Table of Contents:

 1. Hvilken by er hovedstad i Alaska?
 2. Hvor mange byer er der i Alaska?
 3. Hvad snakker de i Alaska?
 4. Hvor stor er Alaska?
 5. Hvor varmt er der i Alaska om sommeren?
 6. Hvad er den største by i Alaska?
 7. Kan man se fra Alaska til Rusland?
 8. Hvilket sprog taler inuitter?
 9. Hvilket sprog taler man i Grønland?
 10. Hvad koster en rejse til Alaska?
 11. Hvad er gennemsnitstemperaturen i Alaska?
 12. Er Alaska koldt?
 13. Hvilke dyr er der i Alaska?
 14. Hvem ejer Alaska?
 15. Hvornår døde Vitus Bering?

Hvilken by er hovedstad i Alaska?

JuneauAlaska / Hovedstad Juneau er hovedstaden i den amerikanske delstat Alaska. Byen kan kun nås med skib eller fly, da ingen veje fører til Juneau. Juneau har 32.660 indbyggere.

Hvor mange byer er der i Alaska?

I Alaska Interior, det indre Alaska, ligger Fairbanks. Gennem regionen flyder mange store floder, såsom Yukon-floden og Kuskokwim-floden, og her er meget tundra. Alaskan Bush er delstatens mest afsidesliggende del, og den har 380 småbyer såsom Nome, Bethel, Kotzebue og Barrow, som også er USA's nordligste by.

Hvad snakker de i Alaska?

Eskimoisk-aleutiske sprog eller Inuit-Yupik-Unangan sprog er en sproggruppe, som bliver talt på Aleuterne, på begge sider af Beringstrædet, i Alaska og Canada og i Grønland. Gruppen har to grene: aleutisk er det eneste sprog i den ene, og inuitiske udgør den anden.

Hvor stor er Alaska?

1.723.000 km²Alaska / Areal

Hvor varmt er der i Alaska om sommeren?

Det varme vejr har også kostet dyreliv, hvor massevis af havfugle og havpattedyr er døde. Ifølge forskere stiger temperaturerne omkring Arktis - og dermed Alaska - dobbelt så hurtigt som på resten af kloden. Alaskas varmeste år hidtil var i 2016 med en gennemsnitlig temperatur på kun 0,27 grader.

Hvad er den største by i Alaska?

Anchorage er med sine 270.000 indbyggere Alaskas største by og dermed lidt mindre end Århus.

Kan man se fra Alaska til Rusland?

Ruslands regering har gennemført en forundersøgelse til en tunnel under Beringstrædet. Selv om der "kun" er 37 km mellem Rusland og Alaska på det korteste sted, så bliver tunnelen noget længere. På grund af de geologiske forhold i regionen, bliver tunnelen omkring 103 kilometer lang.

Hvilket sprog taler inuitter?

InuktitutInuitter / SprogInuktitut er navnet på mange varianter af inuitiske sprog talt i Canada. Det tales i alle egne nord for trægrænsen inkl. dele af provinserne Newfoundland og Labrador, Quebec og dele af det nordøstlige Manitoba ligesom i territorierne Nunavut, Northwest Territories og traditionelt også ved Yukons kyst ud mod Ishavet. Wikipedia

Hvilket sprog taler man i Grønland?

GrønlandskGrønland / Officielt sprogGrønlandsk er et sprog i den inuitiske gren af den eskimoisk-aleutiske sprogfamilie, der tales i hele det arktiske område. Grønlandsk tales af ca. Wikipedia

Hvad koster en rejse til Alaska?

Hvor meget koster fly til Alaska? Det billigste fly til Alaska, fundet for nylig på momondo, var 4.479 kr.. Hvis du ikke kan finde et så billigt flytilbud, skal du huske på, at alt under 8.040 kr. anses for at være en god pris for fly til Alaska.

Hvad er gennemsnitstemperaturen i Alaska?

Alaskas varmeste år hidtil var i 2016 med en gennemsnitlig temperatur på kun 0,27 grader. Det var dengang første gang, at gennemsnitstemperaturen lå over frysepunktet. Men til og med november i år har gennemsnitstemperaturen i Alaska været 1,38 grader.

Er Alaska koldt?

Også dagtemperaturerne ligger på et niveau, der er absolut usædvanligt - selv for det traditionelt iskolde Alaska. De højeste dagtemperaturer er i de seneste tre dage ikke nået over -28°. Det er kombinationen af arktisk kulde, klart vejr og en dagslængde på blot seks timer, der har sendt temperaturen helt i bund.

Hvilke dyr er der i Alaska?

Alaskas farvande vrimler med liv. Du kan se hvaler, marsvin, delfiner eller endda store kolonier af søløver. På land kan du se efter elge og rensdyr, der går rundt i skovene, og brune bjørne, der fanger laks i floderne. Fugleentusiaster kan se frem til at se mange sjældne arter, der kalder Alaska for deres hjem.

Hvem ejer Alaska?

Købet af Alaska er USAs køb af Rusland af det 1,6 millioner km² store område, der senere (med vedtagelsen af Alaska Statehood Act) skulle blive den amerikanske stat Alaska.

Hvornår døde Vitus Bering?

19. december 1741Vitus Bering / Dødsdato