Table of Contents:

 1. Hvad betyder 8x42 kikkert?
 2. Hvilken kikkert til fuglekigning?
 3. Hvad betyder 7x50 på kikkert?
 4. Hvilken kikkert med afstandsmåler?
 5. Hvad betyder kikkert 10x50?
 6. Hvor kan man købe en god kikkert?
 7. Hvordan virker en afstandsmåler?
 8. Hvordan måler man afstand på Google Maps?
 9. Hvordan måler man en rute?

Hvad betyder 8x42 kikkert?

Så når en kikkerts styrke hedder 8x42 indikerer det første tal hvor mange gange kikkertens forstørrelse af det fokuserede objekt er. Ser du eksempelvis på en fugl der er 100 meter væk, vil du se fuglen som værende 12,5 meter væk (100/8=12,5), altså 8 gange tættere på.

Hvilken kikkert til fuglekigning?

En tung kikkert er også sværere at holde stille. Hvis du hurtigt kommer til at ryste med den, får du som fuglekigger ikke meget glæde af en dyr, lysstærk kikkert. Det kan naturligvis afhjælpes med forskellige former for støtte, men afhængig af brugen, er en lettere model måske et bedre valg for dig.

Hvad betyder 7x50 på kikkert?

Det første tal, f. eks. 7x, 8x, 10x angiver kikkertens forstørrelse. I praksis betyder det, at man ved 8x ser et objekt på 100 meters afstand gennem kikkerten, som om man så det med det blotte øje på 12,5 meters afstand.

Hvilken kikkert med afstandsmåler?

Kikkert med afstandsmåler
 • Udsolgt. Leica Geovid 8x42 R - Håndkikkert med afstandsmåler. ...
 • Tilbud. Leica Geovid 10x42 R - Håndkikkert med afstandsmåler. ...
 • Udsolgt. Leica Geovid 8x56 R - Håndkikkert med afstandsmåler. ...
 • Kahles Helia RF 10x42 m/ afstandsmåler. ...
 • Udsolgt. ...
 • Zeiss Victory RF 10x42. ...
 • Zeiss Victory RF 8x54. ...
 • Zeiss Victory RF 10x54.

Hvad betyder kikkert 10x50?

7x, 8x, 10x angiver kikkertens forstørrelse. I praksis betyder det, at man ved 8x ser et objekt på 100 meters afstand gennem kikkerten, som om man så det med det blotte øje på 12,5 meters afstand. Med andre ord – en kikkert med 8x forstørrelse viser objektet 8 gange tættere på.

Hvor kan man købe en god kikkert?

Hos Kikkert-Shoppen.dk anbefaler vi en vandtæt fuglekikkert med forstørrelse på 10x eller 12x, og er du i tvivl om hvilken fuglekikkert du skal vælge, kan du læse vores vejledning her. Vi fører fuglekikkerter fra mange kendte mærker som bl. a. Hawke, Opticron, Vortex, Bresser og Welter.

Hvordan virker en afstandsmåler?

en laserstråle, som rettes mod det objekt, der skal måles afstand til. Laseren tjener her både som måleredskab og som sigtemiddel. Afstanden beregnes ved at måle faseforskydningen af den del af lasertrålen, der reflekteres tilbage igen. Præcisionen er rigtig god.

Hvordan måler man afstand på Google Maps?

på din Android-telefon eller -tablet. Hold fingeren nede et vilkårligt sted på kortet (bare ikke på et stednavn eller et ikon). Der vises en rød markør. Vælg Mål afstand .

Hvordan måler man en rute?

Vigtigt!
 1. Åbn Google Maps på din computer.
 2. Højreklik på dit startpunkt.
 3. Vælg Mål afstand.
 4. Klik et vilkårligt sted på kortet for at oprette en sti, der skal måles. Klik et andet sted på kortet for at tilføje endnu et punkt. ...
 5. Klik på Luk. på kortet nederst, når du er færdig.