Table of Contents:

  1. Hvornår er et bildæk slidt?
  2. Hvor gammel må det være vinterdæk?
  3. Hvornår skal man have vinterdæk på?
  4. Kan helårsdæk betale sig?
  5. Hvad er minimum dækmønster?
  6. Hvor sikker er helårsdæk?
  7. Hvad kan årsagen være når dækket er unormalt pletvis slidt?
  8. Hvor hurtigt slides dæk?
  9. Hvor lang tid holder et vinterdæk?
  10. Hvornår er det bedst at skifte til vinterdæk?

Hvornår er et bildæk slidt?

Alle dæk har en slidindikator, som angiver, når der er 1,6 mm tilbage af mønsterdybden. Når dækket er slidt ned til 1,6 mm, eller hvis du kan se slidindikatorerne på en hvilken som helst del af dækket, er dækket nedslidt og skal udskiftes.

Hvor gammel må det være vinterdæk?

En tommelfingerregel siger, at et vinterdæk max. kan holde i fem sæsoner, når det er i brug. Hvis det ikke har været i brug så længe, siger en anden generel tommelfingerregel, at det højst må være 10 år gammelt.

Hvornår skal man have vinterdæk på?

En god tommelfingerregel for, hvornår du skal skifte til vinterdæk er, at montere vinterdæk på bilen omkring efterårsferien. Vinterdækkene skal af igen omkring påske, alt efter hvornår påsken falder det år. Der er ikke krav om vinterdæk i Danmark, men mange lande omkring os har regler for brug af vinterdæk.

Kan helårsdæk betale sig?

For en del bilister kan det godt betale sig at vælge helårsdæk, når der skal nye dæk på bilen. Vær dog opmærksom på, at de hovedsageligt egner sig til sommerkørsel. Ift. kørsel på vinterveje viser de sig kun fra sin stærke side, hvis der saltes og ryddes sne regelmæssigt.

Hvad er minimum dækmønster?

Hvad er bilens minimum dækmønster? Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm. dækmønster tilbage på dine sommerdæk for jo mindre din slidbane er, jo højere risiko er der for, at du mister herredømmet over bilen.

Hvor sikker er helårsdæk?

Helårsdæk har haft et dårligt ry i mange år, men der er faktisk sket en rigtig god udvikling med helårsdæk i de senere år. I dag er de bedste helårsdæk på niveau med gennemsnittet af vinterdæk. Det betyder samtidig, at de bedste helårsdæk er bedre end de dårligste vinterdæk.

Hvad kan årsagen være når dækket er unormalt pletvis slidt?

Hvis dæktrykket er for højt kan dækket slides unormalt meget på slidbanens midte. Hvis forhjulenes negative eller positive sporing ikke er indstillet korrekt, kan det medføre unormalt slid af dækkets ene kant. Hvis støddæmperen er defekt, kan det medføre unormalt pletvis slid af dækket.

Hvor hurtigt slides dæk?

Et dæks egenskaber falder i takt med at det slides. F. eks har et dæk, der er slidt ned til 4 mm kun 11 pct. kontakt med en våd vejbane ved 125 km/t.

Hvor lang tid holder et vinterdæk?

Hvor længe dine vinterdæk holder afhænger af, hvor meget du kører, hvordan du kører og kvaliteten på de dæk du har købt. Har du købt meget brede vinterdæk, vil holdbarheden være dårligere. Har du en almindelig størrelse vinterdæk af god kvalitet, kan de holde op til 6 år før de bør udskiftes.

Hvornår er det bedst at skifte til vinterdæk?

Når temperaturen kommer under 7°C, skal der skiftes til vinterdæk. Vinterdæk fungerer godt i alt vintervejr lige fra sne og is til våde og kolde, tørre veje. De har forbedret bremseevne i sne og på is og har et dybere trådmønster, der fjerner slud og graver sig ned i sne, så der bliver bedre træk.