En letvægtig sovepose er kendetegnet ved, at man opnår den ønskede varme (komfort-temperatur) med mindst mulig vægt. En letvægtig sovepose kan ofte komprimeres meget ned, og vejer ofte blot 5-600 gram.

Hvordan vasker man en sovepose?

En dunsovepose skal vaskes ved lave temperaturer, max 30 grader. Det er dog optimalt at vaske soveposen i hånden, hvis man har en stor balje eller et badekar. Alle lynlåse skal lukkes inden vask. Det samme gælder for eventuelle velcro-lukninger.

Hvad er en behagelig stuetemperatur?

Boligens optimale temperatur er 20-22 grader Ifølge fagekspert i Videncentret Bolius, Tine R. Sode, er den mest optimale temperatur i en bolig omkring 20-22 grader. Men så længe man holder sig inden for en temperatur på mellem 18 og 25 grader, bør der ikke være problemer.

Hvad er behagelig stuetemperatur?

Med en rumtemperatur på 20-22 grader vil langt de fleste finde det behageligt at opholde sig i et rum. For høj temperatur kan bevirke, at man har svært ved at koncentrere sig, og at man føler sig træt og uoplagt. Ofte vil en for høj temperatur også bevirke, at man oplever luftkvaliteten som dårlig.