Table of Contents:

  1. Hvad svarer 9w LED til?
  2. Kan man bare skifte fra halogen til LED?
  3. Hvad er der inde i en pære?
  4. Hvor kommer lyset fra i LED pærer?
  5. Hvad svarer 8w LED til?
  6. Hvor mange lumen udendørs?
  7. Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?
  8. Hvad er ægte leds ledflader dækket af?
  9. Hvad er Ægteled?
  10. Hvad udsender lys i en LED pære?

Hvad svarer 9w LED til?

Omregningstabel LED lys
Almindelig pæreSpare pæreLED pære
100 Watt28 Watt16 Watt
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt

Kan man bare skifte fra halogen til LED?

Ja! LED pærer med 12 Volt er ideelle erstatninger til konventionelle halogenpærer med lav spænding. Takket være den innovative LED teknologi opnår du ikke kun høje energibesparelser, men drager også fordel af en betydelig længere levetid og en langt højere lyskvalitet ved brug af LED pærer.

Hvad er der inde i en pære?

En glødepære virker ved, at glødetråden, som er en elektrisk modstand, bliver meget varm. Når glødetråden bliver varm, skyldes det den elektriske modstand, der er i glødetråden. Når den er blevet varm, vil wolframatomerne lave nogle kraftige svingninger. Disse svingninger forekommer i form af varmestråling og lys.

Hvor kommer lyset fra i LED pærer?

I modsætning til en glødepære er en LED-pære ikke udstyret med en metaltråd, som bliver varmet op af elektrisk energi. I stedet virker LED som en slags omvendt solcelle. Det vil sige, at i stedet for at omdanne lys til energi omdanner LED-pærer energi til lys ved at sende strøm gennem dioden.

Hvad svarer 8w LED til?

En LED pære giver ca. 8 gange så meget lys pr. watt som en glødepære. For at finde ud af, hvor mange watt en LED pære skal have i forhold til en glødepære, kan du derfor bruge tommelfingerreglen, der hedder 1 til 8.

Hvor mange lumen udendørs?

I dag skal du holde øje med lampens lumen-tal, ikke watt. Til en udendørslampe med et praktisk formål er 500-1.000 lumen passende.

Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?

Nogle kan erstatte de traditionelle lyskilder og har sokler, som passer i de lamper, du har - det kaldes Retrofit-pærer. Andre LED-pærer kræver en anden form for elektronisk tilslutning, end vi er vant til. Og så er der de lamper, hvor lyspæren er indbygget. Så når LED-pæren ikke lyser mere, skal hele lampen udskiftes.

Hvad er ægte leds ledflader dækket af?

articulatio, gr. arthron), er knoglernes kontaktflader beklædt med hyalint brusk, ledbrusk. En bindevævshinde, synovialismembranen, forbinder ledbruskenes rande og aflukker et snævert rum, ledhulen, der indeholder en slimet væske, synovia, som udskilles af membranen og virker som smøremiddel mellem ledfladerne.

Hvad er Ægteled?

Led inddeles i uægte led og ægte led. Ved uægte led er de to knogler i leddet forbundet af brusk eller bindevæv. De to knogler er altså vokset sammen, og leddet kan kun rokke sig en lille smule. Ved ægte led er de to knogler adskilt af et lille hulrum, som kaldes ledhulen.

Hvad udsender lys i en LED pære?

Det er et særligt materiale, hvor den ene side har et overskud af elektroner, mens den anden side har huller, som de ekstra elektroner kan falde ned i. Denne bevægelse frigiver fotoner – og fotoner er lys. Når du derfor sætter strøm til en LED-pære, så falder elektronerne altså ned i hullerne. Og det udsender lys.