Table of Contents:

 1. Hvornår skal nytårskrudt af?
 2. Kan nytårskrudt gemmes?
 3. Er bordbomber fyrværkeri?
 4. Hvor længe må man opbevare fyrværkeri?
 5. Hvor kommer fyrværkeri fra?
 6. Hvordan man laver fyrværkeri?
 7. Hvor meget fyrværkeri må du have?
 8. Hvor skal fyrværkeri smides ud?
 9. Hvornår må man kaste knaldperler?
 10. Hvad må en fyrværker?
 11. Hvor meget fyrværkeri må man transportere?
 12. Hvornår blev fyrværkeriet opfundet?
 13. Hvor blev krudtet opfundet?
 14. Hvad består et fyrværkeri af?
 15. Hvad er bøden for at fyre fyrværkeri af?

Hvornår skal nytårskrudt af?

Du må kun fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri.

Kan nytårskrudt gemmes?

Opbevaring af fyrværkeri Det er tilladt at gemme fyrværkeri fra slutningen af fyrværkerisæsonen, så du kan anvende det i næste fyrværkerisæson, men du må højst opbevare 5 kg NEM. NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. NEM-vægten skal stå på fyrværkeriet.

Er bordbomber fyrværkeri?

Følgende typer er eksempler på fyrværkeri der hører under kategorien F1, der må sælges og anvendes året igennem: Bengalske fakler, knallerter, isfontæner, håndholdte stjernekastere, trækbordbomber, bordbomber, knaldperler, knaldbånd og knaldhætter, mindre fontæner, jordsole og knitrende granulat.

Hvor længe må man opbevare fyrværkeri?

Du må opbevare 5 kg NEM (netto eksplosiv mængde) i dit hjem, indtil det bliver den 27. december, hvor du bruge dit overskydende fyrværkeri igen. NEM-vægten kan du altid se på dit fyrværkeri.

Hvor kommer fyrværkeri fra?

Fyrværkeri blev opfundet i Østen, formentlig i Indien, for ca. 1000 år siden og blev anvendt ved religiøse fester. Gennem araberne kom fyrværkeriet til Europa, hvor den katolske kirke og fyrsterne tog det til sig, ligeledes til religiøse fester, som man stadig kan se det i Sydeuropa.

Hvordan man laver fyrværkeri?

Til frembringelse af lyseffekter benyttes metaller eller metalsalte, som alt efter deres art giver forskellige farver; natrium: gul, kalium: violet, strontium: rød, barium: grøn, kobber: blå, magnesium: hvid, calcium: orange, sølv (titan/magnesium/aluminium/magnalium) eller gylden kul/jern.

Hvor meget fyrværkeri må du have?

Hvor meget fyrværkeri må jeg transportere som privatperson? Du i din private personbil transportere fyrværkeri i en mængde til egen brug. Der er ikke fastsat en bestemt mængde, du transportere, udover at det skal være til egen brug. Du højest opbevare fyrværkeri med 5 kg NEM (netto-eksplosivmængde) i dit hjem.

Hvor skal fyrværkeri smides ud?

Brugt fyrværkeri må gerne komme i skraldespanden til dagrenovation. Mens lovligt ubrugt fyrværkeri skal afleveres på genbrugsstationen til 'farligt affald'. Kontakt din kommune for at få oplyst, hvor du kan aflevere dit fyrværkeri.

Hvornår må man kaste knaldperler?

Det siger loven Det er kun fyrværkeri der er CE-mærket, som kan sælges lovligt i Danmark. Du købe nytårsfyrværkeri, fra du er 18 år. Personer mellem 15 og 18 år kun købe helårsfyrværkeri som knaldhætter, knaldbånd, knaldperler, knallerter, bordbomber, trækbordbomber, stjernekastere og isfontæner.

Hvad må en fyrværker?

Som scenefyrværker du anvende fyrværkeri, som er til indendørs brug og nytårsfyrværkeri hele året. Som festfyrværker du anvende fyrværkeri til indendørs brug samt festfyrværkeri til udendørs brug. Du kan blive godkendt som scenefyrværker og derefter som festfyrværker.

Hvor meget fyrværkeri må man transportere?

Hvor meget fyrværkeri må jeg transportere som privatperson? Du i din private personbil transportere fyrværkeri i en mængde til egen brug. Der er ikke fastsat en bestemt mængde, du må transportere, udover at det skal være til egen brug. Du højest opbevare fyrværkeri med 5 kg NEM (netto-eksplosivmængde) i dit hjem.

Hvornår blev fyrværkeriet opfundet?

Fyrværkeri blev opfundet i Østen, formentlig i Indien, for ca. 1000 år siden og blev anvendt ved religiøse fester. Gennem araberne kom fyrværkeriet til Europa, hvor den katolske kirke og fyrsterne tog det til sig, ligeledes til religiøse fester, som man stadig kan se det i Sydeuropa.

Hvor blev krudtet opfundet?

Krudt som vi kender det i dag, blev opfundet i Kina omkring år 900, men kendes i Europa først i 1338. Det er en blanding af svovl, kul, og kaliumnitrat - med svovl og kul, der virker som brændsel, mens salpeter fungerer som et oxidationsmiddel.

Hvad består et fyrværkeri af?

Fyrværkeri indeholder stort set altid sort krudt bestående af salpeter, svovl og trækul - som minimum i lunten. Man kan tilsætte metalsalte for at give farve: Strontium farver rød. Barium farver grøn.

Hvad er bøden for at fyre fyrværkeri af?

Udgangspunktet for en privatpersons brug af almindeligt nytårsfyrværkeri uden for den tilladte periode er en bødepåstand på ikke under 2.000 kr. Men er der tale om en meget beskeden mængde fyrværkeri, vil bøden normalt ligge i størrelsesordenen på 500 kr. til 1.000 kr.