Table of Contents:

  1. Hvad er Lab Grown diamanter?
  2. Hvordan skabes diamanter og under hvilke forhold?
  3. Hvem ejer verdens største diamant?
  4. Hvad er den dyreste sten?
  5. Hvor stor er verdens største diamant?
  6. Hvor mange kanter er der på en diamant?
  7. Hvordan fremstilles diamant?
  8. Hvor skabes diamanter?
  9. Hvem ejer verdens dyreste diamant?
  10. Hvad koster verdens største diamant?

Hvad er Lab Grown diamanter?

Lab Grown Diamanter, også kendt som menneskeskabte diamanter har samme fysiske, kemiske og optiske egenskaber som en naturlig diamant. De funklende Lab Grown Diamanter har samme glans og er lige så unedbrydelige som naturlige diamanter.

Hvordan skabes diamanter og under hvilke forhold?

Naturlige diamanter skabes cirka 160-200 km under jordens overflade. Processen tager flere milioner år (nogle gange miliarder) og sker inde i jordens kerne, hvor de helt rette forhold, varme og tryk, er tilstede for at skabe disse fantastiske sten.

Hvem ejer verdens største diamant?

Kendere af den eksklusive forretning med salg af diamanter mener, at Lucara Diamond Corp, som ejer diamanten, bliver nødt til at hugge og slibe i den store sten, hvis den skal sælges. Men det er ejeren ikke parat til. - Det er blot anden gang i menneskets historie, at man finder en sten på over 1000 karat.

Hvad er den dyreste sten?

I øjeblikket er smaragd den dyreste af de fire ædelsten pr. karat. Den mest værdifulde ædelsten i verden er imidlertid den store Afrikas Stjerne-diamant, der sidder øverst i scepteret i de engelske kronjuveler. Den har en karat på hele 530,20.

Hvor stor er verdens største diamant?

Den største diamant der nogensinde er blevet fundet, er Cullinan-diamanten. Den blev fundet i Sydafrika i 1905 af Frederick Wells og havde en rå vægt på over 3.100 carat (ca. 600 gram). Diamanten var så stor som en mands knytnæve og blev siden slebet til ni større diamanter og 96 mindre.

Hvor mange kanter er der på en diamant?

Et brillantslib består som udgangspunkt af 57 facetter, og er den slibeform, der reflekterer lyset bedst. Brillanter bliver benyttet hyppigt i alle typer smykker, og formen gør, at diamanterne kan bruges i mange forskellige typer af fatninger og konstruktioner. Se vores udvalg af brillantslebne diamanter her.

Hvordan fremstilles diamant?

Men hvordan opstår diamanter? Ned til 250 kilometer under jordens overflade bliver grundstoffet kul udsat for både høj varme, samt et højt tryk. Gennem mange, mange år dannes diamanter af dette tryk til et hårdt materiale, som kommer i mange forskellige variationer.

Hvor skabes diamanter?

Diamanterne findes i bjergarten kimberlit. En stor del af verdens diamanter kommer fra Sydafrika og Congo, Sibirien, Indien og Brasilien. Igennem høj varme og tryk dannes de af kul, som er det eneste grundstof, de er lavet af.

Hvem ejer verdens dyreste diamant?

Opkøbt af Harry Winston-smykkefirmaet blev denne fancy levende lyserøde diamant omdøbt til Winston Pink Legacy af Harry Winstons administrerende direktør, Nayla Hayek. Hver karat blev solgt for 2,6 millioner dollars, hvilket satte en verdensrekord på tidspunktet for salget af denne lyserøde diamant.

Hvad koster verdens største diamant?

Den hidtil største diamant, der er fundet, kommer fra en mine i Sydafrika. Denne diamant kaldes for Cullinan og er på 3.106 carat, altså en vægt på godt 600 g. Verdens dyreste diamant hedder "Pink Star" og blev solgt i 2017 for svimlende 495.000.000 millioner danske kroner.