Table of Contents:

 1. Hvilken rødvin er bedst?
 2. Hvad sker der hvis man drikker gæret vin?
 3. Hvilke vine kan man gemme?
 4. Hvad er døde vine?
 5. Hvad er verdens bedste vin?
 6. Hvad kan man bruge i stedet for rødvin?
 7. Kan man blive syg af gammel vin?
 8. Hvordan smager gæret vin?
 9. Hvilke rødvine kan gemmes?
 10. Hvordan ved man om vinen kan lagres?
 11. Hvad er tannin i vin?
 12. Hvad er bedst rødvin eller hvidvin?
 13. Hvor kommer de bedste vine fra?
 14. Kan man bruge eddike i stedet for hvidvin?

Hvilken rødvin er bedst?

Mange vælger alligevel rødvine til ost per tradition, og vil man gerne have rødvin, er unge frugtige vine ofte et godt valg, fx en Barbera eller en oversøisk Shiraz. Til tørre/hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Til bløde/cremede oste skal der lidt mere sødme i vinene.

Hvad sker der hvis man drikker gæret vin?

Vinen vil miste frugt og lige så stille gå den oxiderede vej, men den kan sagtens stadig drikkes – og forhåbentlig nydes. Uanset hvad, bliver du ikke dårlig af at drikke en vin, der har været åben i flere dage. Men på et tidspunkt vil vinen have mistet sin gode smag eller smage sherryagtig (på en dårlig måde).

Hvilke vine kan man gemme?

Hvilke vine kan lagres?
 • Vin med ædelt råd, 5–25 år.
 • Chardonnay, 2–6 år.
 • Riesling, 2–30 år.
 • Chenin Blanc, Loire, 4–30 år.
 • Cabernet Sauvignon, 4–20 år.
 • Merlot, 2–10 år.
 • Nebbiolo, 4–20 år.
 • Pinot Noir, 2–8 år.

Hvad er døde vine?

Vinen siges at være moden. Overmoden: En overmoden vin er langsomt i forfald - den er ved at dø. Den mister sin krop og struktur. Død: Når garvesyren er død, bliver den harsk, bitter og hård i eftersmagen - dette markeres med den stærkt stigende tendens kurven har i slutningen af sit liv.

Hvad er verdens bedste vin?

Det blev Poggio di Sotto - Brunello di Montalcino Riserva 2007, som løb med titlen som verden bedste rødvin med en flot rating på 98,8 point. Her hos Otto Suenson er vi også utrolig glade for lige netop denne vin og ønsker Poggio di Sotto et stort tillykke med den fornemme kåring.

Hvad kan man bruge i stedet for rødvin?

For rødvin, prøv:
 • oksekød eller kylling bouillon / lager.
 • fortyndet rødvinseddike.
 • rød druesaft.
 • tomatjuice.
 • dåse champignonvæske.

Kan man blive syg af gammel vin?

Du bliver ikke syg af at drikke en vin der er blevet for gammel – den smager bare ikke godt og bør kasseres. Når rødvinen først er åben, er holdbarheden ret kort og den bør drikkes indenfor ca. 4 dage.

Hvordan smager gæret vin?

Den mest almindelige fejl er, at vinen på en eller anden måde er blevet udsat for ilt. Det får vinen til at oxidere, hvilket medfører at vinen hurtigere bliver til eddike. Det giver et eddikeagtigt stik i smagen til sidst på rødvin og giver en mere æblemostagtig smag på hvidvin.

Hvilke rødvine kan gemmes?

En exceptionel vin kan gemmes i 10-20 år, af og til længere endnu. Nogle generelle regler for rødvin: Bordeaux -den klassiske vin til lagring. Men gem kun vine fra de bedste områder som Médoc , Graves , Saint Émilion og Pomerol . I en god årgang typisk 4-5 år fra høstår eller længere (og vinene vil i reglen leve ca.

Hvordan ved man om vinen kan lagres?

I denne artikel antager vi, at alle vine opbevares ved optimale forhold; mørkt, ved ca. 13 grader og med godt 70 % luftfugtighed. For at en vin skal kunne gemmes, så skal vinen have de rigtige komponenter i sig, til at konservere. De åbenlyse faktorer for at konservere vin er alkohol, sukker, syre og tannin.

Hvad er tannin i vin?

Tanniner – eller garvesyre – kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Det er et stof, der sidder naturligt i rødvinsdruernes skal, i kernerne og i druernes stilke. Effekten er en for mange velkendt mundudtørrende effekt, og tanninerne opfører sig ikke som syre.

Hvad er bedst rødvin eller hvidvin?

Konklusionen er, at rødvin ser ud til at være en sundere løsning end hvidvin. Dog kan hvidvin af høj kvalitet faktisk have flere sundhedsmæssige fordele end visse rødvine. Uanset hvilken type vin du vælger, er det bedst at vælge vin i høj kvalitet for at få de største helbredsmæssige fordele.

Hvor kommer de bedste vine fra?

Frankrig er historisk set kendt som verdens bedste vinland. Det er samtidig også det største vinland i verden ift. vinproduktion sammen med Italien. De to lande skiftes lidt til at producere mest vin på årlig basis afhængig af hvor godt høstudbyttet har været det givne år.

Kan man bruge eddike i stedet for hvidvin?

Hvidvin giver en særlig intens, syrlig og fyldig smag i varme retter, og derfor kan du ikke helt genskabe lige den samme smag ved brug af anden væske. I det nævnte eksempel vil jeg tænke, at 1 dl grøntsagsbouillon tilsat cirka 1 tsk. hvidvinseddike vil smage ganske fint.