Table of Contents:

  1. Er det en god ide at investere i lejlighed?
  2. Hvad er sikrest at investere i?
  3. Kan det betale sig at købe bolig?
  4. Er det klogt at investere i aktier?
  5. Hvornår skal jeg betale skat enkeltmandsvirksomhed?
  6. Hvordan starter man en enkeltmandsvirksomhed?

Er det en god ide at investere i lejlighed?

Ejendominvestering går ud på, at man investerer sine penge i ejendomme med forventning om, at disse penge bliver mere værd. Dette kan både være investering i huse, villaer, lejligheder eller værelser. Ejendomsinvesteringer er populære, da de anses som nogle af de mest sikre investeringer man kan lave.

Hvad er sikrest at investere i?

Ved at investere i aktier kan du opnå et større afkast, men der er samtidig også større risiko i forhold til at investere i obligationer. Obligationer er nemlig mere stabile og har en lavere risikoprofil end aktier. Ved at investere i obligationer får du lavere risiko, men også lavere afkast.

Kan det betale sig at købe bolig?

Det er heller ikke sikkert, at du kan få solgt din bolig fra den ene dag til den anden. Hus eller lejlighed skal du derfor kun købe, hvis det er et sted, du gerne vil bo i længere tid. Hvis du ikke er sikker på, at du vil blive boende i længere tid, kan det ofte bedst betale sig at leje en bolig.

Er det klogt at investere i aktier?

Hvis virksomheden stiger i værdi, gør din aktie det samme. Det er dér indtjeningsmuligheden ligger, og derfor investerer mange mennesker deres penge i aktier. Nogle ser det som meget risikabelt, og det kommer sig af, at man aldrig ved hvad vej det går med aktier. De kan både falde og stige i værdi.

Hvornår skal jeg betale skat enkeltmandsvirksomhed?

Når du har din egen virksomhed, skal du selv sørge for betaling af skat. I en enkeltmandsvirksomhed skal du betale skat af virksomhedens overskud. Overskuddet betragtes som personlig indkomst, så du skal betale det samme i skat, som hvis du fik det samme i løn af en arbejdsgiver.

Hvordan starter man en enkeltmandsvirksomhed?

Enkel registrering af enkeltmandsvirksomhed
  1. Gå til Virk.dk og find blanketten Start virksomhed.
  2. Log ind med dit NemID.
  3. Vælg Enkeltmandsvirksomhed.
  4. Svar på spørgsmål som navn, adresse, skal du momsregistreres eller lønsumsregistres, din branchekode m.v.