Table of Contents:

 1. Hvor skal ventilatoren placeres?
 2. Hvordan montere en ventilator?
 3. Er en emhætte lovpligtig?
 4. Hvilken ventilation skal der være i et køkken?
 5. Hvordan virker en fugtstyret ventilator?
 6. Hvilken ventilator skal jeg vælge?
 7. Kan man leve uden emhætte?
 8. Kan man undvære emhætte?
 9. Hvordan virker en fugtføler?
 10. Hvordan virker boligventilation?
 11. Hvad er bedst Tårnventilator eller Gulvventilator?

Hvor skal ventilatoren placeres?

hvis din dør er det sted hvor der kommer luft ind i badeværelset (evt. gennem ventilations huller) skal din udsugning helst være længst væk fra døren så hele badeværelsets luft bliver udskiftet. dette r ikke altid muligt og da vil det nok være smartest at placere udsugningen i bruseområdet.

Hvordan montere en ventilator?

Monter ventilatoren
 1. Fór hullet med et langt rør. Enten et, som er tilpasset i hullets længde, eller med et teleskop rør, der kan trækkes ud i den ønskede længde. ...
 2. Skub ventilatoren på plads, og skru den fast i væggen med træskruer. I murværk bruges egnede skruer og plugs. ...
 3. Monter en rist over hullet udvendigt.
1. aug. 2017

Er en emhætte lovpligtig?

I køkkener er der krav om, at der skal være emhætte med udsugning over kogepladerne og afkast til det fri. Dette krav vil altid være gældende, når der etableres kogeplader i en bolig. Emhætter med recirkulation vil normalt ikke opfylde dette krav, herunder også recirkulationsemhætter med kulfilter.

Hvilken ventilation skal der være i et køkken?

At der for køkkener stilles krav om både en udsugning på 20 l/s og en emhætte skal læses i forbindelse med reglementets § 443 stk. 2, i hvilken der stilles krav til indblæsning eller udsugning i en række rum herunder køkkenet i forbindelse med bygningens grundluftskifte.

Hvordan virker en fugtstyret ventilator?

"Når det gælder fugtstyrede ventilatorer, skal der nemlig iagttages to specielle forhold - for det første: Naturlig træk er en forudsætning for ventilatorens funktion. Kun derved sikres, at fugtsensoren i stilstandsperioder kan registrere rummets aktuelle fugtighed.

Hvilken ventilator skal jeg vælge?

Hvad bør du med overveje, før du køber en ventilator Brugervenlighed: Afhængig af hvem der skal betjene ventilatoren, kan det være værd at vælge model efter hvor nem den er at gå til. Behov: Hvornår på året og hvor meget du vil benytte din ventilator, er afgørende for hvilke funktioner den skal have.

Kan man leve uden emhætte?

I øvrigt bør man altid lave gennemtræk i hele boligen tre gange om dagen i fem til ti minutter, så alt luften bliver udskiftet, siger hun. En emhætte er den bedste løsning, men har man ikke økonomisk eller praktisk mulighed for det, så er udluftning det bedste alternativ, siger Asger Skød Søvsø.

Kan man undvære emhætte?

Får man ikke skiftet luften, efter at man har lavet mad, kan det over en lang periode danne kondens og skabe grobund for skimmelsvamp. Fedtstoffer og damp fra bulderkogende kartofler og stegende schnitzler kan sætte sig i boligen, når man laver mad uden en emhætte og ikke lufter ud.

Hvordan virker en fugtføler?

Via indbyggede fugtfølere, der konstant overvåger og måler fugtindholdet i udsugningsluften, justeres ventilatorhastigheden automatisk i forhold til fugtindhold. Det reducerer energiforbruget i perioder med lavt ventilationsbehov.

Hvordan virker boligventilation?

Et boligventilationsanlæg sørger for frisk luft til boligen. Samtidig genbruger den op til 95% af varmen fra afkastluften. Varmen fra køkken, stue og badeværelse genanvendes til at opvarme indblæsningsluften til en behagelig temperatur. Det giver både luftfornyelse og et sundt indeklima.

Hvad er bedst Tårnventilator eller Gulvventilator?

Sidder du og arbejder kan gulvventilatoren stilles ved siden af dig eller bag bordet, så du får den fulde effekt af luftcirkulationen. Gulvventilatorer er typisk lidt kraftigere end bordventilatorerne og har lidt større faner på 30-40 cm, så derfor er gulvventilatorer effektive over et større område.