Table of Contents:

  1. Kan squash være giftige?
  2. Kan man spise squash råt?
  3. Er der forskel på gul og grøn squash?
  4. Er de gule blomster på en squash spiselige?
  5. Hvordan ved man om en agurk er dårlig?

Kan squash være giftige?

Når man bruger græskar og squash i madlavningen, bør man altid smage på et stykke, før man tilbereder den. Hvis det smager bittert, skal stykket spyttes ud, og man skal straks kassere hele frugten, da den bitre frugt indeholder det giftige bitterstof cucurbitacin.

Kan man spise squash råt?

Squash kan spises i salater, hvor de skæres i tern eller rives groft. Squash kan svitses sammen med andre grøntsager og serveres som tilbehør til kød og fiskeretter.

Er der forskel på gul og grøn squash?

En squash er et bær, der også kan kaldes en courgette eller en zucchini (latin: Curcurbita pepo), der findes i to typer: Dels en sommersquash og en vintersquash. En sommersquash har normalt grønne eller gule frugter, men de findes også i andre farver.

Er de gule blomster på en squash spiselige?

Alle blomster af spiselige squash og græskar er spiselige.

Hvordan ved man om en agurk er dårlig?

Måske har du prøvet at bide af en agurk, der smagte bittert og metallisk? Næste gang du får en agurk med en bitter bismag, er der god grund til at kassere agurken. Den bitre smag skyldes stoffer, kaldet cucurbitaciner, som gør grøntsagen bitter. Squash og honningmeloner kan også indeholde cucurbitaciner.