Table of Contents:

 1. Hvad er en Grænsenummerplade?
 2. Hvad er bilafgiften i Sverige?
 3. Hvor længe må man køre på udenlandske nummerplader i Danmark?
 4. Kan man køre svensk bil i Danmark?
 5. Hvor høj er bilafgiften i Danmark?
 6. Kan man eje bil i Spanien?
 7. Hvor lang tid må min bil være i udlandet?
 8. Hvornår anses en bil for brugt?
 9. Hvor længe må min bil være i udlandet?
 10. Hvad er grænseplader?
 11. Hvad er afgiften på biler i Norge?
 12. Er der afgift på biler i Norge?
 13. Hvad er Transitkørsel?
 14. Hvad er et toldsyn?
 15. Kan en dansker købe bil i Sverige?

Hvad er en Grænsenummerplade?

Skat.dk: Grænsenummerplader. Hvis du flytter fra Danmark eller skal opholde dig mindst 6 måneder i udlandet, kan du søge om grænsenummerplader til din bil eller motorcykel. Pladerne giver dig lov til at få registreret køretøjet uden afgift. Både personer og virksomheder kan søge om grænsenummerplader.

Hvad er bilafgiften i Sverige?

Registreringsafgiften på biler er på op til 150 pct. i Danmark. I Sverige, Tyskland og Storbritannien er der derimod ikke nogen registreringsafgift på nye biler, jf. figuren.

Hvor længe må man køre på udenlandske nummerplader i Danmark?

Opholder du dig i Danmark under 185 dage inden for en periode på 12 måneder, kan du køre på udenlandske nummerplader uden at betale dansk registreringsafgift. Du skal betale afgift i det land, hvor du hører hjemme: Du er hjemmehørende i det land, hvor du opholder dig mere end 185 dage per kalenderår.

Kan man køre svensk bil i Danmark?

Hvis du er flyttet og har folkeregisteradresse i Sverige, må du godt køre til og fra dit arbejde i Danmark med din svenske indregistrerede bil. Du må dog højst overnatte i Danmark 185 dage om året, og du skal til hver en tid kunne bevise, at du har reel bopæl i Sverige, ellers risikerer du en bøde.

Hvor høj er bilafgiften i Danmark?

I selve beregningen af bruttoafgiften, som beregnes ud fra den afgiftspligtige værdi, er der nu 2 skalaknæk i stedet for 1, som tidligere. Fra 0 – 65.000,- betales der kun 25%, fra 65.000,- til 202.200,- betales der 85% og alt derefter betales der 150%.

Kan man eje bil i Spanien?

Man kan også købe bil i Spanien, af en privat person. Her er der flere forhold man skal være opmærksom på. Er personen den rette ejer af bilen, er der gæld, ubetalte bøder eller andet til staten.

Hvor lang tid må min bil være i udlandet?

Udlændinge, der er kommet hertil for at købe deres bil, har, efter bilen er købt, 24 timer til at forlade landet. Danskere derimod, der skal være i udlandet i mere end seks måneder, har efter udstedelsen af grænsenummerpladen 21 dage til at forlade landet.

Hvornår anses en bil for brugt?

gammel og have kørt mindst 6.000 km, før Skat anerkender den som værende brugt. Selvom bilen står angivet med både netto- og bruttopris, skal du altså som privat bilkøber betale prisen inkl. moms, den såkaldte bruttopris. Er køretøjet yngre end 6 mdr., anses det for nyt, og så skal der afregnes 25% moms i Danmark.

Hvor længe må min bil være i udlandet?

Udlændinge, der er kommet hertil for at købe deres bil, har, efter bilen er købt, 24 timer til at forlade landet. Danskere derimod, der skal være i udlandet i mere end seks måneder, har efter udstedelsen af grænsenummerpladen 21 dage til at forlade landet.

Hvad er grænseplader?

Personer, der bor her i landet, kan få tilladelse til at benytte grænseplader, hvis de i forbindelse med enten et længerevarende ophold i udlandet eller udvandring tager bilen med ud af landet. Både nye og brugte køretøjer kan registreres på grænseplader.

Hvad er afgiften på biler i Norge?

Afgiften er begrænset til 16 procent af nettoprisen.

Er der afgift på biler i Norge?

* Den norske registreringsafgift, som de kalder engangsafgift, bliver lagt oven i prisen på bilen. Den betalte afgift går til den norske statskasse. * Afgiften bliver lagt på alle biler, undtagen elbiler, lastbiler og busser med en længde over seks meter og mere en 17 siddepladser.

Hvad er Transitkørsel?

Denne blanket bruges af personer med bopæl i Danmark, som ønsker at køre gennem Danmark med et udenlandsk indregistreret køretøj (transitkørsel). Du skal udfylde en blanket for hver tur, du ønsker at køre gennem Danmark, fx en udtur og en hjemtur.

Hvad er et toldsyn?

Toldsyn. Ved registrerings-toldsyn kontrolleres identiteten af bilen ligesom bilens stand bedømmes og kilometertallet aflæses. Dette har betydning for, hvad SKAT vurderer, at bilen er værd. Det er også det, du skal betale registreringsafgift af for at få bilen på danske plader.

Kan en dansker købe bil i Sverige?

Generelt kan det bedst betale sig at købe en brugt bil i Sverige. Markedet er større end i Danmark, priserne er bedre, og bilerne er typisk nyere. En lettere brugt bil er også billigere i skatter og afgifter ved ankomsten til Danmark. Også her spiller kursen på den svenske krone kontra den danske en stor rolle.