Table of Contents:

 1. Hvor gammel må bildæk blive?
 2. Hvornår er dæk slidt ned?
 3. Hvor gamle må bildæk være i Tyskland?
 4. Hvor mange år kan vinterdæk holde?
 5. Hvor gamle dæk må man sælge?
 6. Hvor lang tid holder sommerdæk?
 7. Hvor slidt må et dæk være?
 8. Hvor dybt dækmønster skal der ifølge lovgivning være på vinterhjul?
 9. Er det lovligt at køre med vinterdæk om sommeren i Tyskland?
 10. Hvad er vinterføre?
 11. Hvor hurtigt slides vinterdæk?
 12. Kan bildæk genbruges?
 13. Hvor gamle er dækkene?
 14. Hvilke regler der er for reparation af dæk med skader på slidbane dæk side?
 15. Hvor mange km holder et bildæk?

Hvor gammel må bildæk blive?

FDM anbefaler dækmønsteret er på minimum 3 mm, lovkravet er minimum 1,6 mm. Men skulle dine dæk ikke blive slidt ned, bør du ikke lade dem blive ældre end 10 år, da dækkets gummiblanding ændre karakter, og dækket dermed mister nogle af sine oprindelige egenskaber.

Hvornår er dæk slidt ned?

Når du skal tjekke om dine dæk er slidte, finder du mærket som sidder i den dybe rille i dækket. Der er som regel 2 mærker og det er den som er højest, du skal kigge efter. Hvis øverste dækflade er nede ved mærket som sidder i 1,6 millimeter, så kræver loven at dækket skal skiftes.

Hvor gamle må bildæk være i Tyskland?

Der er dog ikke en generel aldersgrænse for hvor gamle dæk du køre med i Tyskland, dog er der en undtagelse. Dæk på traileren som er tempo 100 godkendt IKKE være mere end fem år gamle.

Hvor mange år kan vinterdæk holde?

En tommelfingerregel siger, at et vinterdæk max. kan holde i fem sæsoner, når det er i brug. Hvis det ikke har været i brug så længe, siger en anden generel tommelfingerregel, at det højst må være 10 år gammelt. Alle disse tommelfingerregler er dog ikke lovkrav.

Hvor gamle dæk må man sælge?

Der findes ingen regler for, hvor gamle dæk må være, når de sælges til en kunde.

Hvor lang tid holder sommerdæk?

Dæk har normalt en levetid på ca. 10 år efter produktionsdatoen. Men præcis hvor lang tid sommerdæk holder er meget forskelligt afhængigt af, hvor meget du kører, hvordan dækkene opbevares, hvilket dækmærke du har og andre forhold. Det anbefales derfor, at du jævnligt kontrollerer dine vinterdæk for slid og skader.

Hvor slidt må et dæk være?

Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm. dækmønster tilbage på dine sommerdæk for jo mindre din slidbane er, jo højere risiko er der for, at du mister herredømmet over bilen.

Hvor dybt dækmønster skal der ifølge lovgivning være på vinterhjul?

Loven siger, at et dæk skal have minimum 1,6 mm. dækmønster. Dæk har i dag typisk en indikator indbygget i dækket der viser, hvornår dækket er slidt ned til 1,6 mm. Med andre ord: kommer dækmønstret ned til indikatoren, skal vinterdækket skiftes.

Er det lovligt at køre med vinterdæk om sommeren i Tyskland?

Den tyske hovedregel er at man kører med vinterdæk "fra O til O" - fra Oktober til Ostern (påske), hvilket vil sige at du kører med sommerdæk derudover. Med andre ord, du kan faktisk godt beholde dine sommerdæk på hele året, hvis du satser på, at der ikke bliver is, sne og slud på vejene.

Hvad er vinterføre?

I vinterføre skal der benyttes vinterdæk, men der er ikke fastlagt nogen bestemt periode. Det fremgår af færdselsloven, hvad der forstås ved 'vinterføre', nemlig isslag, islag, sneglatte veje, snesjap, is- eller rimglatte veje.

Hvor hurtigt slides vinterdæk?

Bruger man vinterdæk hele sommeren over, kan der nemt slides fire millimeter dækmønster af. Det vil i sidste ende betyde, at der oftere skal købes nye vinterdæk.

Kan bildæk genbruges?

Når dækkene fra biler, busser og lastbiler er blevet slidt ned, kan de indsamles og bruges igen. De fleste dæk bliver kørt til fabrikker, som laver dem om til gummipulver. Dæk- og autobranchen lavede i 1995 en aftale med Miljøstyrelsen. Aftalen går ud på, at de brugte dæk bliver taget tilbage, når de er slidt op.

Hvor gamle er dækkene?

På ydersiden af dækket er angivet, hvornår dækket er produceret med det såkaldte DOT-mærke. Mærket består af 4 cifre, hvor de 2 første angiver ugenummer og de to sidste årstal. Eksempel: 5008 betyder, at dækket er fremstillet i uge .

Hvilke regler der er for reparation af dæk med skader på slidbane dæk side?

Den korte version: Et dæk kan ikke længere repareres, når Den slags regler er til for at sikre alle trafikanters sikkerhed. Kort fortalt, er det ikke tilladt at reparere, når: Slidbanedybden er under den lovmæssige 1,6 mm. Dækkets konstruktion er ødelagt eller skadet af kørsel med punktering.

Hvor mange km holder et bildæk?

Dækkene holder længst, hvis du altid kører med det rigtige dæktryk og jævnligt kontrollerer bilens sporing og hjulenes afbalancering. Normalt siger man, at man kan køre mellem 25.000 og 35.000 km. på nye dæk. Men det afhænger af din bil, din kørsel og dit dækvalg.