Table of Contents:

 1. Hvad var Horus gud for?
 2. Hvordan døde Osiris?
 3. Hvad hed den egyptiske gud for fødsel og undfangelse?
 4. Hvem var gift med Osiris?
 5. Hvad hedder den græske gudinde for fred?
 6. Hvem var den sidste farao?
 7. Hvem fornærmede Apollon?
 8. Hvad hedder Jagtgudinden?
 9. Hvor mange faraoer har der været?
 10. Hvad hedder Hævngudinden?
 11. Hvad hedder Søvnens gud?
 12. Hvornår døde den sidste farao?
 13. Hvordan begik Kleopatra selvmord?

Hvad var Horus gud for?

Horus (muligvis af ægyptisk hor, "ansigt") var oprindeligt en ægyptisk himmelgud af form som en falk. Hans øjne var solen og månen. Senere blev han fremstillet som en mand med falkehoved. Som personifikation af himmelen blev han senere også identisk med solen og faraoen.

Hvordan døde Osiris?

Som underverdenens hersker var han med til at dømme de døde ved hjertevejningen. Ifølge Osiris-myten som den er nedskrevet af Plutark, blev han dræbt og sønderlemmet af sin bror Set. Isis tager ud for at finde alle delene af ham, men kan kun finde tretten.

Hvad hed den egyptiske gud for fødsel og undfangelse?

Isis er Egyptens øverste modergudinde og gudinde for kvinder og fødsler.

Hvem var gift med Osiris?

Osiris. Osiris var hersker over Øvre Egypten (den sydlige del af landet) og var gift med sin søster, Isis. Sammen fik de sønnen Horus.

Hvad hedder den græske gudinde for fred?

Athena er gudinde for dygtighed, fred, krigsførelse, og visdom. Hun blev født, fuldt udvokset, fra Zeus' hoved.

Hvem var den sidste farao?

Filopator Filometor Cæsar (23. juni 47 f.Kr. – 23. august 30 f.Kr.), bedre kendt som under navnene Cæsarion og Ptolemaios Cæsar, var den sidste farao af Egypten.

Hvem fornærmede Apollon?

Da også hans mad derved blev til guld, og han derfor var døden nær af sult og tørst, bad Midas om at blive fri for sin gave, og han blev renset ved at bade i Paktalosfloden, hvor guldet stadig kan vaskes ud af sandet. I en musikkonkurrence mellem Apollon og Pan foretrak Midas Pan.

Hvad hedder Jagtgudinden?

Zeus og hans to brødre Poseidon og Hades, og deres søstre Hestia, Demeter og Hera (gift med Zeus). Desuden krigsguden Ares, visdommens gudinde Athene, elskovsgudinden Afrodite, jagtgudinden Artemis og bueskytten Apollon. Hertil kommer gudernes sendebud Hermes samt smedeguden Hefaistos.

Hvor mange faraoer har der været?

Der hersker blandt forskere nogen uenighed om datering af de egyptiske dynastier og deres faraoer. Igennem mere end 3000 år regeres Egypten af skiftende slægter, omfattende 31 dynastier. Almindeligvis anvendes den kronologi, som er udarbejdet af den egyptiske præst Manethon omkring år 300 f.Kr..

Hvad hedder Hævngudinden?

hævnende, kvindelig guddom; furie (2 beg.); ogs.: nemesis.

Hvad hedder Søvnens gud?

Hypnos er søvnens gud i den græske mytologi. Han er en tvillingebror til Thanatos, dødens gud og søn af gudinden, Nyx, nattens gudinde.

Hvornår døde den sidste farao?

Filopator Filometor Cæsar (23. juni 47 f.Kr. – 23. august 30 f.Kr.), bedre kendt som under navnene Cæsarion og Ptolemaios Cæsar, var den sidste farao af Egypten.

Hvordan begik Kleopatra selvmord?

De flygtede til Egypten, hvor først han og senere Kleopatra begik selvmord. Ifølge overleveringen lod Kleopatra sig bide af en hugorm eller kobra. Ny forskning peger på, at Kleopatra døde efter at have indtaget skarntyde blandet op med stormhat og opium.